במקום סופגניה מזיקה ,תכינו לביבות תפו"א ,מתכון מפתיע,וטעים,,
אצלינו במשפחה כבר עשר שנים לא נוגעים בסופגניות. במקומם מכינים לביבות תפוחי -אדמה נפלאות :
 
קבלו מתכון ל- 15 לביבות:
והמפתיע הוא:
שהם ללא ביצים וללא קמח:
 
המצרכים הדרושים:
4 תפוחי אדמה (מגוררים בפומפייה).
1 תפוח אדמה -בינוני (מבשלים בסיר מים רותחים עד לריכוך).
בצל בינוני, קצוץ- מטגנים במחבת עם כמות קטנה של שמן,עד לשקיפות ולהזהבה קלה בקצוות.
כפית מלח
אופן ההכנה:
1) להכין תבנית ובתוכה ניר אפייה מוברש בשמן.
2) לבשל תפוח -אדמה אחד ,בסיר קטן עם מים רותחים ,עד שמתרכך, ולמעוך לפירה .
3) את ארבעת תפוחי –האדמה, לגרד בפומפייה לגרוד- גס , לתוך קערה , (לגרד על החורים הגדולים),
ולהוסיף לקערת גרידת התפו"א –את הפירה. (מהתפו"א המבושל).
 
4) את הבצל לטגן במחבת עם מעט שמן ,עד שמזהיב ,
ולהוסיפו לקערת תפוחי -האדמה, יחד עם כפית המלח ,לערבב,
וליצור בידיים לביבות מהתערובת שבקערה, ולסדר אותם בתבנית על ניר אפיה משומן ,
ולאפות בחום בינוני,( 180 מעלות) .
 
האפייה במשך כ-30 דקות, ואז יש להפוך לצד השני, לעוד 15 דקות, עד הזהבה יפה.
מתקבלות לביבות אפויות וטעימות, נטולות קמח ובימים,ודלות כולסטרול.