לכל הנמנעים מאכילת בשר מכל מיני סיבות

dili4u

New member
לכל הנמנעים מאכילת בשר מכל מיני סיבות

דעו לכם אנשי הפורום היקרים, כי הייתי צמחוני במשך שנים וגם היום אני ממעט לאכל בשר אבל אני יודע בוודאות שלרבים מכם יש ודאי מחסור בויטמין b12 וזאת בגלל שאינכם אוכלים בשר. כאדם היודע שגוף האדם - המכונה שלא תאמן, נוצרה ע"י אמן עליון (כל אחד יכול לכנותו בשם שנראה לו) ומתוך כך גם נכתב למכונה הזו ספר הוראות. באחד מספרי ההוראות (התלמוד הירושלמי מס' נזיר) כתוב :"עתיד אדם להענש על כל מה שראתה עינו ופיו לא אכל". הכוונה כמובן למאכלים המומלצים עפ"י ספר ההוראות בנושא כשרות. ובכן, נענשתי ונענשתי קשות. כשהייתי בן 45, (לפני 8 שנים) התחלתי להרגיש חולשה, עייפות ואף לא הצלחתי ללכת בקלות מרחק 100 מטר בעליה מתונה. כל חברי עודדו אותי, למרות שעל פניהם היתה הבעה של דאגה כנה לשלומי והיו אף כאלה שחשבו שלקיתי במחלת הסרטן. לאחר בדיקות מעבדה, בהן ביקש הרופא שלי לבדוק גם את רמת ה b12 בגופי, התברר שיש לי מחסור בזה. בדיקת אנדוסקופיה וקולונוסקופיאה, גילו שיש לי נוגדנים לקליטת b12 וגם אם אוכל כבד רווי דם, לא אקבל שום ויטמין מזה. מכאן ולהבא נאלצתי לקחת זריקות כדי לעקוף את מע' העיכול. מאז הפכתי להיות מה שנקרא מקבל תרופה כרוני ואחת לחודש התיצבתי בקופת החולים שלי כדי לקבל זריקה בשם BEDODEKA וכך שמרתי על רמת הויטמין בגופי אבל היתה עם זה בעיה כי מאחר וההפרש האוסמוטי בין הנוזלים בגוף לבין חומר הזריקה הוא גדול, מקום ההזרקה כאב עוד יומיים לאחר ההזרקה. שבועיים היה שיפור במצבי. כל עוד החומר הספיק ושבועיים אח"כ כבר התדלדל החומר בגוף והרגשתי הבריאותית היתה "על הפנים". כך במשך 7 שנים קרה מדי חודש בחודשו, כשאני נע בתנועת סינוסואידה בין תחילתו של החודש לסופו. אז בא מכוון בלתי צפוי סיוע. חבר נתן לי חומר מדהים שהיה עלי לרססו מתחת ללשוני והוא סיפק לי בהתזה אחת ביום 200% מהתצרוכת היומית של קומפלקס ויטמין B הדרושה לי. מובן שמיד הפסקתי עם הזריקות הנוראיות והרגשתי שינוי אדיר בבריאותי ובכוחי והיום אינני עייף גם בסופי חודשים ובבדיקות דם שאני עושה רמת הויטמין נמצאת במרכז הסקאלה ואני מרגיש אנרגטי ובריא. אני מציע לכלכם, כל מי שלא אוכל בשר , להיבדק בדיקה לגילוי מחסור ב b12 , ואשמח לעזור לכל מי שצריך ויטמין זה כתוסף תזונה. כל טוב לכם דילי

d a p h n a

New member
תודה באמת...

לא ברור אם ההודעה שלך היא ניסיון החזרה בתשובה או ניסיון פרסומת או מה, אבל לו היית מסתובב מעט בפורום הזה היית יודע שכולנו מודעים היטב לבעיית המחסור בבי-12 ובברזל שפוטנציאלית יכולות לפגוע בצמחונים. אין לזה שום קשר לעונשים, לתלמוד או ל"אמן עליון" (שאני אישית לא מאמינה בקיומו). יש לזה קשר למבנה הגוף ולתזונה בריאה ומאוזנת. רובנו מודעים לצורך להבדק תקופתית בבדיקת דם על מנת לבדוק חוסרים, ולצורך לטפל בחוסרים הללו כאשר הם צצים. בנוסף, לעיתים קרובות כבר הזכרנו כאן את העדיפות לבי-12 שלוקחים מתחת ללשון ושנקלט ישירות אל מחזור הדם להבדיל מסוגים אחרים. אין צורך בתרסיס מיוחד או כל דבר כזה.

thank god you came

you may excuse us from your obvious advertisements. you know for sure we all have B12 deficits? remind me, when did you take a look at our blood tests? there are a lot of supplements that use the system you mentioned, whether by spray or by tablets. as daphna wrote, we are aware of that and the subject was discussed here more than once. any further advertisements will be deleted.

ailag

New member
לא! רציני?

אתה עובד עליי. באמת? לא. כן? בי12? מה?? ובטון יותר רציני. אם כבר בדיקת בי 12, לא רק לצמחונים מומלץ לבדוק אלא לדעתי לאוכלי בשר מומלץ אפילו יותר לפעמים. למה? כי צמחונים בד"כ כבר כך מודעים יותר לעניין הבדיקות ועושים אותן. אבל אוכלי בשר הרבה פעמים חושבים שהם במצב טוב, כי הם אוכלים מספיק אוכל מזין, אבל בעצם הם לא - זה מה שקרה לי כשעוד אכלתי בשר והb12 שלי חרג מהטווח המקובל והיה נמוך מדי. כמו שהזכירו, יש בי 12 גם כגלולה, ובלי להעליב, לא כדאי שתציע את עצמך למתן עצות אם כ"כ הרבה זמן לא הכרת את כדורי ה b12 ואם אתה הולך לרופאים שלא מכירים אותם. הייתי גם מנסה לעבור לרופא אחר במקומך אם נתנו לך כ"כ הרבה זריקות כשתוסף מזון נפוץ היה הפתרון. כמו כן, לא מומלץ להפסיק טיפול רפואי על דעת עצמך ולמיטב ידיעתי הדלה לא מומלץ לקחת יותר מדי ויטמינים, כי עודף מרכיב כלשהו בדם (שוב, למיטב ידיעתי) גם הוא לא בריא. למה לך 200%?

TheFinalCut

New member
המשיח הגיע

יהיה צפוף עכשיו, עם כל כך הרבה מתים שיקומו לתחיה. מישהו צריך להסביר למשיח על העניין הזה של צפיפות אוכלוסין... ולענייננו, כפי שנכתב כאן, מחסור ב-B12 הוא בעיה די נפוצה, שלוקים בה אומניבורים בתדירות די גבוהה. הסיבה העיקרית ש"נענשת" היא שלא טרחת לעשות בדיקות דם תקופתיות, ולא יכולת לראות את התדלדלות מאגרי ה-B12 שלך ולמנוע אותה ע"י נטילת תוספים או מזונות מועשרים (או גם וגם). אגב, לא ברור לי איך זריקה פותרת את הבעיה שלך (אם אכן זו הבעיה), כיוון שנוגדנים מופרשים בצורה מערכתית ואמורים לתקוף את הויטמין גם במחזור הדם, לאחר שקיבלת אותו בזריקה או בתרסיס מתחת ללשון... בכל מקרה, אנו כבר מודעים לספיגה מתחת ללשון היא דרך יעילה לקבל את הויטמין (הרבה יותר מספיגה דרך מערכת העיכול), ואני מתאר לעצמי שגם איפה אפשר להשיג את הטבליות הרלוונטיות (המלצה: קופ"ח - הרבה יותר זול).

TheFinalCut

New member
אגב, פעם הבאה שאתה מדבר איתו,

תשאל את "האמן העליון" איך הסתדרו אדם וחוה בגן עדן ללא התרסיס שלך.

TheFinalCut

New member
כנראה שהנחש הבריח להם עוד כמה חומרים טובים,

על הדרך עם הפרי האסור.

למעלה