לכל הציפורים המעושנות שלום רב!

לכל הציפורים המעושנות שלום רב!

אז היום מתחילים במשימה הקשה של גמילה מעישון. אני מציעה לפתוח כל יום אשכול אחד שיוקדש כולו לנושא הזה לטובת החברים שרוצים להפסיק לעשן.
אני פישפשתי קצת בארכיון שלי ומצאתי אוסף של פוסטים מהתקופה שלא עישנתי. להיום, בחרתי פוסט אחד שכתבתי למישהי שזה עתה הפסיקה לעשן וביקשה עצה טובה או טיפים מועילים. והנה מה שכתבתי לה:

נושא : קבלי כמה המלצות על הדרך...
תאריך : 15/05/07 12:15
מחבר/ת : יחפה
בתגובה ל: תודה על התגובות... - ורה
================================================
עדיף להתחיל את ה"הפסקה" על הבוקר לאחר שינה "נקיה" מסיגריות.
לצחצח שיניים ובמקום הקפה המסורתי, לפחות בימים הראשונים, להחליף בכוס מיץ תפוזים או אשכוליות או כל פרי אחר.
במקום הסיגריה - לקחת כמה נשימות עמוקות ונשיפות ארוכות.
אם יש זמן, אז לפני העבודה לעשות טיול קצר ברגל סביב השכונה.
לקחת לעבודה שקית עם ירקות ופירות שיהוו תחליף לסיגריות לפחות בימים הראשונים.
להצטייד בבקבוק מים קטן עם פיה מיוחדת כמו שהספורטאים משתמשים בזמן ריצה. הפיה המיוחדת מספקת את הצורך האוראלי בסיגריה, והמים מרגיעים את הגוף.
להמשיך בשיגרת היום ובמקום סיגריה לקחת חתיכת פרי או חתיכת ירק (מלפפון, גזר, קולורבי, סלרי, כרוב וכו') רצוי לחתוך את הפירות והירקות לאורך.
להרבות בשתיית תה צמחים ופירות ורצוי לא להמתיק יותר מדי.
בימים הראשונים רצוי וכדאי לשנות הרגלים. להפוך את הזמנים. מה שהיית רגילה לעשות בבוקר, לעשות בערב ולהיפך. לשבור את ההתניות. לאכול לאט לאט ולא למלא את הבטן. להשתדל לא לסיים את מה שיש בצלחת ומיד לקום מהשולחן ולהתעסק עם קיסם שיניים (לקנות מיוחדים מבית המרקחת תוצרת פארו), ככה גם נמנעים מעישון וגם מנקים את השיניים. אני נהגתי גם לצחצח שיניים לאחר כל ארוחה.
לפחות בימים הראשונים רצוי לעשות את כל השינויים. והעיקר הכי חשוב - לנשום עמוק ולנשוף לאט, כך מספר דקות כל פעם שבא נורא לעשן.
להיכנס לפורום ולדווח על ההתקדמות. לקבל טיפים מחברים ותיקים ונגמלים ותיקים.
יש כאן חבורה די גדולה שהתחילה בגמילה לפני חצי שנה ויותר, וכמעט כולם מחזיקים מעמד.
תתייחסי לכל יום בנפרד. את חיה לך מיום ליום עד שזה נעשה קל יותר ויותר. לא לחשוב יותר מדי קדימה, את לא נוסעת לאולימפייאדה. עם הזמן הימים מתחלפים בשבועות, והשבועות בחודשים.
זה אפשרי וזה כדאי.

בהצלחה

אז בינתיים, שיהיה המשך יום נעים ונקי מעשן ורעלים

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=5I2cG-ed6hw&feature=endscreen

אני עצבני מידי לקרוא

:)
סתם סתם... נראה לי, שרק את ואני בסיפור כרגע.
אבל על הזיבי, אני שם כל יום 30 שקל בצד, בעוד כמה חודשים -
חו"ל.

puma141

New member
הפוסט שלך צימרר אותי!! וואו..כ"כ נכון

אני שומרת, נוצרת-ומשתדלת לאמץ :)
לא חשבתי-אבל..זה עשה לי המון כל המלל על זה...אז יש מצב שגם אני אקח חלק.

מצטרפת לאמירה שלך על כל יום חפירה בנדון, טיפים וחיזוקים-
ואם אחד או שניים מאיתנו יצליחו, זה בהחלט מספק:)
אחלה יוזמה!

קפצילי

New member
אני מחזקת את ידיכם

בתור אחת שנשואה למישהו שכל כמה חודשים נגמל לשבועיים ואז חוזר לעשן.... אני יודעת כמה זה קשה.

אבל סומכת עליכם !
בהצלחה

אני מאילו שלא מכורים

אבל זה באמת ככה.
וזה לא עניין של הכחשה.
לא עישנתי כבר חודש, כי סתם לא התחשק לי ואז גם נהייתי חולה,
וכשאני חולה אני לא מסוגלת לעשן או להריח את זה.

בכלל ביום יום אני מעשנת אולי 4-5 סיגריות וגם זה רק בשעות הערב.

אני מניחה שכשאבריא ב100 אחוז :) אני אדליק לי אחת.

בהצלחה לכולכם.

דווקא לא

הפסקתי לשנתיים סתם ככה ולרגע לא היה לי חשק לזה.

כשחזרתי זה היה מתוך בחירה ולא מתוך איזה קרייבינג שהיה לי..
סתם הדלקתי בפנאן ונהניתי ממנה.

אז יפה, אני לא סובלת גם עד שבע שמונה בערב

ובעצם זה שאני בסוף מדליקה סיגריה, זה לא מתוך קרייבינג.. כמו שאמרתי.
אני פשוט נהנית ממנה ביחד עם הקפה.

poseidon111

Active member
להפסיק לעשן, זה ממש פשוט. אחרת איך הייתי

מצליח לעשות הפסקה כל יום 20 פעם?
(אמר מישהו הרבה יותר חכם ממני, שברח לי שמו)

Aronsona

New member
הי יחפונת וקפיטן

האמת היא שאני מצטרף למאמץ כפי שהבטחתי אלא שאני לא מתכוון להפסיק לגמרי כי אני באמת לא רוצה. אני רוצה להגיע למצב של סוזי עד 8 סיגריות ביום. זה יהיה נהדר מבחינתי. אני מעשן בזמן האחרון קצת יותר מקופסה ליום והיום אני מנסה לרדת לסיגריה לשעה שזה בערך 18 סיגריות ליום. נראה אם יצליח לי.

הייי אביעד

אין בעיה. תתחיל בכך שאתה תעשן כל שעה עגולה. ואם פיספסת והרווחת חצי שעה, אז תתאפק עד שתהיה השעה עגולה. ואז פתאום תמצא את עצמך עם 12 סיגריות ביום ולא עם 18. תאמין לי, אני מעשנת בצורה הזאת כבר כמה שנים. היום, בעקבות הקפטן, פשוט הרמתי את הכפפה והחלטתי להפסיק לגמרי ולנסות לעזור לעצמי ולאחרים עד כמה שאני זוכרת מניסיוני הקודם.
יש לי פוסטים מצויינים בנדון. אני אשתדל כל יום לפתוח אשכול עם איזה פוסט, ואם זה ידרבן מישהו להפסיק או לצמצם את מספר הסיגריות שלו, אז יהיה לי הכי כיף בעולם לדעת את זה.

בהצלחה! (מזה שלא יכול להפסיק לעשן)

כי אף פעם לא התחלתי...
בכל מקרה שוב: בהצלחה!

בוא אני אגלה לך סוד

אני בחיים שלי לא קינאתי באף אדם. באמת. אפילו לא באלה היפים יותר, המצליחים יותר, המוכשרים יותר, העשירים יותר ו/או בעלי המזל יותר והמוצלחים יותר. אף פעם לא קינאתי באף אחד.
האנשים היחידים שממש ממש קינאתי בהם כמעט יותר ממחצית חיי, הם האנשים שלא עישנו מעולם שזה קצת יותר ממחצית אוכלוסיית העולם

אני מפרידה בין אנשים שהפסיקו לעשן לבין אנשים שלא עישנו מעולם.

למעלה