לכל חברי הפורום - שרשור ציפיות

לכל חברי הפורום - שרשור ציפיות ../images/Emo20.gif

שלום לכל חברי הפורום, לאחרונה הועלו כאן מספר תלונות של משתתפים על מהירות התגובה שלנו ועל איכותו הכללית של הפורום. ברצוני להגיב: הפורום הינו פורום מומחה ומיועד לשאלות בנושא דמיון מודרך ו-NLP. דפנה ואמיר רטר הם מומחים ושותפים פעילים בניהול הפורום ובמתן מענה לשאלותיכם. אנו שמחים לענות לכל שאלה העולה בפורום, אולם מסיבות טכניות, ואנושיות, אין באפשרותנו להיות מול המחשב 24 שעות ביממה (נראה כי כמה מן המשתתפים תמהים על דבר שהוא ברור מאליו). על כן, קבלו את התנצלותנו מראש אם איננו מגיבים באופן מיידי לשאלותיכם אלא תוך 24-48 שעות (ואם שיגרתם את שאלותיכם לפורום במהלך סוף השבוע, אנחנו מבטיחים שתקבלו תשובה, אך תצטרכו להתאזר במעט סבלנות עד יום ראשון-שני. כפי שמצויין במכתב המנהל, אנחנו מתחייבים שכולם יקבלו תשובה. מעבר למגבלות טכניות ואנושיות כפי שציינתי, קיים אלמנט נוסף שלדעתי יש לו חשיבות מרובה: מכיוון שהפורום הוא פורום מומחה, אנו שואפים לתת לכם מענה מדוייק, נכון ואמין. לפעמים, כדי לעשות זאת, אנו נדרשים לעיין בספרות רלוונטית, דבר שגוזל זמן, ומעכב מתן תשובה מיידית. אנו מקווים שתקבלו מגבלות אלו בהבנה ותמשיכו להעלות את שאלותיכם לפורום. ואם קרה שלא עמדנו בציפיותיכם, תוכלו תמיד לפנות אלינו דרך מערכת המסרים ואף להיעזר באנשים נוספים בפורום שיוכלו לתת לכם תשובות טובות ומקצועיות לא פחות מאיתנו (בשביל זה הם כאן). כדי לשפר את הפורום ולהתאימו לטעמכם ולציפיותיכם, אתה מוזמנים לשרשר לכאן דברים שברצונכם לראות בפורום, הצעות, רעיונות וכל דבר שעולה לכם בראש בתנאי שיהיה רלוונטי לנושא הפורום.
רבה מראש על שיתוף הפעולה, הגר, דפנה ואמיר

יחפנית

New member
להגר היקרה ביותר ......

הגר יקרה ..... הועלו בשני הדפים האחרונים , תלונות רבות . צודקת . ובצורה בה אני ראיתי זאת ..... על הסיבה שעמדה מאחורי התלונות . זה שלמרות שהתלונות נסבו סביב מהירות התגובה . למעשה התלונות אמרו שלא מעניין כאן . אין כאן נושאים שנמצאים בדיון פורה . והתגובות אולי קצרות ומקצועיות מדי . פורום זה מקום שלמשתתפים בו יש נושא משותף המעניין אותם . ובדרך כלל מנהלי פורום מעודדים כתיבה וזאת על ידי תגובות מעניינות , ותומכות . העלאת מאמרים . העלת נושאי שיחה . ככל שהדיון פורה ומעניין יותר ככה הפורום מתמלא בדעות . הרבה יותר כיף להכנס לפורום ולראות אותו פעיל . אז כשלא מעניין .... אז בדרך כלל יש כאלו שמתחילים להציק ..... ואז מגיעים כל הקובלנות של היי תענו לי . ובדרך כלל הם מופנות למנהלי הפורום . אז האמת שיש כאן בעיה , אז אולי נעלה זאת לדיון ושיחה כיצד ניתן לעורר פה את הדברים ? לגבי זמן התשובות .. אל תילחצי ... חבלז בזבז להלחץ .... התשובה תהני . כנסי הנה תיפסי איזה תגובה שעוררה בך משהו ודברי מליבך עליו ..... לגבי מקצועיות הפורום . ובעיקר כשמדברים על NLP אז ראשית בואו נהייה אנושיים , וקצת פחות מקצועיים . בואו נדבר . ולא נהפוך למומחים . ואגב .... ובמשובת צחוק ..... את יודעת למה הם מתלוננים ? כי יש משפט שאומר ... הכה את המומחה .... אז אולי במקום מומחיות ומקצועיות ..... במקום כל זאת פשוט ..... נתבדח ונדבר על נושא אהוב ........ בברכה אני

למה בעצם יש פורום?

הרהורייך נגעו לליבי. ברצוני להיות כנה ולשתף אותך שאין לנו (אמיר ודפנה) נסיון קודם בפורום. הפורום הוקם בגלל דרישה מהשטח. הוא עדיין לא התגבש, ולנו אין מושג לאיזה כיוון הוא יזרום. אכן אנו פתוחים להצעות. הרעיון שהעלת לשיחות מענינות הוא מצויין, ונשמח אם תוכלי לעזור לנו ולתרום את חלקך. הגר, מנהלת הפורום, בנוסף להיותה תלמידה שלנו באחד מהקורסים היא מקצוענית באינטרנט. וגם היא בין היתר יזמה את הקמת הפורום כך שתוכל לתרום מהידע והנסיון הרב שרכשה באינטרנט. אז בקיצור אצלנו המדיניות לא נקבעה, ומן הסתם גם לא תקבע. כולנו שותפים לפורום וכולנו יוצרים אותו בשאלות ובתגובות. אם כן מה יכול להיות נושא מעניין עבורך, נושא שנוכל להביע דיעה?

יחפנית

New member
טוב זה נורא קל .....

באחד מהודעהותי הראשונות לך הבחנתי שאתם ירוקים במימד הפורומים , וכבר אז איחלתי לך שבמהרה יכנס לך ג´וק הפורומים לליבך , כמו למרבית המסתובבים פה . האמת שלפניך עומדים מכורים וירטואליים במידה לא מבוטלת . אנשים שלעיתים בני זוגם מחשיב את המחשב למאהב או מאהבת המתחרים על שאר זמנם . ומידת ההתמכרות משתנה מאדם וירטואלי אחד למשנהו . איני מתמחה בפורומים , אך אני מכורה מספיק כדי לומר לך את חוויותיי . פורום הופך למקום מפגש . בעיקר פורומים העוסקים בנושאים משותפים . המקום הוירטואלי בשל היותו נטול אישיות חברתית , הופך או לפחות יש לו אפשרות להפוך למקום מפגש יותר אמיתי מהמפגש הפיזי . בדרך כלל אנשים מחליטים לעטות שם כינוי , המאפשר להם להתבטא ביתר חופשיות ואמיתיות . הרבה ממכורי הפורומים יעידו לאחר זמן שהפורום הוא מעין משפחה אמיתית ותומכת , מקום בו ניתן לומר הכל ולקבל תמיכה שאינה תלויה כמעט בדבר . אך את כל אלו ואחרים , אני מאמינה שתגלה לבד . אני ממליצה לך ולהגר , אולי להסתובב בכמה פורומים , ולנסות לספוג שם את האוירה . אני למשל יכולה להמליץ לך על מספר שהם מחביבי .... לחיות בהרמונייה , דרך הלוחמים , שם בכלל יש קבוצה מדהימה שעושה עבודה מופלאה ..... כמדומני הרבה מהקבוצה הזו מסיירת גם כאן .... כי ה-NLP נוגע איך שהוא בעבודה שהם עושים . ובכלל ..... אני פותחת כאן את הנושא לכל המשתתפים הקיימים .... מה דעתכם לספר לאמיר והגר מה זה אומר פורום טוב מבחינתכם ? פלוס לאיזה פורומים תמליצו . ועל ההתמכרות לפורומים .......חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח ..... ממני המכורה אני

יחפנית

New member
נ.ב ..... תודה שהקמתם את הפורום

האמת שכשראיתי את שם הפורום על רשימת הפורומים התרגשתי מאד ומאד שמחתי שמישהו יזם את הפורום . זה נושא מאד מעניין ומאד חשוב ונוגע בהמוני נושאים .... אז תודה ....וברכות ליוזמה . ובתיקווה שבמהרה ............ תהפוך למכור ...........חחחחחחחחחח חיבוק אני

מגןישעך

New member
אני גם חושב כמו שאמרה יחפנית

יש "לעטוף" את המקצועיות גם ביותר אנושיות. לא לתת הרגשה של מקצועיות "יבשה" בלבד. אני למשל, כשהתחלתי לדבר על טיפול בOCD באמצעות NLP ודמיון מודרך, ציפיתי לקצת יותר התפתחות של דיון טיפה יותר מעמיק, ציפיתי קצת יותר לדו או רב שיח באפשרות התרומה של תחומים אלה לסובלי OCD. היה לי חבל שהעלאת שאלותי התמצו בתשובות קצרות ומתומצתות שלטעמי לא איפשרו למצות על גבי הפורום את מה שNLP יכול לתרום בתחום הOCD. גם הצעתי למעין "שיתוף פעולה" מצידי שנדחתה בעדינות, איכזבה אותי כיוון שאפילו לא נבדק מה יש מאחורי "שיתוף פעולה" זה שהצעתי. היה לי חבל שמוכנות של משתתפי הפורום לפתח נושאים, אינה נענית ע"י מנהלי הפורום. ואל נא תקחו זאת כביקורת "מוטחת" אלא כהערה כנה, מכוונת ובונה.

LucidGuess

New member
הוצאת לי את המילים מהלשון.....

אני חושב בדיוק כמוך, אפשר לדעתי להיות הרבה יותר פתוחים ולא ליסגור עניין בתשובות קצרות וייבשות שאין להן המשך, היה אפשר לפתח כאן דיונים הרבה יותר ארוכים ופוריים בנושא של דמיון מודרך אם היה קצת יותר שיתוף פעולה מצד מנהלי הפורום, לא חסרים נושאים שאפשר לדבר עליהם בקשר לדמיון מודרך, הפורום כמו שהוא עכשיו נראה לי מאד יבש ולא ממש כיף להיכנס לכאן, אני דיי מרגיש שאני מדבר לעצמי ולא מרגיש שיתוף פעולה. כמובן שזו ביקורת בונה ולא רק הטחת אשמה. Lucid

פידבק בונה

תודה לכל נותני הפידבק. כמו שנאמר כבר אנחנו לומדים וחשוב לנו לשמוע את דעתכם. "מכל תלמידי השכלתי" למרות שבענייני הפורום נראה שאנו כאן התלמידים. אז שוב תודה ונשתדל להפיק לקחים.

שיתוף פעולה בנושא OCD

היי מגןישעך, סליחה על תשובתי שהתעכבה. אולי לא הצלחתי להסביר את עצמי היטב ואני חושבת שמגיע לך תשובה יותר ראוייה. לטיפול בדמיון מודרך ו-NLP כפי שכבר הסברתי לך יש מסלול מובנה יחסית של מה צריך להיות בטיפול, מה בא לפני מה או אחרי מה וכו´. אני מניחה שלא התנסית ממש בדמיון מודרך ו-NLP במסגרת של טיפול קצר מועד. לכן, הייתי ממליצה לך להתנסות משום שרק כך תוכל להבין למה התכוונתי. בכל מקרה, אשמח אם תפרט יותר לגבי ההצעה שלך לשתף פעולה בנושא ה-OCD ונחליט לפי מה שיעלה כאן. הגר נ.ב. תודה על הערותיך. אתה רק עוזר לי ולשותפי לניהול הפורום ללמוד יותר

למעלה