לכל הנגנים הזפלינאים!

Blood

New member
לכל הנגנים הזפלינאים!

יש לכם מושג כמה תעלה לי קשת של צ'לו? תמיד קציתי לנסות לנגן כמו שצריך את דייסד אנד קומפיוז...

StarMo

New member
גם אני הייתי מבולבל אם היו חותכים

אותי לקוביות

אני לא יודע כמה עולה

אבל לי יש קשת של כינור בבית, טוב, כי יש לי כינור. וניגנתי עם זה, אז חוץ מהמיתר הכי גבוהה והכי נמוך, לא כל כך הצלחתי להוציא צלילים. אבל זה היה כיף.. בייחוד הססטיין האינסופי.. ג'ימי עשה לעצמו גשר מיוחד, יותר עגול, כדי שהוא יוכל לנגן עם הקשת. וחוץ מזה, לא לשכוח, זה עובד רק על לס-פול.. אז באסה למי שאין

StarMo

New member
למה זה עובד רק על לס פול?

והגשר של ג'ימי משוייף, לא חדש לגמרי..

למה זה עובד רק על לס-פול

אוקי, אז מי שלא יודע, צורת הבניה של הלספול, או בואו נקרא לזה ארקטופ סולידבודי, שונה מהסטראט, ולזה נקרא סטרייט סולידבודי. ההבדל בתבטא בגבהים וזויות, פשוט לא?.. לא! החיבור של הפנדרים בין הצואר לגוף, הוא חיבור פשוט. חיבור יש לחלוטין. הזוית של הראש ביחס לצוואר היא גם 0 מעלות. וכך יוצא שכל הגיטרה היא בעצם לוח שטוח אחד. בלס-פול, זה לא ככה, נתחיל מזה שהגשר והטיילפיס, מורמם מעל פני הגיטרה, המיתרים עצמם בגובה של 2 ס"מ, וכדי לפצות על זה שלא יהיה אקשן של 2 ס"מ, מה שעשו זה שעשו זוית בין הגוף לצואר, 3 מעלות, אבל כך בעצם, כאשר המיתרים מגיעים לאיזור של הצוואר, הם בעצם נמשכים בקו ישר על הראש.. סיפור מסובך, בגלל זה התמונה. בקיצור באיזור שבו פורטים בלס-פול, יש גובה רציני למיתרים, לעומט הסטראט שיש שם אפילו לא ס"מ. תוסיפ לזה את העובדה שהגוף של הסטראט יותר רחב, ושללס-פול יש קימורים יותר מעוגלים ועמוקים, כדוגמאת כינור. מסקנה, קנו לס-פול.. ח חח, או כל גיטרה דמויה, זה יעבוד גם עליה

טוב העלתי תמונה נוספת לגלריות

תחת ג'ימי פייג'.. אוריה, אולי תפתח גלריה עם הכלי נגינה של זפלין?

ouria

New member
אפשר,

אבל בדר"כ ג'ימי מחזיק את כלי הנגינה (או ג'ונסי) אז אפשר כבר להעלות לגלריות הרלוונטיות
בהמשך נעשה גלריית

StarMo

New member
סחטיין על ההסבר ../images/Emo45.gif

אבל מה זה הלס פול שהעלת? נק ת'רו?

לס פול ספוטלייט

לס פול רגילה לחלוטין, רק שלה יש טופ שהוא מורכב מ3 חתיכות.. 2 של פליים מייפל מדהים בצדדים, ופס מרכזי של אגוז לקונטראסט צבע.. היו 8 וריאציות של הספוטלייט..

Blind Idiot

New member
להזכירך-

את רוב הקסמים עם הקשת ג'ימי חולל עם הטלקאסטר ולא עם הלס פול

וכמו שסטארמו אמר:

לכל שאלה יש תשובה.. ג'ימי זה ג'ימי ומה שהוא מסוגל, אחרים לא.. הוא סידר לעצמו גשר יותר עגול וגבוהה..

tomshadmi

New member
סחה על ההסברים, אבל

זה לא בלעדי ללס פול, או טלקסטר... כפיר (קטרזיס) ניגן את דייזד על הפארקר (עד שהוא מכר אותה) ויצא סבבה לגמרי. אגב כפיר, חשבנו שזה יהיה מגניב אם אחרי שתסיים עם הקשת במקום פשוט להניח אותה, בערך תזרוק אותה אחורה (כמה ג'ימי עושה בהופעות, או לפחות בהופעה שאוריה הוריד). לא חשוב, בכל מקרה, זה לא קשור לגובה המיתרים! (שוב, ההסבר היה נחמד ביותר)

ouria

New member
צודק!

רק נקווה שהקשת לא תפגע בזיק או משהו
כפיר גם ניגן את דייזד על הפנטרה, או איך שקוראים לה, אז שוב- זה לא קשור (בהכרח) לצורת הגיטרה, יכול רק להועיל פה ושם, אבל לא תנאי בסיסי

דווקא הפנטרה גם שונה מבחינת הגוף..

לה בכלל יש גוף תלת מימדי, וגם הקימורים נכנסים יותר פנימה לגוף.. אז יש שם מקום לנגינה עם קשת..

למעלה