לכל חברי הפורום, חשובה הבעת דעתכם

קסנדרה*

New member
לכל חברי הפורום, חשובה הבעת דעתכם

שלום לכולם. יתכן וכבר התנהל דיון בנושא זה והגענו למסקנות על-פיהן אנחנו נוהגים. אך מפעם לפעם יש מצטרפים חדשים ויש תהליך "התבגרות" בכתיבה ואנו נזקקים לרענון או תזכורת ואולי שינויים. בעבר הפורום התנהל בדומה לפורומים אחרים ברשת, התפרסמו יצירות/שירים וקטעי פרוזה, לעתים גם ספורים ואנחנו הגבנו בסגנון יותר אישי/רגשי, עד כמה אהבנו, אולי פחות אהבנו, ציטטנו משפט שהרשים אותנו במיוחד ואולי גם הגבנו ביצירה משלנו. מאז אתה תקופה חלו שינויים רבים בפורום - התגובות יותר ענייניות, פחות חשוב אם אהבנו או לא. אנו מציעים שיפורים, מביעים דעתנו על כללים אלה ואחרים אם נכתבו נכון או לא. לפני זמן מה הוספנו לפורום את הסדנא, בה אנו מתרגלים אי אלו כללים , מנתחים יצירות שלנו ושל משוררים ידועים ולומדים גם מזה. לאחרונה נדמה לי (ואולי זה באמת רק נדמה לי) יש איזו אי נוחות אצל חלק מהכותבים בפורום מסגנון התגובות שלנו ואולי במיוחד מהתגובות שלי. לעתים אני תוהה עד כמה זה נחוץ אם בכלל, אולי כתיבה חובבנית אינה נדרשת לכתיבה כ"כ מדוייקת מבחינת הכללים. הנושא הזה עולה לאחר שיחה ארוכה שניהלתי עם איש מקצוע והתייעצות עמו. כהרגלי איני אוהבת להחליט לבד ותמיד יש בי את הצורך לבדוק את עצמי מבחוץ. כמו שאמרה יפה אגי משעול "עשה לך רב" אז עשיתי לי רב ואני מתייעצת עמו רבות בקשר לכתיבתי וגם לפעמים בקשר לכתיבתכם. ה"רב" שלי שאל אותי היום שאלה בתשובה לשאלתי: "האם את בטוחה שכולם מודעים לעובדה שהפורום יותר פורום עם סממנים לימודיים ופחות במה לפרסום שירים של כותבים חובבים מתחילים ?" לא היה לי מענה שיניח את דעתו ו/או את דעתי. אני כאן כדי לשאול את השאלה הזו וגם עוד כמה שאלות שמטרידות אותי ואשמח למענה,כדי שנוכל להמשיך ולקיים את הפורום לשביעות רצון כולם. * האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כד פרטי הפרטים? * אם התשובה לשאלה הקודמת שלילית, אם כן לאיזה סוג תגובות את/ה מצפה? * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? אם למישהו יש דרישה באופן אישי לשינוי בסגנון התגובה שלי ליצירתו, אבקש להעביר אלי בתיבה המסרים ואשמח להיעתר וזה כמובן דיסקרטי
תודה לכולם. קסנדרה

תגובתי ../images/Emo13.gif

* האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כד פרטי הפרטים? * אם התשובה לשאלה הקודמת שלילית, אם כן לאיזה סוג תגובות את/ה מצפה? * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? 1. כן כפורום לימודי מעשיר ומשפר. 2. לא 3. בהחלט כן כמובן עם הסבר ליד התגובה כדי שאוכל להבין ולהשתפר. 4. לא רלוונטי 5.בשום אופן לא. אך הייתי שמחה לעוד דעות מכל מיני תכומי ביקורת 70 פנים לתורה ולדעתי גם לשירה. אמנם יש חוקי יסוד בסיסיים, אך סגנונות רבים ואני צמאה לילמוד עוד ועוד. תודה סנדרלין

kaya11

New member
תשובתי בטח כבר ידועה לך אבל בכל זאת

* האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? מאד! וזה מה שמייחד אותו מפורוםמים אחרים. זה מה שמשאיר אותי כאן ולא באף מקום אחר. * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? ממש לא! * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כד פרטי הפרטים? מאד. זו הדרך בה אני לומדת עוד ועוד. * אם התשובה לשאלה הקודמת שלילית, אם כן לאיזה סוג תגובות את/ה מצפה? * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? ממש לא, לדעתי.

תגובתי

אני כאן כדי ללמוד (כן, הפורום לימודי בבעיני) וגם אם לעיתים לא נוח לי עם תגובות ביקורתיות אני מעדיפה אותה על פני אהבתי, התחברתי וכו'. מעדיפה את הפורום בצביונו הנוכחי והייחודי ושמחה על כל התפתחות וצמיחה שלו. מתחננת (על ארבע, פרח) לתגובות ענייניות "עד לכדי פרטים" רק כך אוכל ללמוד, להתקדם ולהשתפר בכתיבתי. על מי שרוצה ללמוד ולא רואה את הפורום כלוח מודעות - את לא מכבידה !!! בכולופן, לא עליי. קס, הפורום נהדר כמו שהוא. יפה איך שהוא צומח יחד עם משתתפיו ומתאים עצמו לצרכים שלנו. הרבה מייחודו של הפורום הוא באופן הניהול המיוחד והנכון לרב. ישר כח על פועלך !! בהערכה רבה פו

frustrated

New member
קסנדרה,

כבר דיברנו על כך שתגובות שמקבל יוצר נובעות מהאופן בו הוא מתייחס לתגובות הללו. אם יוצר מסוים מקבל תגובות פרטניות ומנומקות מהמגיבים הרציניים פה (שלא כמוני, לדוגמא, שרק מגיב אמוציונאלית), אך מתעלם מהן לחלוטין, ולא מתייחס להערות שנכתבו בהן, יפסיקו לכתוב לו תגובות כאלה. האם את, שמגיבה מאוד ברצינות ברוב המקרים, תמשיכי לכתוב תגובות ארוכות ומפורטות למישהו שלא מתייחס אליהן? בוודאי שלא. אני חושב שהמגיבים הרציניים בפורום, השוקדים על היצירות ברצינות רבה, הופכים את הפורום הזה ליותר מסתם "במה חדשה". אנשים שרוצים לפרסם שירים ורק לקבל עליהם תגובות בסגנון של "וואי, איך אהבתי את ההבעה המגניבה שלך, ממש מתאים לי, קבל חמש!", צריכים להגביל את עצמם ל"במה חדשה", ואנשים המעונינים במקום יותר רציני, יכולים לבוא לפה. ותסלחי לי על כך שאני לא מצליח לכתוב בסעיפים.

דעתי בנושא הפורום

לדעתי הצביון הלימודי של הפורום, והקהילה החברתית-לומדת שהתגבשה כאן, עושים אותו ייחודי, נפלא, מצויין, מרתק, אחד ואין בלתו! אישית, אני מעוניינת ושמחה לקבל הערות ענייניות ומפורטות. גם אם יש בקורת או פרשנות שאינן משבחות את היצירה, הן תמיד מבורכות! לפעמים, תהליך העיבוד והפנמת הבקורת, אינו קל או "נעים". אני מקבלת את זה כדבר טבעי ולגיטימי, המתחולל בכל מפגש בין אנשים, גם אם המפגש "וירטואלי". שוב אני רוצה לשבח אותך, קסנדרה, על ההשקעה, ההתעמקות, הנכונות לרדת לפרטי פרטים וללוות את הכותב בתהליך העיבוד והשיפור של היצירה, עד ל"גרסה המנצחת". איני רואה את זה כמובן מאיליו שאת, או כל אחד אחר, מוכן ללכת עם הכותב את כברת הדרך הזו. לכן, אני שבה ומודה על כך - לך ולכל אחד מחברי הפורום. עוד אני רוצה להודות על ההזדמנות הזו ללמוד ולהשתנות כל הזמן. אני חושבת שבאותה מידה שאנו "בוחנים" מבקרים חדשים, הם עצמם "בוחנים" את הפורום. בסופו של דבר, הבחינה ההדדית הזו, מובילה לכך, שלומדים להגיב לאחרים, והחדשים מחליטים אם הם רוצים להשתלב בפורום, אם לאוו. ...מקווה שעניתי על השאלות...

דעתי בנושא

* האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? כבר עשרים וחמש דקות אני מנסה לתפוס את הפורום המאני#ק הזה חמקמק משהו יכול לעזור לי בכדי שאוכל לדעת אם הוא חינוכי או לא ? * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? כן הייתי רוצה שיהיה גם ממתק וגם משחק וגם יעשה רעש אבל את זה אני מקבל מביצת הקינדר אז עדיף שישאר במתכונתו הנוכחית * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כד פרטי הפרטים? אני מעונינן בתגובות שישאלו אותי מה שלומי ? איך אני מרגיש ? וכו' אף אחד לא מתעניין בחיי הפרטיים ידעתם שהיום קשרתי את השרוכים לבד ? * אם התשובה לשאלה הקודמת שלילית, אם כן לאיזה סוג תגובות את/ה מצפה? הייתי מצפה למיליון דולר בשטרות קטנים לא מסומנים ולא רציפים ומסוק שיקח אותי לאקפולקו על גג הבנק תוך חצי שעה - אבל אני כרגע לא שודד שום בנק * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? לא מספיק - ניתן להשתמש בשוט אזיקים ולמעשה בכל חפץ הבא אל היד ניתן גם להשאיל סדים מסרטים מצוירים כתוב שהם שוקלים טון שלם ! עכשיו ברצינות (לא יכלתי להתאפק עמכם הסליחה !) 1. כן , 2. לא - אם הייתי רוצה אז מקומי לא היה כאן - כל מי שנכנס בדלתות הפתוחות של הפורום צריך לכבד את צביונו גם אם הוא חדש .אם אופן התנהלות הפורום לא היה תקין אז לא היו נוכחים בו יוצרים רבים ומוכשרים כלכך , 3. כן- ורצוי גם כמה שיותר מנומקות , 4. לא רלוונטי 5. לא - שוב אם אופן הניהול היה כושל לא היו נוכחים פה מספיק אנשים בכדי שיצדיקו את קיום הפורום על מנת לבקר את המערכת צריך להבין את אופן התנהלותה לא ניתן לבקר מערכת פעילה ע"י ביקור אקראי וציפייה להתנהלות כפי רצונך זה משפט שצריך להופיע כנגד המבקרים והמקטרגים למיניהם

קסנדרה*

New member
איש יקר תודה לתגובה ועוד משהו

הבנתי שלא הצלחת לתפוס את הפורום, יש לי הצעה מתוך נסיון. אני משתמשת בכפפות אסבסט, אז הוא לא מצליח לחמוק מידי. לגבי הממתק, מה לא הייתה עוגה מספיק מתוקה במפגש ??? עכשיו הגזמת, וסנדרלין עלולה להיפגע, ממש לא יפה מצידך. ואנחנו האם אנחנו לא ממתק??? אגב, אתה עצמך היית מתוק מספיק בשביל כמה מפגשים. ולגבי הרעש, אתה מוזמן לסדנא ותיווכח כמה רעש וצלצולים אנחנו עושים. אגב, מה שלומך?? אופס שכחתי לשאול בתחילת ההודעה. ובאמת איך אתה מרגיש אחרי שהסרנו את המסכות, למרות שזה היה סמוך לפורים, אנחנו מוזרים. ולגבי השרוכים אני ממש גאה בך, כי באמת תהיתי במפגש למה אתה נועל נעליים ללא שרוכים. לגבי שוד בנקים ושטרות ואקפולקו. מאז שאלביס נפטר אני כבר לא נוסעת יותר לבקר באקפולקו - זכרונות לא נעימים. אגב, שוט או מגלב תמיד בידי כשאני נכנסת לפורום, אבל קראתי במקורות שצריך להכות בעקרבים, אז יצאתי לאסוף עקרבים כשיהיו לי מספיק אז.... בעניין סדו-מזו אני בתהליך למידה כשאסיים את הקורס אני מבטיחה להעביר רשמים בפורום. אנחנו עכשיו בפרק של "הדרדסים המאוננים".

kaya11

New member
../images/Emo6.gif איש אתה גדול!!!!! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תגובתי

* האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? כן. * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? בשום אופן לא. * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כד פרטי הפרטים? בהחלט. * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? תגובות ענייניות ומצוינות. צְטַעֶרֶת זֶּה לֹא הוּמוֹרִיסְטִית. רוֹצָה עוֹשָׂה הוּמוֹר, לוֹקַחַת כְּתָבִים שֶׁלָּךְ וְהוֹלֶכֶת פוֹרוּם מַה קוֹרְאִים בְּדִיחוֹת. אריה.

מר בד

New member
תגובה

* האם את/ה "תופס/ת" את הפורום כפורום לימודי ? כן ולא. הפורום הוא קודם כל במה פרסומית. אבל! הטון שלו נקבע בעיקר ע"י מנהלת הפורום, ולכן כיום הוא פורום לימודי. עם הנהלה אחרת יכול להיות שלא היה פורום "לימודי" כלל. * האם היית מעדיף את הפורום בצביון שונה ? אם כן מהו ? בשום פנים ואופן לא! * האם את/ה מעוניינ/ת בתגובות עניינות כדי פרטי הפרטים? כן. אבל! אם מישהו מרגיש צורך להגיב ב: "אהבתי, כמה נחמד, או אפילו 'זה עשה לי את זה'" אני מרשה... זה נעים לשמוע תגובות גם אם הן לא כורכות בתוכן ניתוח לב פתוח... * אם התשובה לשאלה הקודמת שלילית, אם כן לאיזה סוג תגובות את/ה מצפה? התגובה לא שלילית, אבל גם תגובות בסגנון הקליל של מתוסכל הן בסדר מבחינתי. * האם מנהלת הפורום (אני) מכבידה/מחמירה בתגובותיה ? ממש לא. תגובות מצויינות ולעניין!

קסנדרה*

New member
תודה מר בד על תגובתך ../images/Emo13.gif

נלקחו הדברים לתשומת לבי ואני מניחה לתשומת לב כולם. תודה
קסנדרה

aiziq

New member
תגובתי

אני מבסוט מהאופן שבו הפורום מנוהל ומהאופן שבו את מגיבה ליצירותיי ויצירות אחרים. אבל אני חדש פה ונכנסתי למצב הקיים כפי שהוא ואיני מכיר זולתו אחר ובכל מקרה לא הייתי רוצה תגובות אייקוניות אלא ניתוחים של ממש. הצעה, אם כבר מדברים. מאחר ובעיניינים לימודיים עסקינן, אולי אפשר לנתח שיר בפורום החברתי(לא בצ'ט). את תבחרי שיר (אני חושב שרצוי משלנו) תתני קצת נקודות להתעמקות ומי שירצה יצרף תגובה ובה ניתוח שלו לשיר. מה דעתך?

למעלה