לכל הקרניבורים:סטייק חזיר היום

לכל הקרניבורים:סטייק חזיר היום

הכנתי פעם ראשונה בדרגת מדיום רייר,האם זה בסדר? אם הייתי צולה אותו יותר הוא נוהג להתיבש כמו בקר? תודה

אייבורי

New member
רעיון רע

סטייק חזיר, לרוב משתמשים בצלע או צוואר רצוי להכין לדרגת וול דאן אבל מהצד המדיום של המפה בקיצור, וול דאן ולא סוליה. והבשר לא נוהג להתייבש כמו של פרה, נהפוכו, טעים ועסיסי

אייבורי

New member
בעיקר עניין של טעם

בדיוק כמו שעוף פחות טעים מדיום ריר יש האומרים שגם פחות בריא, אבל אילו שמועות מבחינתי תנסי וול דאן ותחליטי עבור עצמך

squalus

New member
הרבה דברים רעים

בשר חזיר בהרבה מקרים נגוע בהרבה טפילים, בעיקר Trichinella הגורם לטריכינוסיס, אך גם Taenia solium, סוג של תולעת סרט, ועוד מיני תולעים פרזיטיות. הדרך היחידה להבטיח שהבשר בטוח לאכילה זה בישול לדרגת וול דאן.

danbaratz

New member
שטויות גמורות

הטפילים האלה מופיעים רק בבשר ציד ולכן בשר ציד יש להקפיא ב30- למשך שבועיים. כול חייה לבשר בגידול מסחרי גדלה תחת פיקוח וטרינרי ונלקחות בדיקות דם במהלך הגידול והשחיטה. בשר חזיר שונה מבשר בקר במבנה השריר ולכן יש לצלות אותו חצי דרגה-דרגה מעל איך שהיית עושה בקר. בכול מקרה וול דאן זה אף פעם לא מומלץ לדעתי.

squalus

New member
טיעון מאוד משכנע

פיקוח וטרינרי מפחית את השכיחות של טפילים, אבל לא מעלים אותם לגמרי. הנה קישור לדוגמא, באמת שלא חסר על זה מידע באינטרט, נסה לחפש קצת לפני שאתה קופץ עם טיעונים אקדמיים כמו "שטויות גמורות". עוד קישור מה CDC, עם המלצה להמנע מבשר חזיר לא מבושל דיו ועוד אחד ממשרד החקלאות האמריקאי בתיאבון.

danbaratz

New member
תשמע,

גידול בע"ח לבשר ולחלב זה המקצוע שלי. ככה שנראה לי שיש לי את הכלים והידע בנושא כדי לקפוץ עם טיעונים אקדמיים כמו "שטויות גמורות". לא יודע מי ומה אתה אבל כול המאמרים שהבאת, שאגב שני הראשונים רק מחזקים את מה שאמרתי, מתייחסים לאזורים מסויימים בהם אין ממשקי גידול מתקדמים או שירותים וטרינריים ברמה מספקת. לסיכום הוויכוח העקר הזה, שכול אחד יעשה מה שהוא רוצה ומה שנראה לו. מי שטעים לו סוליות "המגפר" מידה 44 שיהיה לו לבריאות. החיים מלאים בסכנות, ממקצתן שווה להישמר, כול השאר ידרשו ויתור גדול מידי. מכמה ומה שכול אחד יעשה לעצמו את החשבון. ולפותחת השירשור המקורית, אם היה לך טעים, זה מה שחשוב. אם לא, תני עוד כמה רגעים על האש. שבת שלום ובתאבון.

squalus

New member
תראה

בדבר אחד אתה צודק, אתה לא יודע מי ומה אני. אני במקרה מתעסק בזה מהצד של הטפילים. הטיעון שלך של "שטויות גמורות" מראה לי את רמת הידע שלך. חזירים, אתה מגדל? אתה וטרינר? לסיכום, כמו שאמרת, שכל אחד יעשה לעצמו את החשבון כמה חשובה לו הבריאות. הבחורה שאלה מה הסיכונים בבשר חזיר ואני הבאתי לה אותם, עם אסמכתות. עוד קישור, יותר ספציפי, של הוראות משרד החקלאות האמריקאי לבישול חזיר. ומתוך הקישור:
What Foodborne Organisms Are Associated With Pork? Pork must be adequately cooked to eliminate disease-causing parasites and bacteria that may be present. Humans may contract trichinosis (caused by the parasite, Trichinella spiralis) by eating undercooked pork. Much progress has been made in reducing trichinosis in grain-fed hogs and human cases have greatly declined since 1950. Today's pork can be enjoyed when cooked to an internal temperature of 160 °F.​
החקלאות המודרנית צמצמה משמעותית את שכיחות הטפילים, אבל הסכנה עדיין קיימת. אני מתעסק עם Trichinella spiralis במעבדה, אני רואה מה הטפיל יכול לעשות, ואני אוכל את החזיר שלי וול דאן.

o h a d d

New member
צודק!

בכל סוג של בשר יש תולעים (לאו דווקא ציד) אבל התולעים שבחזיר אלימות במיוחד, ולכן חזיר רק וול דאן! היות וזה בשר שמן אין בעיה לצלות אותו לרמה כזו.

למעלה