לכל הניצים

libertad

New member
לכל הניצים

זה כבר לא משנה אם שמאל או ימין. זה כבר לא משנה אם דתי או חילוני. כולנו באותו בוץ. הסכנה הכי גדולה לא קיימת בינינו לבין הפלסטינאים! הסכנה היא מדעת העולם. גינוי שלישי באו``ם! שלישי!!!!!! אתם יודעים מה זה אומר? סעו ליוגוסלביה ותראו איך הם מעבירים חורף במינוס 20 מעלות בלי חשמל ובלי הסקה! ואל תסמכו יותר מידי על הדוד האמריקאי העשיר שלנו! הוא רוצה פה שלום ושקט. בלי מלחמות על שטויות. ואם תחשבו על זה קצת, זה בעצם מה שגם אנחנו רוצים. מעבר לכעס הטבעי שלנו כרגע. אז לפני שכולנו הופכים צמאי דם וחמדני קרקע נחשוב רגע? מה יותר חשוב- החיים של הילדים שלנו או עוד 2 דונמים? מה אנחנו מעדיפים? מלחמה או שלום?

libertad

New member
את בעצמך בת ערובה

בת ערובה של שנאה והתלהמות. אם היית חושבת עם הראש ולא עם הנקמנות אולי היית מבינה את מה שכתבתי. ומה שכתבתי זה שצריך לעבוד עם המוח ולא עם התת-מקלע. ולעבוד עם המוח זה לראות מה הכי טוב בשבילנו ולא מה מפרק אותנו מהעצבים!!!

רבקה ל

New member
אני מניחה שעבדת עם המוח כשתמכת באוסלו

אינני מבינה איך הסקת שאני ``אכולת שנאה והתלהמות``. יש להניח שבימים טובים יותר (לפני חודש נניח, היית אומרת שאני מהווה מכשול לשלום). אני תוהה מדוע הוצאת את המונח הנדוש כל-כך מלקסיקון המונחים המטיפניים להם הורגלת, שבע שנים. ועוד דבר קטן, כשאת מזכירה ש``עלינו לעבוד עם המוח...ולא עם התת-מקלע, כדי לראות מה הכי טוב בשבילנו``. אני נוטה לחשוב שאת מייחסת מוח ל``תהליך השלום``. ומייחסת ``הכי טוב בשבילנו``, לגיהנום שהוביל שאנו חווים עכשיו. ואפילו עוד דבר קטן, לא אני האוייב שלך. אם תיסעי עימי ביחד לראמאללה...נגיע לשם יחדיו בשלום...אבל בתוך ראמאללה, נגמור שתינו אותו דבר. (וגם ביפו)

libertad

New member
לא שמעתי תשובה

רק התקפה מצידך. אל תנגחי אותי! אנחנו באותו צד להזכירך. אני לא מטיפה לך או לאחרים רק מנסה להכניס קצת שפיות בכל הבאלגן. מה שלא שמעתי ממך זה פתרון מעשי. אז מה את מציעה? לפתוח באש? ולאן זה יוביל אותנו? מה ה פ ת ר ו ן (!!!!) שלך לסכסוך? עוד מוות ועוד שנאה? אל תודיעי לי מה לא. תגידי מה כן צריך לעשות. אבל בבקשה, אם אפשר משהו מעשי. ומשהו שחשבת עם המוח כדי להגיע אליו...

libertad

New member
רבקה-כמו שחשבתי

לשלול הכל זה קל. לקרוא לי בשמות ולהאשים אותי בהיסטריה- קל מידי. אבל פ ת ר ו ן ???????? רבקה אני לא נגדך ולא נגד אף אחד. אני באמת מחפשת פתרון לכל הסכסוך הזה. ואם תציעי לי אחד מעשי, יכול להיות מאוד שאני אאמץ אותו. אבל בינתיים כל מה ששמעתי זה שלום או מלחמה. ואני לא יודעת מה לגביך- אני לא רוצה יותר מלחמות! רוצה שקט. רוצה שהבנים שלנו יחזרו בשלום הביתה. רוצה לא לאבד יותר אנשים אהובים. איבדנו מספיק. וזה כואב לנו מידי.

רבקה ל

New member
בתנאי אחד !

בתנאי שלא תבקשי לפתע, במהלך שיחה שיוויונית. ``תשובה עם המוח.`` נגמרו הימים בהם ייחסו לאוכלוסיה מסויימת בישראל, את האונה הימנית והשמאלית גם יחד.

libertad

New member
תנאי למה?

את לא ברורה. ואיך תהיי ברורה? את לא אומרת מאום מלבד השמצות. ואני לא שמעתי הרבה גם מחברי הפורום האחרים פה. עכשיו כשאינך יכולה להאשים אותי את מאשימה את מי? את הערבים? במה? בטיפשות? אני לא מבינה מה זה נותן לך. אני לא מבינה לאן את לוקחת? את רוצה מלחמה? למה? כי הערבים טיפשים? כי חסרה להם אונה? א. זה לא נכון. זה גזעני, ובתור עם שסבל גזענות הייתי מצפה מאיתנו ליותר. ב. גם אם זה היה נכון, החיים של אח שלי לא שווים את זה. הוא לא צריך למות כדי שאנשים בארץ יספקו את יצר הנקמנות והשנאה שלהם. ג. מה את מציעה לעשות? פ ת ר ו נ ו ת !! איפה הם? ובלי השמצות, זה לא מוסיף לך.

רבקה ל

New member
לא ייחסתי לערבים, העדר אונה

הערבים אינם נזכרים ואפילו אינם מרומזים בתגובתי אלייך. כלל לא הבנת אותי.

ירמיהו

New member
הפתרון הוא הפרדה

ורק הפרדה טוטאלית מהפלישתים טובה ליהודים, הפרדה כלכלית חברתית וכללית, שלא יבואו לעבוד אצלנו, הנזק שהם גורמים גדול מהתועלת שהם מביאים. קראתי שוב בעיתונות שמאז החל הקרב הקטן הזה, יש אפס (כן אפס) גניבות חקלאיות ואחרות בקו התפר שביננו לבין הפלישתים...

igul

New member
תתחילי להפנים שצריך עוד מלחמה

ונדאג כולנו שהיא תהיה חזקה ואחרונה. כי מתברר שהנסיונות המוצדקים אך העצובים להמנע ממלחמה מביאים מלחמה אבל לא בתנאים שלנו. תתחילי להפנים שמלחמה היא כנראה עובדה והשאלה היחידה היא איך אנחנו רוצים אותה. האם אנחנו רוצים לנצח? האם אנחנו רוצים שזו תהיה המלחמה האחרונה? אם כן אז בחוזקה ואיך שעושים מלחמות. לידיעתך הצבעתי ברק וטומי לפיד. לטומי אוסיף להצביע.

libertad

New member
תתחיל להפנים

שלא חייבת להיות פה מלחמה. תתחיל להפנים שאנחנו קובעים את גורלנו גם כאן. תתחיל להפנים שמלחמה זה לא לנצח ולהיות חזקים- זה לאבד את הילדים שלנו. תסלח לי על ההשתפכות הרגעית- אבל אח שלי חייל קרבי כרגע, החבר שלי קרבי, הבן-דוד שלי קרבי וכן הלאה. אני ל א מ ו כ נ ה ש ה ם י מ ו ת ו !!!! לא בגלל שטויות! אח``כ נגיד שהיה מיותר. נגיד שאולי יכולנו לנהוג אחרת וילמדו על זה במורשת קרב ובבי``ס. אולי פעם אחת נדע מראש שמלחמה היא בזבוז של חיים של ילדים. אולי פעם אחת נמנע מלחמה כשעדיין אפשר. הרי בסוף יהיה שלום! אין דרך אחרת. אז למה כל השכול הזה לפני? אתה מוכן למות בשביל זה? בשביל מה? 2 דונם בירושלים?

ירמיהו

New member
המכון ללימודים איסטרטגים בלונדון

בכתבה מעניינת מאד במוסף מעריב של יום שישי האחרון, לאחר הצגת מאזן הכוחות הצבאי שלנו ומדינות ערב השכנות הקרובות, אומר המכון כי האופציה הצבאית עדיין לא מיצתה את עצמה, לדעתם יתכן בהחלט עוד מהלך צבאי נוסף באזורנו...

בופאלו

New member
אני תומך 100 %

אני תומך בדבריך ב100%אני מעדיף שלום היתי במספיק מלחמות החל מ מלחמת 6 הימים ועד שלום הגליל ראתי מספיק הרוגים ואותו מס משפחות שקולות אני לא רוצה את שרון שר הביטחון וא ראש ממשלה לאויבנו לא אכפת כמה הרוגים יש להם לההרג בזריקת אבן או במלחמה בשבילם זה כבוד הם הופחים לקדושים וחושבים שיקבלו 70 נשים בשמים הא מאיפו הרעיון הזה הם כל כך מאמינים בזה לכן הם מוכנים למות חוץ מיזה ישלהם מספיק ערבים בעולם אבל לנו אין מספיק יהודים שנוכל לותר עליהם לכן טוב שלום קר ממלחמה חמה שבא אנחנו נפסיד הרבה ילדים

למעלה