אנחנו עוד לא עשינו שום דבר בעניין... אני יודעת שצריך לקחת תעודת נישואין מהרבנות בה נרשמתם (תבררי קודם בטלפון אם היא מוכנה). אצלנו היא כבר מחכה לנו כמה זמן ואני באמת צריכה לקפוץ לקחת אותה. אח"כ צריך להביא אותה למשרד הפנים עם תעודות הזהות ונראה לי שזהו.
קודם כל מחזירים את עותק הכתובה לרבנות בה נרשמתם, אחרי 1-2 שבועות באים ולוקחים תעודת נשואין מהרבנות , אחרי שיש תעודת נשואין אפשר להתחיל לשנות פרטים אישיים במשרד הפנים כמו שינוי של מצב משפחתי בספח של הת.ז. והשם (לא באמת חייבים).
מאחר ולקחתירב מצוהר הרב הראשי היה צריך לחתום על התעודת נישואין כאילו הוא מאשר את הכתובה והוא חתם בלי שמות של העדים ( כי לא היו ) ובלי כלום את לא יודעת איזו התקפת לב זה עשה לי מזל שעלינו על זה בזמן כי אם זה היה מגיע למשרד הפנים ( הם התכוונו לשלוח באותו יום ) לך תוכיח שלא התחתנת
הם שולחים הם אומרים שהם רבנות קטנה וזה שירות שהם מסוגלים לתת אז הם רוצים להקל על הזוגות הצעירים לא לרוץ לרבנות שוב לאחר החתונה בעיקרון הרעיון היה טוב ונחמד רק שהמזכירה הטיפשה ששכחה למחוק את החתונה מהיומן
rabanot we got ours 7 days after the wedding beacuse we needed tthat for me to get a VISA to the UK but I think that usally it takes at least 2 months or something like that