לכל חברי/ות הפורום הנפלאים/ות!

לכל חברי/ות הפורום הנפלאים/ות! ../images/Emo140.gif

לפני כמה ימים פורסמה ב MSN החו"לניקי כתבה על לופוס, בה רשימה של סימפטומים המחייבים דיווח לרופא ורשימה המחייבת פנייה למיון. תרגמתי את ממצאיה העיקריים לעברית, אבל אני מתלבטת אם לפרסם פה, כי בעייני הכתבה טיפה "היסטרית" ועלולה לגרום להיסטריה, בעיקר בקרב המשתתפים החדשים. אמנם יש שם כמה נקודות חשובות אליהן כדי להתייחס ברצינות, אולם לצידן כמה סימפטומים שאני מניחה שלא מעט מאיתנו חווינו לא פעם ושהרופאים שלנו אפילו לא הרימו גבה לגביהם ובכתבה הם מופיעים ברשימה של פנייה דחופה למיון... אז תגידו מה אתם חושבים... (הדרי, אוכל לשלוח לך דרך מסרים/מייל ותחליטי) בכל מקרה, לכל מי שלא מרגיש טוב בימים אלו (שירי, יקירתי
) שולחת חיבוקים חמים ושיהיה סופ"ש נפלא לכולם
אירית

נ.ב. לפייה ../images/Emo41.gif

אשמח אם תצייני את שמות הסרטים שראיתם (במידה ואת זוכרת) שבהם מודגמים תהליכים כמו: העברה, העברה נגדית והזדהות השלכתית. בעבר הייתה לי רשימה ארוכה של סרטים שעוסקים בהפרעות שונות או מדגימים תהליכים פסיכו' שונים, אבל היא אבדה לי ואני מנסה לחדש אותה... המון המון תודה
אירית

דובדבניל

שמות הסרטים הם: בואו נדבר על זה 1, 2 : בסרט מראים איך הפסיכיאטר מרגיש וחושב דברים בהעברה נגדית שלו עם שני מטופלים.. ומציגים את זה בהומור. מרכז התוכנית שלנו של הפסיכותרפיה באוניברסיטה העיברית אומר שאלו סרטים ממש טובים לראות את זה חוץ מזה הסרט: מיסטר ג'ונס, ועוש סרט אחד עם ברברה סטרייסנד שכחתי איך קוראים לו יש גם את הסרט הדקומנטרי של מאהלר שמדגים תהליכי ספרציה ואינדיבידואצה ובייחוד בשלב הראפושמנט הקריטי האו הראה לנו בשנה שעברה גם סרטים שמראים התפתחויות קוגניטיבות לפי פיאז'ה סרט ישן ישראלי שעשו מזמן ויש עוד המון לדבריו הקו מאוד דק בין הזדהות השלכתית להעברה נגדית ולא תמיד ניתן לדעת להפריד ביניהם בטח שלא בזמן אמת הניסוח הכי טוב הוא כזה: אם יצאת מהטיפול בהרגשה מסוימת ואת לא יודעת מה הסיבה: זו הזדהות השלכתית אם יצאת מהטיפול בהרגשה מסוימת ואת יודעת מה הסיבה לכך זו העברה נגדית

אימלה איזה סימנים?

דרך אגב לי הרופא משפחה אמר שלרוב אין מה לעשות במיון רק לתפוס עוד מחלות מדבקות ובדרך כלל מה שהם עושים זה כלום וגם לא יודעים איך לטפל כי כשיש התפרצות עדיף לפנות לראמטולוג שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך.... כמובן אלא אם כן המצב ממש ממש בכי רע כלומר דופק מאוד מהיר חום גבוה שלא יורד כאבי תופת........ וגם זה לא תמיד בטוח שעדיף מיון

1ט ל י

New member
חחח

יש לי באופן קבוע חלק מהתופעות האלו, והראומטולוגית יודעת....

ל3

New member
דובדבניללללללללללללללללל

את יודעת שאני תמיד שמחה לראות אותך פה מתוקה. מה שלומך? איך את מרגישה? ומה את עושה בימים אלה? שתהיה לך ולקטנה שבת שלום

gaia20

New member
רשימה כזאת היא באמת בעייתית

אולי אפשר בסוף ההודעה לציין שיש להתייעץ עם הרופא המטפל לפני כל פניה למיון או משפט אחר בסגנון. באמת חבל שמישהו ירוץ למיון מתוך בהלה ושם בעצם לא יהיה מה לעשות איתו. איך אתן חושבות שכדאי לנסח משפט שיבהיר שזוהי אינה רשימה קדושה ועדיף לדבר עם הרופא המטפל לפני שמגיעים למיון? אני חושבת שאם יהיה משפט טוב כזה, יהיה אפשר להכניס את הרשימה לטאגליין.

למעלה