לכל חברי הפורום התנצלות קלה

קסנדרה*

New member
לכל חברי הפורום התנצלות קלה ../images/Emo13.gif

לאחרונה אני בתקופת לימודים אינטנסיבית ואולי תגובותי קצת פחות מעמיקות כבעבר, אתכם הסליחה אבל אני מקדישה ככל יכולתי בכל רגע פנוי. תודה מראש על ההתחשבות
קסנדרה

קסנדרה*

New member
לאחר כמה שיחות שהיו לי הערב../images/Emo36.gif

ניהלתי כמה שיחות הערב, חלק בטלפון, חלק בתיבת המסרים. אני באופן אישי לא בטוחה עדיין מה עמדתי הפרטית, אני עוד מפנימה חלק מהדברים, אשקול בכובד ראש ואחליט וכמובן איידע אתכם מה החלטתי ולאן פנינו מועדות. אבל בינתיים אני רוצה להזכיר לכל חברי הפורום שעד לפני כחודשיים (וחלק מכם כבר שנתיים ואחרים אפילו שלוש שנים בפורום), בוודאי תזכרו שרמת ויכוחים מסוג זה לא הייתה אף פעם. מאמרים שנכתבו קיבלו שבחים ולא נאמרה עליהם שזו התנשאות, ביקורת לשירים התקבלו בברכה וזה העלה את רמת הפורום למקום שונה, טוב יותר מאשר פורומים מקבילים לו באתרים אחרים המשמשים רק במה, עוד ייחוד לנו, החלק הארי של הכותבים בפורום, הם מבוגרים ולא בני נוער שכתיבתם בוסרית ומתחילה באופן טבעי, אבל בתפוז פתרו את הבעיה ונפתח להם פורום נחמד בשם "סופרים צעירים" ויש שם מנהלת חמודה וגם לפלח הכותבים הזה נמצא פתרון. החדשים שנכנסו לפורום תמיד התקבלו בברכה, איני זוכרת אחרת. התקנון ברור וכתוב במפורש אם מישהו אינו מעוניין בביקורת שרק יבקש ואנחנו נענה ברצון, אין בעיה להמשיך ולכתוב בפורום גם ללא קבלת ביקורת. מה שאני לצערי רואה בתקופה האחרונה זה כך: הרבה מאד "מבקרי ספרות" נולדו בפורום ומרוב מבקרים היצירה אבדה בהמון. אני עצמי כבר ממעיטה בביקורת מפני שאני מתביישת מהיצירה. ולמצער, חלק ניכר מהתגובות אינן תורמות ליצירה ואינן תורמות ליוצר עצמו ומכאן שאני יכולה להבין את הבלבול בו נמצא הכותב עצמו. אני באופן אישי, איבדתי חשק לכתוב ולפרסם בפורום ושאלתי את עצמי מה גרם לזה, אז כל הכתוב לעיל, זו אחת הסיבות העיקריות. יש כאן טענה רחבת שוליים, אם כי לא כ"כ ממוקדת שכתבה לולו, איני מקבלת חלק ניכר ממה שהיא כתבה כי לדעתי היא נפגעה ממישהו או ממשהו ואינה מצביעה עליו, אלא ערבבה נושאים - התנשאות, חדשים שעוזבים (מה שלא ידוע לי) ועוד דברים. אבל אני כן יכולה להסכים עם משהו בדבריה, עם זה שיצירה מקבלת שלל ביקורות וכל אחד מושך לכיוונו אז הרושם הוא שכל אחד שכותב, הוא באמת בא ממקום של ידע בביקורת ובעיני לולו זה התפרש כהתנשאות אז אני נוטה להסכים עם זה רק שאיני רואה בזאת התנשאות אלא העזה חצופה. אז ההגדרה פחות משנה, הכוונה היא אותה כוונה. כן אני גם הבחנתי והערתי על כך לא אחת, הותיקים מגיבים לפעמים רק לותיקים, ואת החדשים משאירים לקסנדרה. ועד שהם זוכים להכרה זה לוקח זמן מה ולא לכולם יש את אורך הרוח הנדרש. ומשהו לסיום: אני לא מפסיקה לבדוק את עצמי יום יום ושעה שעה, אני פתוחה לקבל הצעות ועצות, אבל אם יש העדפה לתקוף, אני לא מגיבה. לא כי אין לי מה לענות, אלא מפני שאף אחד לא יגרור אותי לויכוחים. יש דרך לפנות, יש דרך לפתוח בדיון, תמיד הפורום היה פתוח לזה. כל החלטה שנפלה בפורום הייתה רק לאחר דיון ו/או סקר ועל דעת הרוב, למרות שכמנהלת אני יכולה להחליט לבד, אבל אני לא לבד בפורום אז דעתכם חשובה וחיונית להמשך קיום הפורום הזה. אבל אני מדגישה, לא במתכונת הזו, כי אני לא באתי לשמש גננת, לא יועצת פסיכולגית, לא מגשרת, ולא אמא. אני מנהלת פורום שירה ופרוזה ורק זה מעניין אותי, אם למישהו יש טענה הוא כמובן רשאי לפנות אלי בתיבת המסרים או למישהו אחר ו/או לפתוח דיון בפורום החברתי, אבל לא ברוח קרבית. בנועם כפי שהיה מקובל עד לפני זמן קצר ואני מקווה שנוכל להחזיר את הגלגל אחורה. בברכת שבוע טוב
קסנדרה

קסנדרה אני רואה שהקדמת אותי

היו לי כמה ענינים לסגור חשבתי להכנס ולכתוב תגובה ללולו, ולנסות להרגיע את העניינים ואולי אפילו לשים את האצבע מדוע הדברים נראים כמו שהם. הצטערתי לראות שלולו כבר פרקה כל עול כי היו כמה דברים שהסכמתי איתה, לולו חבל שענית כך לקאיה הכוונה שלה הייתה טובה, מעבר לכך היא אף פעם לא פגעה בך (בדקתי בדפים האחרויים) וגם אני מעולם לא פגעתי בך, חבל שהכללת את כל הפורום הכללה גורפת אינה תורמת. מי שהתנהג אלייך בגסות איתו את צריכה לבוא בדין ודברים. ועכשיו לדברייך האחרים קסי את פשוט עשית את זה הכי טוב שרק אפשר, אבל, אני רוצה לעמוד מאחורי המילים שאני אמרתי היום בשיחת הטלפון איתך, אני לא רוצה שאת תשמשי לי כפה, ובסוף את היא זו שתחתפי על הראש!!! אז ככה אני אומרת: רבותי נמאס לי להכנס לפורום כשאני מוצאת כל כך הרבה מורים, זה מזכיר לי איזו בדיחה על במקום שיש עשרה יהודים יש מאה דעות. רק שהבדיחה הזו פה בפורום כבר לא מצחיקה אותי. אתמול, הרשתי לעצמי לרפרף בדפי הארכיון שבפורום והלכתי ממש רחוק כמעט להתחלה שלי פה, ואני חושבת שעליתי על הבעיה שנוצרה, הפכנו כולנו ואני בתוכם! ל"יועצי שירה מינימום ומבקרי ספרות מקצועיים" הפרום כפי שצינס הגדיר אותו בצורה עדינה הפך לכאורה מקצועי יותר, ואני אומרת לכאורה מפני שהמון פעמים נכתבו פה תגובות הורסות ממש וחודרות לנשמתו של הכותב. וזה פשוט לא לעניין. אולי אפשר להשאיר את העבודה ושתדעו לכם שזו עבודה!!! למי שמבין קצת יותר. והשאלה הכי כואבת לאן נעלמו כל התגובות הפלוסופיות הבעת הדעה על רעיונות נפלאים של שירים לא קיימת יותר רק תגובות פואטיות שנותנות לי להרגיש בתוך כיתה של בית ספר. זה לא לעניין! זה מעייף! שבוע טוב סנדי

GALI02

New member
סנדי, באמת לאן הן נעלמו?!

הדגרת בצורה מדוייקת לדעתי את הבעייה(את וקסנדרה) השאלה היא, מה עושים?!

black crow

New member
שבוע טוב לכל חברי הפורום....

כמה חבל, נכנסת כהרגלי לקרוא אתכם (למרות שממעטת להגיב לאחרונה, סליחה
) ועצבות רבה עוטפת אותי. אם אני לא טועה בחישובים שלי, אני כאן כבר שלוש שנים, אולי יותר. תמיד נוצרו כאן קבוצות שלאורך זמן העמיקו את הקשרים ביניהם, וזה תמיד ניכר בתגובות שנתנו האחד לאחר. כל זה טבעי ביותר, זה קורה כל הזמן ובכל מסגרת חברתית. כאן קס, אני רוצה להביע את הערכתי והערצתי על התמודדותך עם ה"טפילים" השונים במשך זמן ההיכרות הרב שלי עם הפורום. בקרוב אני טסה לטייל בעולם ויודעת עד כמה הפורום יחסר לי. ראיתי את השרשור של גלי על היצירות הראשונות ורציתי כל כך להשתתף אבל התקשתי למצוא את יצירתי הראשונה, גם מפאת חוסר זמן. ההתקדמות שלי בפורום הייתה איטית אומנם אבל משמעותית מאוד בעיניי. מעוניינת לשתף אתכם בעוד תחושה אחת. נוצרה בפורום הרגשה מאוד לא נעימה בזמן האחרון, אולי משום האורחים הרבים שנוחתים לרגע ואינם באמת משקיעים בדיון המתפתח ובמתן תגובות. אולי משום שהוותיקים כבר עייפו את כל ההסברים החוזרים ונשנים הללו על איך אנו מגיבים ומדוע,ומתי זה נכון, ועוד מיני הבארות שאפילו אני כבר עייפתי מלקרוא אותם שוב ושוב. אולי זה משום שכשרואים את תגובות הוותיקים האחד לאחר מהצד מתעורר החשק העז להפוך לחלק מזה, להתלוצץ ולאהוב ולתרום לפורום ולחברים בו, אך לצערי מעט מאוד אנשים באמת מצליחים להיכנס שם פנימה ואיני יודעת מה הן הסיבות ואיני רוצה לחפור בהן אלא רק לתאר הרגשה. היו גם כמה תגובות שקראתי ( ואין כאן כל הבדל על הותיקים או החדשים) שממש נפגעתי מהם (והן אפילו לא הופנו אליי), היה בהן טון מזלזל וחוסר התייחסות אמיתית ומשמעותית. לשמחתי זה קרה לעיתים רחוקות ומאנשים שונים (שאולי חוו יום גרוע במיוחד
). אני נהנית מאוד לסיים את היום שלי בכניסה לפורום וקריאה מעמיקה של היצירות ( לרוב רק בדף הראשון , שוב סליחה) יש כאן כישרון בשפע שעם הכיוונון הנכון של המנוע יגיע רחוק. אני רוצה לחזור בעוד שנה ולשוב לזרועותיו החמות של הפורום, כי אין תחליף לבית הזה (וכולנו נוכחנו בזה כשנאלצנו לעבור דירה
). הצעה אחת בלבד יש לי: לפני שאתם לוחצים על 'שלח' אנא קיראו היטב חישבו איך הייתם מגיבים אתם ואיך היה מגיב האחר(כי הוא חשוב באותה מידה)ורק אח"כ כשאתם בטוחים לגמרי שלחו יצירתכם או תגובתכם על פני הפורום אני חושבת שזה הזמן להחזיר מעט מהשלווה ששררה כאן בפורום, את החיוכים , החיבוקים והאהבה הרבה לכול. אוהבת אתכם וכבר מתגעגעת, שחרחורת.

GALI02

New member
תגובה יפה שחרחורת ../images/Emo13.gif

תעשי חיים ותשמרי על עצמך!

למעלה