לכל הספורטאים שבנינו וביחוד לרמבי

לכל הספורטאים שבנינו וביחוד לרמבי

תראו מה מצאתי באתר של PENN: Remember: Today´s Release is Tomorrow´s Catch! Wherever you go fishing, please remember these prophetic words from Penn´s 1940 catalog: הדגש|or from Rembi........ סדגש| "Set your own limit and release fish to furnish sport for the future." Take only what you need and release the rest. Today´s release is tomorrow´s catch -- our natural resources are too precious to waste||

מיגדלור

New member
גישה בריאה,נכונה והוגנת !!!

האמור בציטוט מייצג נאמנה את גישתם של חלקים רבים העוסקים בתחום הדייג ובמיוחד זה הספורטיבי בחו´ל. מנסיוני האישי בדייג בחו´ל [ארה´ב] קיימת שם מודעות ורגישות רבה לנושא ורשויות האכיפה אף דואגים למצות את הדין עם אלו החורגים. כל דייג מתחיל בארה´ב מכיר את הכללים,בחלק גדול מהחנויות העוסקות במכירת ציוד דייג מחולקים עלוני הסברה הכוללים הוראות וכללים המעוגנים גם בחוק. כדוגמא,מצוין במפורש איזה סוג דג מותר לדוג בהתאמה לעונות השנה, בעונות ההטלה או ההשרצה חל איסור לדוג דגים מסוימים,יש הגבלה על מס´ הדגים אותם מותר לקחת בתום הדייג הביתה,דגים מתחת לגודל מסוים חייבים להחזיר למים וכיו´ב. נתקלתי אישית בפקחים המסתובבים באתרי דייג שונים,אלו מצויידים בסרגלים, החוק מאפשר להם לדרוש ולראות איזה דגים דגת ובאם לא חרגת מהמותר. אוי לו לאותו אחד שעבר על החוק.[מה שלא קורה בד´כ] ציוד הדייג מוחרם בו במקום ומוגש כנגד "הפושע" כתב אישום. למרות שאינני מכיר אני נוטה להאמין שגישה דומה קיימת במדינות רבות ונאורות ברחבי העולם. מיותר לתאר המציאות העגומה השוררת בחופי הארץ,כל אחד מנסיונו שלו מכיר את התופעה המקוממת של סירות הדייג הקטנות המתקרבות לקו החוף, "דייגי הגלגלים" הפורשים רשתות בתוך ובין השוניות וניראה שאין דין ואין דיין. הנושא עלה ועולה לעיתים מזומנות בפורום,לדעתי אין די ולא יהיה זה תכליתי לעסוק ב"קיטורים"בלבד עובדה היא שבנושא ההגנה ושמירה על פרחי הבר הצליחה הרשות להגנת הטבע להעלות את המודעות ולמנוע את הכחדתם. ניראה לי שגם בנושא הצייד הפרוע והבלתי חוקי הצליחה "הרשות להגנת הטבע" באמצעות הסברה בקרב העוסקים בכך ובאמצעות אכיפה בלתי מתפשרת להגיע להישגים. אינני יודע במדוייק מי בארץ אחראי על אכיפת החוק אם בכלל בנושא הנדון, כמדומני יש אגף הדייג במישרד החקלאות. מציב זאת כאתגר למנהלי הפורום וחבריו לארגן לחץ ציבורי [מכתבים,"אי-מיילים וכל רעיון טוב אחר] על המופקדים על הנושא בארץ. אולי סוף כל סוף נצליח אנו העוסקים בתחביב הדייג להגביר המודעות ולהגיע לכדי ימים טובים יותר.

הסברה למסבירים

בוקר טוב לנשארים בביית. מכיוון שאין כנראה מצב לדייג היום להלן קצת ממחשבותי: נחמד שיש הכרה להסברה ולחשיבות דייג ספורטיבי בישראל. דברנו על כך לא מעט בעבר. ההכרה והמודעות צריכה לבוא מאיתנו ולאו דווקא ממנהלי הפורום. מסכים אני עם מגדלור(שרצוי שימלא כרטיסו האישי.....)"אין די ולא יהיה זה תכליתי לעסוק ב"קיטורים"בלבד". ובכן מי שחפץ לא לקטר,שיקום ויעשה מעשה. כבר דברנו בעבר על כל מיני התארגנויות. הנושא לא קל לביצוע וצריך אומץ,תעוזה ויותר מכך יכולת אמיתית להזיז דברים. מה צריך בעצם? ראשית הכרה ומודעות,אח"כ נכונות אמיתית לסייע ולתרום איש מזמנו,אח"כ למצוא כמו שאומרים בצבא "סוס" שיסייע לכוון ,לארגן,ובעל השפעה אמיתי פוליטיקאי או עו"ד מהוקצע חובב דייג שהנושא "בוער" בעצמותיו. אולי אם יורשה לי,במסגרת המפגש הראשון כ- 10דקות, מוכן לארגן שיחה בנושא. בנתיים כל אחד שיבדוק אצלו מה כוונותיו וציפיותיו.... עד אז להשתמע ועשו חסד עם הים.....

ה ד י י ג

New member
אם כבר מדברים על זה...

אז נעשה קצת תעמולה פוליטית... אני אישית מצביע בבחירות הקרובות לירוקים, סתם חשבתי שכדאי שתחשבו על מה שאני חושב... ולא להתבלבל עם עלה ירוק...

חץ הכסף

New member
ליוביוב יש כבר יש שלוש קולות

יבויוב הירוק הנה קיבלת עוד קול לבחירות לכנסת, גם את שלי תקבל, אבל צריך עוד שלוש קולות לפחות בשביל לעבור את % החסימה... אגב, האם יש במצע של מפלגת הירוקים המתייחסות לדיג חופים או למצב מי החופים?

חץ הכסף

New member
זה מתייחס גם לאוקייאנוסים

ולא רק לדגים אלא גם ללובסטרים לדוגמא, פקחי הדיג מצויידים בסירות מהירות ומגיעים לטווחים ארוכים לתוך האוקיינוס עולים על סירות הדייגים או הלובסטריסטים ומודדים בעזרת סרגל (כמו "קליבר") את גודל הלובסבטרים שבארגז בסירה. הפקח בוחר לו את הלובסטר הקטן ביותר ומודד אותו בסרגל, אם הלובסטר נכנס בסרגל זה אומר שהדייג הוא עבריין דיג והקנס שיקבל ספק אם יצליח לשלם אותו מהרווחים הכספיים ממכירת הלובסטרים שיתפוס במלכודות לאורך כל עונת הלובסטרים.

1רודי

New member
אפשר לחנך / לתרבת "אדם" מבוגר?../images/Emo31.gif

לא בדיוק אותו הדבר עליו דיבר דודי אבל בהחלט קשור: אתמול נכנסתי לדוג בתחנת הכח, על רציף העמסת הפחם בנקודה המערבית ביותר בצמוד לאונית הפחם (המפלצתית) שעמדה שם. במים היו בכדי לא להגזים אני יכתוב מאות של דגים שאת שמם אני יודע חלק מהאנשים קראו להם מליטות וחלק חוכיות או משהו כזה דג ארוך 100 - 120 ס"מ וצר, בקיצור אחרי כשעתים של נסיונות עם כל סוגי הפתיונות והבצקים כשכבר עמדתי ללכת הגיעו למקום 4 "דייגים" צחקו על הנסיונות שלי והציעו לי להמתין ולראות איך הם "מוציאים בערמות". והם באמת הוציאו, בעזרת 2 משולשים ענקים ובחטיפות הם באמת הוציאו אבל על כל דג שהוציאו היו הרבה ש"רק" נפצעו קשה לי להסביר לכם, אבל זה היה מראה מזעזע הדגים הפצועים היו מתחילים לטוס על פני המים תוכדי קפיצות עד שנגמר להם הכח, ה"דייגים" שהיו מאד מרוצים מהעיניין, התרגזו מנסיונותי להפסיק אותם מהשיטה האכזרית ולאחר דין ודברים הגענו לדחיפות ואחד מהם זרק את קופסת הפתיונות שלי למים, ראיתי שאין לי עם מי לדבר כי הם אפילו לא חשבו שהם עושים משהו לא בסדר + העדיפות המספרית שלהם... והתקפלתי משם כשעוד הספקתי לראות אחד מהם ננשך מהדג שהוא תפס (כנראה שיש אלוהים למרות הכל...) אחד מהדייגים עלה איתי עד למקום בו החנתי את המכונית שלי רשם את מספרה ןהבטיח לי שיותר לא יתנו לי להכנס לדוג בתחנת הכח. לא היה לי חשק לדוג יותר וחזרתי הביתה, אני דג שנים רבות אבל המראה של הדגים הפצועים לא ישכח אצלי במהרה אגב למישהו יש מושג איך קוראים לדג הזה?

rondadon

New member
אני כבר אמרתי....

שפעם הבאה שאני תופס יותר מ 2 דגים גדולים בז´רז´רה...אני קודם כל שומר אותם בתוך "בריכה" עם מים, ככה שלא ימותו...ואחר כך בוחר את האחד שאני רוצה ולוקח אותו ואת השאר משחרר [אם הדייגים לא ירביצו לי על שעשיתי את זה...
]

למעלה