חשבון נפש - תגובה לענתי
שלום ענתי! המאמר שכתבת בנושא חשבון נפש נגע מאד לליבי.הקדוש ברוך הוא יודע על כל מעשייך הטובים והוא מחל לך על כל חטאייך. את מטפלת נפלא באמא שלך, היא אינה סובלת היא מקבלת את הטיפול הטוב ביותר. אבל מה לגבייך, האם את מקדישה זמן לעצמך? את כל הזמן רוצה להכפיל ולשלש את הטיפול באמא. ומה אתך, את חיה למען אמך ומבטלת את חייך. תתדלקי את עצמך בדברים האהובים עלייך, כל זה יעניק לך אנרגיות רבות לטפל באמא, מבלי שתחשבי שחייך נפגעו בגלל מחלתה של אמך. רציתי לספר לך ולכל אנשי הפורום עלצ דבר מעניין שקרה לי. לפני 10 ימים נפגשתי עם רופא בכיר מהדסה עין כרם, ספרתי לו על אמא שלי, על מחלתה , על ההתעללות שעברה, על כך שאני חושבת שאין לה אלצהיימר,אלא דמנציה, דברנו על בדיקות גנטיות האם צריך לעשות ומה זה יתן לנו , על החרדה שלנו פן זה גנטי והאם כדאי לבצע בדיקה גנטי ולהיות בחרדה מהתצאות שלה. הרופא הזה עבד מספר שנים בבית רבקה בפ"ת (בי"ח גריטרי) עם 35 חולי אלצהיימר והוא סיפר לי שעושים שם בדיקת דם ומאבחנים באמצעותה האם יש לחולה אלצהיימר או דמנציה?אם החולה דמנטי יש תרופות שניתנות לו ואפשר להבריא אותו. במידה ויש לו אלצהיימר אין מה לעשות זה גנטי. אולי בעתיד ישתילו תאי גזע עובריים במוחם של חולי אלצהיימר ויפתרו את הבעיה. טיפול כזה ניתן היום לחולי פרקינסון בהדסה עין כרם וכן בארה"ב. את רואה אדם עם בעיות זיכרון קשות ,לא מדבר, מרותק לכסא גלגלים לאחר הטיפול הוא מדבר, הולך ואף הזיכרון שלו משתפר. נשמע כמו נס רפואי קיים במציאות. שאלתי את הרופא מדוע במרפאות הזיכרון הנוירולוגים אינם מדברים על זה? והוא ענה לי את יודעת מה התשובה אמרתי לו כסף והוא חייך ואז הבנתי. מכל מקום הוא הצליץ לי שאמי תעבור את הבדיקה הזאת ואני אכן אשלח אותה לבית רבקה כדי שיעשו לה את הבדיקה. ואם ימליצו לי על טיפול אני בהחלט אתן לה. העיקר שזה יעשה לה טוב.מה דעתך? נשמע חלום באספמיה. אני אמשיך לחקור ולדווח לכם מהשטח. שיהיה לכולנו גמר חתימה טובה. ולך ענתי שמרי על עצמך. אני דואגת לך.זה מכוון לכולכם. ענתי שתהיה לך שנה יותר יפה, יותר מתוקה ,פחות דאגות והרבה שמחות, יותר הומור ופחות מרור והכי הרבה הצלחה בכל מעשייך. שלך בידידות, זהבה שחם / עמותת אלצהיימר