לכל הפגאנים...שאלה..

מימיל

New member
לכל הפגאנים...שאלה..

יש לי שאלה, נגיד וקראתי הרבה על כל הדתות והתרבויות הפגאניות והבנתי שאני ניאו-פגאנית...אבל, לא הצלחתי לימצוא את הדת הספציפית שאני מחפשת..אבל עדיין מסכימה עם כל האמונות הבסיסיות של הניאו-פגאניות, אני עדיין יכולה ליראות את עצמי כפגאנית?! אני מתכוונת לכך שהאם פגאן יכול להיות פגאן ללא כל שייכות לאמונה או תרבות או דת מסויימת שניכללת בתוך הניאו-פגאניות?! ואיך מגדירים ניאו-פגאניות?! כדת?! כאם הדתות?! כמקבץ דתות פגאניות?! יש לה בכלל הגדרה מסויימת?! תודה מראש מימיל.

Dia Leoghann

New member
כן

בהחלט, את יכולה לראות את עצמך כפגאנית. אין באמת צורך להשתייך לדת 'ממוסדת' כלשהי, אנשים פשוט אוהבים להרגיש שייכים ומסווגים כנראה. הגדרה לניאו-פגאניות תוכלי למצוא במאמרים שלנו ובלינק לשאלות והתשובות שכתבה כרמית, שאם אינני טועה היא כבר 'מכשפה סימן שלוש' או משהו כזה... אז ברכותינו!!!

Justin Angel

New member
אתה שואל הרבה שאלות.

יש על זה סיפור עם על ילד קטן ששאל הרבה שאלות ובסוף נטרף ע"י דוב מרושע. מה הלקח מהסיפור? אל תשאל שאלות. בתוך דת הוויקה יש שלוש רמות חניכה שונות, כרמית היא הישראלית הראשונה שקבילה את הרמה השלישית. אגב, בקשר להיותה ישראלית יש מקום לדיון, היות ואם היא ישראלית אז אני אירי.

Justin Angel

New member
אתה יודע מה השם שלך מזכיר לי?

יש לנפטון ירח בשם "מימיס" ואתה יודע מה קרה לירח הזה? מטאור ענקי התנגש בו עד שהוא כמעט נשבר. יש מכתש ענקי בצד אחד שלו, וסימני שבר לכל אורכו. ומה אנחנו לומדים מכך? לא לשאול הרבה שאלות. הגדרה מילונית: המילה פאגאן באה מהמילה בלטינית Paganus ומשמעותה: Of a village, rustic; ignorant, untaught; m. villager, peasant; (as term of contempt) yokel. בתקופה הפוסט-נוצרית יוחס המושג לאלו שלא היו "מוארים" בחוכמתו של ישו והכנסייה ועדיין המשיכו במנהג של סגידה לטבע. מכאן באה ההגדרה של ימינו שאומרת שפאגאן הוא כל מי שהוא בעל מערכת אמונות שאינה יהדות, נצרות ואיסלם. בצורה כללית ניתן להגיד שהמילה פאגאן הפכה למטרייה המכילה תחתה את כל הדתות מרובות האלים ובעלי מנהגי אמונה בטבע כיום בעולם. להגדרה לא-מילונית שהיא גם ההגדרה הכי מתאימה שאפשר, ניתן לקרוא מיני-מאמר שכתבתי במאמרים ובכלליות כל המאמרים ביחד מראים יחסית טוב מיהו פאגאן.

מימיל

New member
ג'סטין..

דבר ראשון לפי מה שידוע לי אני בת, דבר שני אני לא מבינה בנושא הרבה בעצם רמת ההבנה שלי פה שואפת ל-0 אבל אם אני לא אשאל שאלות איך אני אדע? אני יודעת שארי- אל מבין בנושא כי הוא כבר ענה לי על כמה שאלות בצורה שמאוד עזרה לי אז הנחתי גם שהוא יהיה הראשון שיענה לי על השאלות..., ואם אתה לא רוצה לענות אתה לא חייב..., ארי-אל בעצמו אמר לי "את מוזמנת לשאול שאלות פה מתי שתרצי" אז שמעתי בעצה שלו ושאלתי... אני ראיתי שגם אתה יודע הרבה ושיש לך השכלה מאוד גדולה ואני בטוחה שגם אתה בתחילת הדרך שלך היית שואל הרבה שאלות...אז סבבה לך.., גם אני שואל שאלות..אתה חושב שהשאלות שלי מיותרות שיהיה לך בכיף! חוץ מזה איתך אני לא רוצה שום קשר, אתה מפחיד אותי..אתה מצחיק אותי מאוד אבל גם ממש מפחיד אותי...

November rain

New member
חחח

אין לך מה לפחד, לא יטרוף אותך שום דבר מרושע, ג'סטין סתם התלוצץ :))

Justin Angel

New member
אני מצחיק?!

אני מצחיק אותך? אני, מצחיק, אותך?! כמו מה אני נראה לך? ליצן גדול עם אף אדום שעומד כאן להנאתך?! כמו איזה איזה בלון ירוק עם הסמל של מק'דונלדס?! הא? הא? ככה אני נראה?! זהו זה! *שולף את גרזן הקרב ורץ לכיוונך* תראי, אני צחקתי שאמרתי שאת לא צריכה לשאול שאלות, כמובן שאת צריכה לשאול שאלות (כמובן שלא היה הורג אותך לקרוא את מאמרי הפורום לפני). אבל השאלות שלך נוסחו בצורה מאוד "תנו לי את התשובה, בבקשה, בבקשה אדוני, בבבבבבבבבבבבקקקקקקקששששה", וזה קשה לי מאוד להגיב על כאלו הודעות :)

מימיל

New member
מצחיק!!

מצחיק עד מאוד אפילו! אבל הקטע הוא שקראתי את כל מאמרי הפורום כבר, ביסודיות! וגם את כ-ו-ל ההודעות בארכיון.., אני לא סתם מנסה לדבר בשפה גבוה, להיראות מבינה ולעשות הרבה שטויות אני באמת רוצה ללמוד, והצלחתי כבר ללמוד קצת בעזרתו של ארי-אל:) ועוד כמה אנשים, אבל הקטע הוא שלא הייתי עדיין בטוחה מה שתשובה לשאלה שלי ורציתי לשמוע מה דעתכם בנושא, ואני מצטערת, להבא אני באמת אשתדל לא להישמע כמו מישהי שנואשת ומתחננת לתשובה בצורה הכי מהירה וקלה שיש! מעכשיו אני אהיה אך ורק עניינית, מרוצה?! בכל מיקרה תודה על התשובות של כולם גם שלך ג'סטין:). מימיל.

November rain

New member
רגע רגע..

זה נכון מה שראיתי..? את אוהבת את אמון אמארת'?

TheBlueOne

New member
המממ סימן שלישי? אפשר להרחיב?

באמת, מה כל הקטע עם הסימנים הללו? איך אתה יודע כשאתה עולה "סימן"?

מדובר בשלוש דרגות חניכה

בויקה הגרדנריאנית וכן בזרמים נוספים, נהוגות דרגות חניכה - שלוש במספר, כאשר השלישית, והגבוהה ביותר - מאפשרת לנחנך לפתוח אסיפה (coven) חדש. כל מי שנחנך "מצטרף" לאילן יוחסין העוקב אחרי החונכים אותו עד לגרדנר (במקרה של הויקה הגרדנריאנית. בויקה האלכסנדרית העץ מגיע עד לאלכס סנדרס, למשל).

TheBlueOne

New member
אז זאת אומרת

שהיא רשומה במסדר והמסדר כביכול נתן לה את הדרגה השלישית?

Justin Angel

New member
זה לא כמו דרואידים...

אין "מסדרים" (למרות שיש ארגונים וקבוצות, אבל זה לא רלוונטי). ואין דרגות חניכה בתוך מסדר. ברגע שאתה מכשפה בדרגת חניכה ראשונה אז אתה מכשפה בדרגת חניכה ראשונה לכל המכשפות, כנ"ל על דרגת חניכה שנייה ושלישית, כלומר אין הגבלת מסדר או קוואן זה כלל-עולמי.

גם בויקה אין מסדרים

ישנם זרמים, אך אלו לא מסדרים. כל אסיפה היא אמנם מזכירה באספקטים מסויימים "מסדר", אך במבנה קטן שכזה, קשה להגדיר זאת מסדר. אמנם יש כאלו הטוענים להקמת "מסדרי ויקה", כשם שיש כאלו הטוענים להקמת "מסדרי דרואידיות", אך לרוב מסדרים אלו הם רעועים מאוד. גם בוויקה, למעט אולי אסיפות עם רעיונות מגוחכים משהו ("ויקה נוצרית". שמעתי על כזה דבר... מעניין) אסיפות מכירות בדרגות החניכה של אסיפות אחרות. בדרואידיות אין דרגות חניכה, אך יש להם בהחלט משהו דומה לכך - בארד, אובט ודרואיד.

Justin Angel

New member
בלה בלה בלה

דבר ראשון, ההודעה שלי אמרה שכן יש מסדרים בדרואידיות, ולכן לטעון ש"גם בוויקה אין מסדרים" הוא טעות (לפחות באופן יחסי לדת היחידה שעוד הוזכרה בשרשור זה שהיא דרואידיות). המסדרים הדרואידים לא רק שהם לא רעועים, יש חופן מאוד קטן של דרואידים שהם לא חברים בסדר זה או אחר. ועוד משהו, זה בסדר שאתה תחשוב ששלושת הקבוצות בדרואידיות הן כמו שלושת דרגות החניכה בוויקה, על הצד השני זאת טעות גסה.

למעלה