לכל השולחים לי מסרים על זה

לכל השולחים לי מסרים על זה

למה היסברתי לבחור איך לחבר את החדר השני למפסיק הכפול ובכן . חוק החשמל אומר . שאדם לא יעבוד בהתקנות חשמל ללא ראשיון מתאים . ואים יתפס דינו 3 שנות מאסר . הגולש שאל איך עושים . אני עניתי בהסבר . איך מחברים . החוק לא אומר שאסור להסביר . אים בפורום ילדים , אסביר איך נוהגים ברכב . גם זו לא עברה . אלה הסבר לשם ידע . אבל אים ילד/מבוגר יקח את העניין ליידו ויקח אחריות על עצמו וינהג ברכב . או יתקין חשמל . זו הבעייה שלו . והאחריות היא שלו . השואל ששאל הוא לא קטין . כך שאתם כיצד ניסחפתם בתגובה . אגב גם על עניין של הברקים לא עניתם על ההסבר שלי . אחרי שכתבתם כל מיני שטויות שלא שייכים לברקים

asher40

New member
בא אענה לך על עניין הברקים....

חביבי , לך קרא את השאלה וקרא את תשובתי הראשונה. הוא טען שהלקוח אומר שבזמן ברק הפחת קופץ. ואני עם הנסיון שלי עם השנים למדתי שמפסק פחת חדש לא קופץ סתם ולא משנה ברקים או לא.טענתי שנראה לי כי הפחת לא תקין. נתתי לו הסבר כיצד לבדוק את הפחת (והוא חשמלאי מוסמך!!!)....והנה איזה פלא ,בתשובתו האחרונה הוא אמר שהוא החליף את הפחת. עכשיו לך תסיק את המסקנות לבד. "אין חכם כבעל ניסיון"!!! המשך יום נעים. שטרן אשר

fireman

New member
מעניין שעניין כה פעוט

הפך לבעיה בפורום.... ביקשתי הסבר....לא יותר מזה... מה אני עושה עם ההסבר הלאה כפי שכתב החבר לא צריכה להיות עניינו של איש והדוגמא שהוא נתן לגבי נהיגה בפורום ילדים היא מעולה. הוא יכול גם להסביר לי איך מפרקים שנאי מעמוד של חברת חשמל....אני הולך לפרק אחד כזה? לא צריך להסחף חברים. קרמר, צר לי אם מעצם שאלתי גרמתי לך לאי נעימות כלשהי.

ניקח דוגמה אחרת . ניניח שיש לך

רשיון לחשמל וחבר מסביר לחשמלאי אחר איך מחברים חיבור מסויים . אז זה מותר . וגולש אחר שלא מבין בחשמל הולך ומחבר לפי ההסבר של החשמלאי שהיסביר לחשמלאי אחר הא ? פשוט מאוד אולי קלקלתי להם איזה לקוח . העניין מריח מגסף זה הכל

asher40

New member
חבל....ואני חשבתי שאתה מקצועי...

מה יהיה? בוודאי שהסבר שניתן לחשמלאי מוסמך הוא מותר! הסבר איך מחברים חשמל לאיש שהוא לא מקצועי ולא מוסמך ,אסור! וידידי היקר , אני רציתי להשאיר את הויכוח שלנו במסרים אישיים ,אבל אתה לא מניח ,אז אומר לך ,חסר לי שאתפרנס ,או אנסה להשיג פרנסה דרך הפורום הזה , אינך יכול לפגוע באיש מקצוע בצורה שכזו. מה מסריח? איזה כסף? ,אני חושב שנתתי לך הסבר דיי ברור עלי במסר אישי ואיני רוצה לחזור על כך בפומבי. בא נישאר מקצועיים ולא נטיח האשמות באנשים שלא מכירים. אני חושב ששמת לב שאני עוזר להרבה אנשים כאן ,נראה לך שהרווחתי מזה כסף? חבל"ז , יום טוב

אבל אים אתה מסביר . לחשמלאי מוסמך

מעיין לך לדעת מי עוד קורא את ההודע והולך לעשות גם את ההסבר הזה . אולי אדם שהוא לא חשמלאי יקרא ילך ויתקין את ההסבר שלך אתה לא חושב כך

asher40

New member
ממש לא!!!....

כמי שלמד לימודים טכניים 6 שנים ,ההסברים שלי לאיש מקצוע שונים מהסבר לאיש הפשוט , אבל בא ונרד מזה כבר , זה כבר "מסריח" מ....שיעמום!

Ohad18

New member
הטכנאי קרמר

פתח את חוק החשמל ותראה מה צריך לעשות בכדי לקבל רשיון חשמלאי מוסמך. לבנאדם שמקבל חשמלאי מוסמך יש את הידע וההבנה בכדי לעשות זאת.

fireman

New member
חבר'ה אל תיגררו למריבה בגלל זה

ראשית בוא נבהיר דבר או שנים אשר ידידי היקר.... כפי שהבהרתי מההתחלה אני לא מתכוון להזמין חשמלאי ובטח שבטח גם לא לשלם לו....באותה צורה ששאלתי כאן בפורום יכולתי להרים טלפון לאחי שהוא הנדסאי חשמל במקצועו ולשאול אותו את אותה שאלה.... כך שהמריבה שלכם באמת לא לעניין וגם מיותרת.... ומעבר לעניין אשר.... העובדה שאדם מוסמך לבצע עבודה מסויימת ברשיון לא מעידה על רמת מקצועיותו ואין אני מדבר עליך באופן אישי מאחר ואינני מכיר אותך... לצערי הרב כפי שסיפרתי לך בביתי עברו כמה וכמה חשמלאים "מוסמכים" (למה במרכאות? כי זה מה שאני חושב עליהם) מבחינתי העובדה שיש להם רשיון להתעסק בחשמל לא הופך אותם למבינים בחשמל ולראיה בית פלורסנט שהפך למופע פירוטכני של להבות, שקע שהתפוצץ ועוד כהנה וכהנה דוגמאות שמומחים שגם עשו כסף וגם שלחו אותי לממן את החברה שממלאת את המטפי כיבוי ביצעו בביתי.... אז אתה יודע מה, אומרים ביתי הוא מבצרי...ועם כל הכבוד לא צריך לעניין אותך מה אני עושה בבית שלי (למרות שהביצוע בכלל לא בבית אלא במקום אחר, אבל לא זה העניין) כל עוד אני זה שנושא בעול הכספי לנזקים שנגרמים, גם אם לא אני גרמתי אותם (ע"ע חשמלאי "מוסמך") אני מעדיף לשאת בעול הנזק ולחסוך את עול התשלום לבנאדם שיש לו אולי תעודה אבל לא יודע לעבוד. בינתיים....אותו בית פלורסנט מהמופע להבות הפירוטכני הוחלף על ידי לפני זמן רב והוא עובד מצויין, החלפתי את כל השקעים והמפסקים אצלי בבית וכולם עובדים מצויין.... שאלתי שאלה פשוטה, ביקשתי הסבר פשוט, עשיתם סערה בכוס מים, באמת מיותר.

איפה מנהל הפורום!!!

הנושא עליו הוחלפו דעות הוא חשוב וראוי שמנהל הפורום יביע את עמדתו בעניין ורצוי אחרי קבלת חוות דעת משפטית. נכון שאפשר לעשות עבודת חשמל ע"פ יעוץ אינטרנטי וגם תוך קריאת ספרות טכנית ונכון שאם יצאת מאוכזב מרופא אחד אזי לבטח פנית לרופא אחר ולא לקחת תרופה על דעת עצמך או על סמך יעוץ. אז למה בחשמל זה לא כך. כולם למדו פיסיקה ואולי גם ביולוגיה, אז אתה חשמלאי וגם רופא? בעניין ביתי הוא מבצרי לא תופס בכל הנוגע לעבודות חשמל. להלן סעיף 6א' בחוק החשמל: "לא יעסוק אדם בביצוע עבודות חשמל, אלא אם יש בידו רשיון מאת המנהל המתיר לו ביצוע עבודה מסוג זה והתאם לתנאי הרשיון..." ואילו סעיף 11 - עונשין: העובר על הוראה מהואותיו של חוק זה, דינו - מאסר שנה אחת או קנס 19,300 ש"ח או שני העונשים כאחד. וכל זה לידיעת החשמלאים החובבים!!!

זה מה שכתבתי . לא יעסוק !!!

אני היסברתי איך עושים . ועל זה לא נתן דעתו המחוקק . אז אני זכאי

Ohad18

New member
fireman../images/Emo70.gif

איך הגעת למצבים של שקעים מתפוצצים, אם אח שלך הוא הנדסאי חשמל
תדע ש...
לא מזמינים חשמלאי שאינך מכיר. משתי סיבות: א. אתה לא יכול לדעת כמה הוא מקצועי. ב. הוא יכול לדפוק אותך במחיר.
יש הרבה אנשים שמתעסקים עם חשמל - כולל קבלנים שמבצעים עבודות בבתים ובמוסדות שאין להם רשיון חשמלאי.

fireman

New member
אח שלי לא גר בבית כבר יותר מ10 שנים

ואת העבודות חשמל טרם כניסתנו לבית ביצע איזה חשמלאי שההורים שלי העסיקו לצורך ביצוע העבודה....חשמלאי מוסמך במקצועו בעל רשיונות

למעלה