לכל חברי הפורום

lunarbat

New member
לכל חברי הפורום ../images/Emo35.gif ../images/Emo24.gif

אני טירון ירוק בתחום המחשב בכלל ובתוכנה בפרט! אני צמא לדעת איזו שפה הכי שולטת ויש לה עתיד? ואם מתחילים ללמוד שפה בבית עם ספר,תוך כמה זמן אפשר להגיע לשליטה סבירה, וכמה שעות להשקיע בלימוד ותרגול ביום? תודה רבה

philips

New member
זה אכן שאלה של עתיד...

עשה כמה חיפושים באינטרנט, קרא סקירות על השפות... לגבי השליטה הסבירה והשעות.... בתור אדם שלמד לבד הרבה מאוד ובתור אדם שמלמד אנשים רבים...... זה מאוד מאוד מאוד אינדיבידואלי ותלוי בראש ובראשונה ביכולת/מחשבה התכנותית שלך... אם יש לך ראש טוב וחשיבה תכנותית תוכל להתקדם מהר מאוד.. אם לא......אז תוכל להיות גם מתכנת אבל פחות טוב ויקח יותר זמן... אין שפה ששולטת, השפות שמסומנות כעתידות להתקדם הן JAVA ו C# , למרות שברור שגם מקומה של VB ישמר לפחות בטווח הקרוב וכך גם לגבי VC ו VC++

philips

New member
אכן ישנת...

ושווה בהחלט לקום... C# החדשה כחלק מסביבת ה .NET היא שפת הפיתוח שעתידה להחליף את VC בחלק נרחב מהאפליקציות..... בדבר יתרונותיה /עקרונותיה אתה יכול לעיין בכל ספר של C# או ספר של JAVA שכן שתיהן זהות ב 95% (רק שאחת הייתה הרבה קודם...נחשו מי) עקרונות: OOP טהור, בלי פוינטרים, הרבה פחות אפשרויות לטעות ניקוי זיכרון אוטומטי , גרף למידה קצר באופן מסיבי... ועוד כל רעיון...חיובי וטוב אחר...

siftach

New member
אפשר לחזור לישון

אם זה זהה ב-95% לג´אווה אז אין סיכוי שזה יחליף את C++. ג´אווה לא מתקרבת ליכולות שיש ב-VC.

antidot

New member
ולמה הכל התחיל ?

והכל בגלל שמייקרוסופט וSUN רבו על JAVA. שמעתי שמועה שבWINDOWS 2002 לא תהייה תמיכה בJAVA. נשמע מופרך אבל לכו תדעו, המייקרוסופט האלה מסוגלים להכל. Antid0t

philips

New member
וכאן אתה טועה...

גגם JAVA נוגסת מהר מאוד בנתח של VC, יש הרבה יתרונות שיכולים לעמוד כנגד מהירות הרצה איטית במעט של JAVA .. בעבר הפרש המהירות היה גדול אך כיום הוא הצטמצם להפרש קטן מאוד.... לעומת זאת ל JAVA יש יתרונות רבים אחרים שקשה לספור אותם כאן ובראש ובראשונה היתרון הגדול הוא בזמן/קלות הפיתוח ותמיכה בטכנולוגיות חדשות ...וזאת בדיוק הסיבה מדוע מיקרוסופט השיקה את C#.... השפות האלו עתידות לשלוט בשוק התכנות בשנים הבאות.. ואילו C ו VC ישמשו רק באפליקציות ספציפיות לכך וגם זה בתנאי שלא יצליחו להשוות את הביצועים מביניהם.. אתה מזכיר לי את אלו שאמרו לפני כמה שנים , שה ASSEMBLER לעולם תשרוד.. ובוא נראה בכמה מקומות מלמדים/משתמשים ב ASSEMBLER היוםם... מהירות אינה הכל...או הגדול אינו קובע... גמר חתימה טובה

siftach

New member
אולי

כל כך קשה לפתח ב-VC? אולי העצלנות של המתכנתים פשוט מקשה עליהם להקליד והם חייבים שהכל ייעשה צ´יק צ´אק. מנסיוני הקצר בתכנות אני יודע שמתכנת תמיד ידרוש עוד כח, לאו דווקא קלות פיתוח. אם C# תדע לעשות כל מה ש-VC יודעת אבל יותר בקלות, VC תעלם. אם לא, VC תישאר עד שמיקרוסופט תחליט להרוג אותה. ופה בעצם כל העניין: מה שמיקרוסופט תחליט זה מה שיהיה, ללא קשר למה יותר טוב.

philips

New member
תשובה

אני לא מסכים איתך לגבי MICROSOFT בתחום הזה....וראה דוגמה- JAVA VC לא תעלם בזמן הקרוב... אבל השיקולים שבעד C# הם מאוד מערכתיים וארגוניים ולא רק תכנותיים פרו.. בתור מישהו שמלמד מתכנתים ומייעץ למתכנתים...אני יכול להגיד לך שבשום שפה לא קל ל"החביא" שגיאות ולהתבלבל במיוחד בקוד גדול כמו ב C אנשים רודפים אחרי GPF במשך ימים / שבועות ואני לא מדבר על מתכנתים חובבנים..... וזה רק ההתחלה.... העובדה אומרת שחלק גדול מהמתכנתים לא דורש רק עוצמה אלא גם קלות ועל כך אין צורך להתווכח - VISUAL BASIC.... JAVA חזקה בדיוק כמו VC וכנ"ל גם C# , ההבדלים היחידיים כרגע הם בביצועים והם די מינימליים ויהיו מינימליים עוד יותר בחלוף הזמן..

yair24

Member
יש לי...

אתר ללימוד שפת C למתחילים אתה יכול להעזר בו

ihovav

New member
מנסיון אישי :

אני חושב שכדאי לך להתחיל ב JAVA - מכמה סיבות : 1 -> זו שפה קלה (יחסית) להבנה ואין בה כמה מרכיבים שמסבכים את העניינים כמו ב C - פויינטרים. (כמובן שעדיף לו ידעת שפת תכנות אחת או יותר) 2 -> זו שפה חזקה מאוד - אם בתחום האינטרנט ואם בכלל 3 -> גבמידה ותרצה "לשדרג" את עצמך ל C# - לא תהייה לך כמעט בעיה - זו כמעט אותה שפה - כמו ש C++ ו JAVA זהות כמעט לחלוטין... אבל אני אישית ממליץ לך ללכת במסלול הסטנדרטי - C, אח"כ CPP ואח"כ כל זה

למעלה