לכל הסופרים המתחילים: עניין טכני

GreatRiver

New member
לכל הסופרים המתחילים: עניין טכני

שלום חבר'ה, רק רציתי להסיט את תשומת ליבם של כל החברים פה העוסקים במלאכת הכתיבה לפרט טכני מסוים: לא יכולתי לשים לב, שמרבית הסיפורים שמתפרסמים פה (ובכלל ברשת) מאופיינים ברמה טכנית-לשונית בינונית מאוד. אז נכון, אמנם לב ליבו של הסיפור הוא הסיפור עצמו, אבל אם הסיפור לא מחולק לפסוקיות כמו שהוא אמור להיות מחולק, ואם אין סימני פיסוק במקומות הנכונים, משהו הולך לאיבוד. סתם טיפ קטן, לתשומת ליבכם... - שיהיה לכולם יום כתום...

Boojie

New member
אחלה טיפ.

אני בטוחה שכל מה שנדרש כדי לשפר את כתיבתם של אנשים שלא יודעים לכתוב טוב זו ההמלצה כן לכתוב טוב...
ואגב, התכוונת לפסקאות, לא לפסוקיות, סבורתני.

GreatRiver

New member
המתכון המושלם ל-

היי... אנחנו ממש צינים היום, הא?
תראה, בכדי "לכתוב טוב" צריך הרבה מאוד דברים שאינם קשורים לרמה טכנית גבוהה. אני מאמין, שכמעט את הכל אפשר לשפר. תמיד. עם זאת, בעוד שאת הרמה הטכנית קל יחסית לשפר, כלים אחרים, כגון היכולת לטוות עלילה מרתקת או לכתוב דיאלוג הגון, קצת יותר קשה לשפר. מכל מקום, אם הרמה הטכנית היא טובה, אפילו הסיפור החבוט ביותר יהפוך לסביר בעיני הקורא. ואגב, באשר לנושא הפסוקיות - תודה על החידוד, הכוונה היתה גם לפסוקיות וגם לפסקאות... - בברכת "היידה שזיפים", - דודי.

Boojie

New member
*אותי* אתה לא צריך לשכנע.

בתור עורכת של כתב עת מד"ב ופנטזיה, שקוראת כל הזמן ערימות של סיפורי חובבים, תאמין לי שאני יודעת מה נראה מקצועי ומה לא...
פשוט שעשע אותי הרעיון שאתה חושב שמספיק להגיד לאנשים שלא כותבים מספיק טוב, "היי! אתם לא כותבים מספיק טוב! אם תכתבו יותר טוב, יקחו אתכם יותר ברצינות!" וזה יעזור. הרי בדרך כלל, מי שלא כותב מספיק טוב, זה לא כי לא בא לו לכתוב טוב, זה כי הוא לא יכול. ולמרבה ההפתעה, בהרבה מהמקרים אנשים שלא כותבים טוב (ואני מתכוונת מהבחינה הטכנית גרידא) לא מודעים לזה בכלל. ואני תומכת בעניין השזיפים, אפילו שזה עוד לא העונה.

GreatRiver

New member
המתכון המושלם ל-

היי... אנחנו ממש צינים היום, הא?
תראה, בכדי "לכתוב טוב" צריך הרבה מאוד דברים שאינם קשורים לרמה טכנית גבוהה. אני מאמין, שכמעט את הכל אפשר לשפר. תמיד. עם זאת, בעוד שאת הרמה הטכנית קל יחסית לשפר, כלים אחרים, כגון היכולת לטוות עלילה מרתקת או לכתוב דיאלוג הגון, קצת יותר קשה לשפר. מכל מקום, אם הרמה הטכנית היא טובה, אפילו הסיפור החבוט ביותר יהפוך לסביר בעיני הקורא. ואגב, באשר לנושא הפסוקיות - תודה על החידוד, הכוונה היתה גם לפסוקיות וגם לפסקאות... - בברכת "היידה שזיפים", - דודי.

למעלה