לכל הצמחונים והטבעונים ממוסר

ashmash

New member
לכל הצמחונים והטבעונים ממוסר

חברה שלי חזרה מתאילנד לפני כשבוע ובמזוודתה רוטב צדפות... למיטב ידיעתי צדפות הן בעל חיים... השאלה היא האם צדפות סובלות או מרגישות משהו לפני שהורגים אותן? ושאלה נוספת, מדוזות, הן בעל חיים ללא מוח... ראיתי בתוכנית של גידי גוב בסין שהוא אוכל מדוזה... האם הצמחונים והטבעונים שבפורום, היו מוכנים לאכול מדוזה (נתעלם מבעיית הכשרות במידה ויש)?

punktx

New member
Clams have feelings too...

זה שהן מרגישות או לא מרגישות לא משנה את העובדה שהן בעל חיים. לפיכך, אם אני צמחונית מהמוסר שבדבר, לא אוכל לא צדפה ולא מדוזה.

נטלי666

New member
טראומה

סיפור קצת קשה: בקיץ הייתי ביפן. היפנים, שהם אנשים מקסימים, הם גם עם מזוכיסטי, לפי מה שסיפרו לי ולפי הסיפור הבא: פעם הייתי בארוחה מפוארת עם 150 אנשים ולכולם חיכה על השולחן סיר קטן וגזיה מתחתיו, שמבשלים בו נזיד, ככה זה נראה. פתחתי את המכסה ולחרדתי מצאתי שם צדפה חיה וזזה, בתחילת הארוחה, 150 אנשים הדליקו את האש מתחת לסיר והצדפה החיה התחילה לקפוץ ולרטוט. הרעש של 150 חיות כאלו היה נורא. יצאתי מהאולם על סף דמעות. כל מי שחווה כזה דבר לא יכול לטעון שהצדפה לא חשה את מה שעובר עליה. בקשר למדוזה, נניח שהיא לא מרגישה כלום (כמו שטוענים שסרטנים לא מרגישים כלום כשמרתיחים אותם), מה נותן לך את העליונות לאכול אותה? אשמח לקבל תגובות נטלי

ומה נותן לי את העליונות לאכול צמחים

העובדה שהם לא מרגישים... אז אם יצור חי מסוים לא מרגיש, אז במה הוא נבדל מצמח? זה סתם נשמע לי מגעיל לאכול מדוזה למען האמת...

guruyaya

New member
צדפות - זה חי או לא?

על פי הקריטריונים הרגילים, שמשמשים להפרדה בין בעלי חיים לצמחים וחפצים (כמו למשל, מערכת עצבים מרכזית, הבעת הכאב), אני מתקשה להפריד בין צדפות לבין צמחים. אני לא אוכל את זה מתוך פיור גועל, אבל מי שלא נגעל - מוזמן. יאיא

F L O P P Y

New member
לא מתעסקת בשאלה "האם סבל או לא"

פשוט הולכת על פי העיקרון של לא לאכול משהו שהיו לו פעם עיניים ו/או לב, כי לא חושבת שאני או אף אחד אחר יכולים אי פעם לדעת אם כל החיות הקטנות הללו באמת סבלו כשרצחו אותן או לא. אבל גם אם הייתי מוכנה לאכול משהו שאני מוכנעת שלא סבל בעת הרצח, אני לא יודעת, מדוזה וצדפות פשוט נשמעים כמו דבר דוחה לחלוטין...

skin blues

New member
אבל לצדפות אין ../images/Emo23.gif

וגם אין להן עיניים , אז למה הן נבדלות מצמים לדעתך?

rastotman

New member
אם הייתה לי סיבה לאכול צדפה

הייתי אוכלת, אבל הרי אין לזה ערך בריאותי מיוחד וזה לא שכל החברים שלי הולכים לאכול צדפות פעם בשבוע ואני צריכה להישאר בבית ולבכות כ אני טיבעונית. למרות שבטח יש גם בעיות עם הדרך שמגדלים או תופסים אותם (לא שמי שמגדל את המלפפונים שלי דואג יותר מדי למי תהום ולעובדים הזרים- אבל כמו שאפרת אומרת, אי אפשר להחרים הכל)
.

לדעתי

אני חושבת, כמו רובינו, שאין סיבה (חוץ מהגועל והבריאות) לא לאכול משהו שלא מרגיש. הבעיה אצלי היא שאם אני אוכלת משהו כזה מיד כולם מתנפלים עלי ב"נטע אכלה צדפה!!! צדפה היא בעל חיים!!!". אגב, בחלק מחייה מדוזה היא צמח. (פעם היה אייקון של מדוזה
)

Anathema Device

New member
מבחינתי

אני לא יודעת אם צדפות מרגישות או לא. אם צדפות לא מרגישות, אין הבדל מבחינה מוסרית בין לאכול צדפה ולאכול צמח (כלומר - מותר). לסיכום - אני לא יודעת. בהתחשב בזה שצדפות הן לא מאכל יומיומי כאן בין כה וכה, אני מעדיפה לא לאכול (מתעצלת לבדוק, והולכת על בטוח).

ashmash

New member
רבים נגעו בנקודת המגעיל לי...

בתקופה שלפני שהייתי צמחוני אכלתי כמה וכמה פעמים אוכל עם רוטב צדפות והיה בסדר גמור מבחינת טעם... ושוב, לא שאלתי אם זה מגעיל או לא, כי על טעם וריח אין להתווכח... שאלתי סה"כ, אם מבחינה מוסרית לאנשים כאן יש או אין בעיה לאכול בע"ח בהנחה והוא לא מרגיש, כמו למשל מדוזה...

חיה היא חיה היא חיה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

עניין מערכת העצבים ויכולת התחושה - לא רלוונטיים בעליל. גם לפרה אפשר להזריק חומרים שירדימו אותה, ולדאוג שהדבר האחרון שהיא הרגישה היה אופוריה נהדרת - ועדיין היא סיימה אצלי בצלחת עם ענף רוזמרין ותפו"א אפוי בצד. כל ייצור חי זכאי לחיות. (כמה הגיוני זה נשמע כשפשוט אומרים את זה) פרה, מדוזה, קוף או ג´וק.

ברמה העקרונית

גם צמח הוא יצור חי. הוא גדל ומתפתח. התאים שלו שונים מאלה של בעלי חיים, אבל זה כל ההבדל. גם אמבה היא יצור חי. גם חיידק. לדעתי הגבול עובר ביכולת להרגיש. העובדה שהאדם לוקח את היכולת הזאת לא הופכת את העובדה שהוא הרג חיה נושמת ומרגישה בשביל אוכל שאתה יכול להחליף בקלות ליותר טוב אגב, לי אישית אין שום בעייה אידיאולוגית לאכול נבלות, בדיוק כמו שאין לי בעייה אידיאולוגית לאכול מדוזה. זה פשוט מגעיל אותי. ונורא נורא קשה לדעת איזה יצור מרגיש ואיזה לא. כמו כן, אני יודע שזה יישמע מזעזע, אבל יצורים שיכולים לגרום לי נזק (צרעות למשל) אין לי בעייה לרסס, מכיוון שיש כאן את האלמנט של מלחמת קיום (גם אם הכוחות לא בדיוק שקולים). הצרעה מסוכנת לי ועלולה לפגוע בי במטרה להרוג (הגוף שלנו פשוט מספיק חזק כדי להתמודד עם זה), ולכן זכותי לפגוע בה. לא זה המצב בתעשיית הניצול. לגבי נמלים\יתושים לדוגמה- אם הם בבית שלי אז גם אין לי בעייה להרוג (יש הבדל בין להרוג נמלה, שהיא חלק ממערכת ולא ממש יצור בפני עצמו, לבין להרוג יצור אינדיבידואלי כמו פרה או כלב) כי הם מסוכנים לי ולאוכל שלי. אם הם בחוץ, אז אני סתם מגרש או מתרחק.

Veggie John

New member
פעם ראשונה שאני בהסכמה מלאה עם דור

היחס של בני האדם אל המינים השונים מהם הוא אינו פחות מעריצות, אבל אין שום סיבה לעבור מקיצוניות לקיצוניות ולהפוך לזונות של הטבע. אין שום סיבה שאטבח בעל חיים בשביל עניין כל כך זניח כמו מנה ספציפית של אוכל, אבל כשמדובר במזיקים למינהם (וזה לא כולל ג´וקים או זבובים), ניתנת לי הזכות המלאה לקטול בהם לפני שימצצו את דמי. (כל זה טוב ויפה בתיאוריה.. בתכל´ס ליבי דואב מהמחשבה על מחיצת יתוש. אני פשוט מנסה להמנע מעימותים בכך שאני עושה כמיטב יכולתי לברוח מהם
כך שחזרנו למעמד הזונה. נו, ניחא.)

Mother earth is a bitch...

And we are sons of a bitch
באנגלית זה נשמע יותר טוב, ללא ספק. אני קצת פחות חסר התחשבות בקטעים האלה. דבר ראשון, אני מתקשה להבחין בין זבוב ליתוש, מבחינתי שניהם אותו נזק. כמו כן, אני נוהג לטבוח בנמלים רצחניות שמשתלטות על המטבח (שישית מצמח) שלנו באמצעות ספרי החזרה בתשובה ("גליה- מסרים מעולם האמת" פשוט נהדר למטרה הזאת). עכשיו כולם להכין אבנים, שלוש, שתיים, אחת... לסקול! ותפסיקי עם זה מיד. אין לי שום עניין עם אנשים שמסכימים איתי

למעלה