לכל חברי הפורום .......

יחפנית

New member
לכל חברי הפורום ........./images/Emo23.gif

לכל חברי הפורום ....... נכנסתי לכאן הערב בפעם הראשונה ...... וישר נכנסתי להודעות שנגעו לליבי . ועל מעט השארתי חותמי תגובתי . ואחר זמן מה , ובעודי משוטטת אחר יהלומי מילים הגלומות כאן הפורום , חשתי דבר מה בקריאה שאני רוצה לשתף עימכם . מה שחשתי היה כובד . כובד מוכר , מרתק , מהפנט משהו , של עצב עמוק . בעצב ובהדהודי שיברונות הלב ..... יש משהו ממכר ..... כמתמכרת יאוש אני מכירה זאת כה טוב . אולם ..... לצערי ..... התחושות הללו ,עם כל זה שהן נכונות ואמיתיות וכנות ....... אולם מניסיון הם מובילות לאחיזה במוות . ולעיתים רבות מדי הן מביאות את שאיפת המוות ...... והחולי . מכיוון שחוק בסיסי של העולם בו אנו חיים , קובע שכל מי שנולד , יש לו יום בו יעזוב את גופו ..... מכך שלמעשה כל אדם החי בעולם , יציר אדם אחר , יכיר ויחווה בשלב זה או אחר בחייו אדם יקר שהגיע זמנו לעזוב את גופו . אין פה מתמטיקה מסובכת . אלא פשוט הגיון ישר . בעולם המודרני עטור ביטוחים למינהם ..... יש מין גישה ..... שזורמת כמודעות נסתרת המופיעה אצל כל החברים ......והיא שמוות = עונש . מוות אינו עונש ...... כי מוות זה הדבר הכי טיבעי בטבע . הבעיה זה לא במושג מוות , אלא באקונוטציה שאנו מעמיסים על המילה . רוצים לבדוק את האקונוטציה האישית שלכם ? כיתבו על דף את המילה , ואז כתבו את כל הדברים והתחושות המיידיים העולים לכם . זה יתן לכם מושג מה . לגבי איך אתם אינדיוודואלית . חושבים ומעמיסים על המילה מוות . לקחו לי שנים ארוכות של התמודדות עם מוות של אדם היקר לליבי ...... בכדי להבין הרבה דברים שפועלים בעולמנו במין הפוך על הפוך . התברר לי שאנו הרבה פעמים מגיבים למוות בצורה שאינה מוסיפה לא לרוחו של המת , ואף לא לחיים של הנשארים . כל זה התברר לי כשנכנסתי למסע להבין מה יש מעבר למה שאנו קוראים לו מוות ? היריעה כאן קצרה מלתאר את מסעי עד כה . אולם אני יכולה לומר בבירור ....... שכשאנו מוכנסים בעצב רב למת , אנו הרבה פעמים מונעים ממנו מלהמשיך .....ומונעים מעצמנו מלהמשיך לחיות . ואיני מדברת על התנהגות תיפקודית חיצונית הניראית לעין .(כמו לקום לעבודה , לעשות בדייקנות את החובות ועוד ) ..... אלא על תחושת החיים הסקרנות והאהבה שבהם החיים מפכים באדם . לעיתים בעת אבל , אנו מפנים את כל תחושות החיים ומאכלסים בתוכנו את העצב העמוק , את הכעס על חוסר הצדק העולמי .... את הכעס , אם על הגורמים שלדעתנו הביאו את המצב , או חיפוש האחראים לעוולה ...... אך מוות אינה עוולה ...... אני למדתי שמוות זה רק החלפת צורה ...... השלה של כלי הרכב שנקרא גוף . והתקיימות רוחנית מלאה בכאן ועכשו . אנשים רבים חווים את רוח יקיריהם בהמון צורות . אם בתחושה בחדר . אם בפתאם הלמות לב מוכרת , אם בחלומות , אהובינו כאן תמיד . רק הרגלי תרבות האבל שלנו ....... על פי חוקי הנשמה , לא תמיד לדעתי נכונים . בהרגלי המוות של תרבותנו - יש הרבה מין השימור במוות עצמו . באם אשווה את הרגלי המוות בתרבויות אחרות , נמצא דברים לחלוטין אחרים . תרבויות שכונו על ידי חברתנו הנאורה כ- " פרימיטיביות " והינם חיות בהרמוניה עם הטבע , כמו האינדיאנים למשל ....... המוות הינו חלק מטקסי פרידה ...... והעברה של הנשמה לעולם הרוח , הקיים כאן בכל רגע בכל מקום . ועיקר משמעות הטקסים הינם לעזור לנשמה לעבור הלאה ...... כי כמו שאנו חווים את עצבות הפרידה ..... ככה גם הנשמה . ובדרכי מסעי מתי שהוא הבנתי ..... שכשאני עצובה .... אז אני כובלת את נשמת האדם שאהבתי לכאן קרוב עד כבדות לעולם הגישמי ....... אך כשאני מודעת לנוכחות הנשמה בכל מקום ....... אני מצליחה להעביר את הגעגוע והעצב ......לשליחת אהבה , תודות וברכות ......... אלו דברים שעוזרים לכל המעורבים בכל העולמות . אין לנו שליטה מתוך הגוף על המוות ............. ואין לנו הבנה מתוך הגוף על סיבות הנשמה למות בזמנים שלנו לא נראים ...... מכל סיבה שהיא באם מחלה ( מחל ה´) או תאונה או רצח ....... אני רק יודעת שכל זה קשור לדברים שאין לנו מושג עליהם . אבל בתוך הגוף ....... יש לנו שליטה על החיים ....... אני יודעת שלאדם שכואב במות אהובו , דברי נשמעים לעיתים לא נהירים , אז ארחיב ואתן עוד דוגמא שאולי תבהיר ותעזור לנו לכולנו לשים ליבנו לאהבה מתוך חיים ........ אם כל מי שחי , יגיע יום מותו ..... אז גם יומי יגיע לשוב בשלמות לגודלת נפשי ללא צורך בגוף . אז אם אני אגיע ליום הזה ...... מה אני הייתי רוצה שאהובי שנשארו בחיים יחוו ? כשהיה לי סרטן לפני 7 שנים ..... אז המחשבה הזו היתה קרובה יותר ואמיתית ...... ומה שאני רציתי ...... זה שהם ימשיכו לחיות ולאהוב ולהמשיך מסעם , לא בשמי , ולא בשבילי , אלא בשבילהם . ורציתי שהם יהיו מאושרים , כי כשהם עצובים אז זה יוצר אצלי תחושות קשות גם כשאני בחיים . והתיסכול הכי גדול , זה לחוש לא להיות מסוגל לעזור ...... ואם אהיה ללא גוף ..... והם יהיו בעצב , ולא ידעו שאני שם מחבקת אותם ....... אז זה יחוש כה מתסכל . אז זהו לבינתיים שנייה לפני שאני ממשיכה לברבר כל הלילה ....... זה מה שרציתי לומר . כי הרגש של העצב הוא אמיתי . אבל אולי יחד נוכל למצוא מקום ללמוד להחליפו לאהבה ...... כי רוח אהובינו באשר הם ......תמיד קיימת לנצח בליבנו .......אז למה להעצב ? הסיטו עינכם בחרו בשימחה ובחיים ......ורוח אהובכם תישמח ותיתעלה עימכם ........ בברכות ואהבה אני נ.ב ....... האם מישהו כאן חווה נוכחות של נשמת אהובו שעבר למימד אחר ?????

קרצ

New member
יחפנית..

את מדברת על אהבה.. וכשקראתי את ההודעה שלך באמת כל מה שיכולתי למצוא בה זה אהבה, ופתיחות, ורצון לקבל ולחיות.. זה קסום בעיני. אני זוכר ימים, בכלל לא מזמן, שבהם הייתי אפוף תמידית בתחושה הזאת. אני זוכר אקסטזה מעצם הנשימה, מעצם המחשבה, מעצם היכולת להרגיש ולחוות. אני זוכר את עצמי. זה נאמר בחרטה, שכן ברור לי שהגדולה האמיתית, הדרך היחידה למימוש עצמי, היא לדעת למצוא את עצמי בכל מצב נתון.. לדעת לשאוב את שמחת-החיים שלי מתוכי בכל רגע, ולא לתלות אותה בגורמים חיצוניים.. הבעיה שלי, יחפנית, היא שאני לא יודע. אני לא יודע איך עושים את זה. אני לא יודע איך מצליחים להירדם בשלוש בבקר, כשאני עדיין יכול להרגיש את הריח שלה על הכרית לידי. אני לא יודע איך קמים מהמיטה ויוצאים החוצה ומחייכים למרות שזה כואב, כואב ממש, פיזית, מייסר. אני לא יודע איך חוזרים הביתה ופותחים את הדלת ומגלים מחדש שאין שם אף-אחד. אני לא יודע איך מתרגלים לחשוב עליה כאילו היא כבר לא פה. אני לא יודע מה עושים כשרוצים לדבר אתה, לחבק אותה, לגעת בה, לנשום אותה, להרגיש אותה, לצחוק אתה, לאהוב אותה.. אני לא יודע איך ממשיכים לחיות ברצף ארור כזה, כשהכל נקטע פתאום, כשהכל משנה צורה, ומתמוסס ונעלם.. אני לא יודע, ואף-אחד לא מסביר לי. מעולם לא הרגשתי כל-כך חסר-אונים וכל-כך בור.

יחפנית

New member
מקום בו אינך יודע = מקום טוב

הכל משנה צורה כל הזמן , וכל הזמן מתמוסס ונעלם מצורתו הנוכחית , ועובר לצורה אחרת . מה לעשות מהרגע שחוזרים הביתה ..... והיא לכאורה , רק לכאורה איננה שם ......היא הרי הטביעה חותמה בכל פיסה בליבך . והיא קיימת שם לא פחות ממך ......... או כך על כל פנים נשמע . אך למדנו כשהיינו קטנים שכל מה שנמצא בלב הוא דימיון , וזה עדיף לשמור בפנים ........ אז אני מזמינה אותך לאחר שסגרת את דלת העולם מאחוריך . ושוב אתה בין הקירות המכילים את חותם האהבה בה נגעתם יחדיו ...... אז תרשה לה להיות נוכחת , למרות שכולם אומרים שזה שטויות והכל דימיון . כשאתה מריח את הריח שלה בכרית ....... אז מחבקים את הכרית , ונושמים מלוא הנחיריים ..... ואומרים לה כמה אהבת את הריח שלה ...... ומרגישים מחובקים ואז אם עדיין לא נרדמים ..... לוקחים מחברת , או עולים על המחשב .......וכותבים יומן המוקדש לה מתחילים מכרגע ..... מדמיינים שהיא יושבת לצידך , ואתה תיכתוב לה כל מה שעל ליבך .......תספר לה על תחושותיך ..... ודמיין את תגובותיה ....כי אם נגעת בה באהבה .... אז אתה יודע איך היא מגיבה . אתה כבר מכיר אותה . ויחד יחד בכתיבה תחייה אותה כדי שיחד תוכלו להפרד ..... איך נפרדים ? אהבה אינה כבילה .... אהבה היא חופשייה .... והיא תמיד תהה חלק מליבך , אך במקום שתהה היא חלק כואב בליבך , היא יכולה להיות חלק פעיל וחי בליבך ובחייך ..... איך ? ..... בזה שאתה תחייה על דרך המתנות אותם היא השאירה בחייך . כרגע אתה חי את העצב . אך אם תשב ותיכתוב לה את כל תחושותיך מזיכרונך מהרגע שנפגשתם עד הרגע שהיא החליפה צורה .... ובכל פעם שאתה מגלה דבר חדש ונוסף שהיא הביאה לחייך , במסעכם המשותף , תודה לה . במסע כתיבה כזה ..... אתה תגלה שבעצם בכך שאתה מפעיל את המתנות שהיא הוסיפה לחייך ...... אתה מחייה אותך דרכה ...... ואני מתערבת איתך .... שאם הייתי שואלת אותה מה היא מאחלת ורוצה שתעשה ...... אני מאמינה שהיא תגיד ...... אני רוצה שהוא ישוב להיות מאושר ........ אתה אבל מכיר אותה יותר טוב , מה לדעתך היא היתה רוצה שתעשה ? פרידה זה דבר עצוב ..... והוא לוקח זמן . בכי הוא חלק מהתהליך . אך באם הבכי הפך לשקיעה ברחמי עצבות אז זה כבר לא מועיל . רק כבד ללב . אני מזמינה אותך לנסות לכתוב לה ...... כי בלווא הכי אתה לא נרדם וחושב עליה ...... אז תעשה מזה חגיגה ...... אם החיים שלכם היו חגיגה ... אין שום צורך לסמן את הפרידה בעצב ...... אלא באהבה תודה וברכה . כי זכית להיות חלק מחייה . וכל מתנותיה כבר עימך . קיימים חיים בזיכרונך . רק תעבד אותם . וכשאתה כותב לה ....... תתחיל לשים לב פתאם לשירים ברדיו . ועוד מני סימנים בהם תקבל אישור שהיא מקשיבה ..... לכל פעימה מליבך . אתה יודע ..... כל העולמות נמצאים כאן לפנינו מולנו ...... ואנו כסומים במודעות ........ שא שלום וברכה עמוקה וזכור ...... בחוקי הנשמה והאהבה ...... לכל מה שקורה לנו בחיים יש סיבה . רק הסיבה נסתרת מעיננו . יש בך את הכוח לעבור את השיעור שנעמד למולך בעזיבתה . ויש בך את הכוח להטמיע את כל הטוב שהיא העניקה לך .....וככה דרך מתנותיה תמיד היא תהה חלק ממך . אז אין שום סיבה לרצות להצטרף אליה . כי היא פה ושם ובכל מקום בו נמצא אתה . שלך אני

יחפנית

New member
גליה - תודה מעומק לב

אשמח לשמוע את נימי תחושותייך לכשקראת . ונסיון תירגומם למילים . שבת שלום ומבורכת חיבוק צחוק ואהבה אני

תודה

יחפנית תודה על כל מה שכתבת.תודה על ההארות.תודה על החכמה הרבה והראיה הרוחנית שלך.עזרת לי לראות את מה שאני חושבת ואולי לעזור הלאה .
והכי אהבתי והתחברתי אלזה שמוות אינו עוולה וכדאי להכיר בזה ואז להתחיל להרגיש את החיים של הנפטר בעולם הרוח ,לראות אותו ,לדבר איתו ,לחוש אותו ואת ההגנה שלו באהבה כמו שאני מרגישה את רוחו של סבי ברגעים קשים וגם ברגעים טובים.רק שמחה תגרש עצב.רק חיים יוכלו למוות ואנחנו צריכים לחיות.אבל באמת לחיות.למצוא את השמחה בתוכנו במאגרים שלנו ולא בחוץ.לגדול .לצמוח.לפרוח.נשמות אהובינו יעזרו לנו מלמעלה ומכל הכיוונים.ושוב תודה.

גולר

New member
יחפנית, כל-כך טוב את מעבירה את המסר

ובכישרון רב מנסחת ראיית עולם אינטואיטיבית ואמיתית...

למעלה