דרור
אני עוקבת אחרי ההודעות בפורום כל הזמן, ועכשיו אני חושבת שהגיע הזמן שגם אגיב. כבר מזמן עברה התקופה שבה פסיכולוגים היו לחולי נפש. אני רוצה לשאול אותך כמה שאלות: מתי ברוך אמר שאתה חולה נפש? מתי הוא פגע בכבודך? מהיכרות אישית וארוכה עם ברוך, יש לו הרבה מאד טאקט (טאקט- יכולת ניסוח, הידע לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון), שהוא משתמש בו מאד בחוכמה ויכול לומר דברים מבלי לפגוע באנשים. חבל שלי אין את כמות הטאקט שלו יש... הוא דיבר אליך מאד יפה, והביע דאגה כנה לדינה. הוא הציע לך הצעה שחשב שתועיל לך, ושתעזור לך להתמודד עם הרבה דברים. לא ברור לי מדוע אתה חושב שזו בושה- אנשים רבים נעזרים בפסיכולוג כדי להתבטא, ללמוד יותר על עצמם ולשחרר מעליהם מועקות גדולות מאד, מבלי להיות חולי נפש. ארשה לעצמי להיות חצופה ובוטה (כמו שכבר אמרתי, אין לי את הטאקט של ברוך): אני חושבת שהקצנת את דבריו של ברוך, ושל הודעות רבות בפורום, והוצאת אותם מהקשרם. כמו שלא כל אדם שאומר לי שלום ברחוב הוא ידידי הותיק משכבר הימים, לא כל אדם שמעביר עליי ביקורת הוא אויבי המושבע. ביקורת אינה סיבה לתקוף אנשים, וחבל לי מאד שלקחת כל מילה שנכתבה כאן ישר ללב, ועוד בהקשרה המוטעה. אנשים הביעו דאגה לדינה, שאולי היא לא שמה לב למשהו. אתה יודע שזה לא נכון? פשוט תסביר שזה לא מה שהם חושבים. חבל להתחיל באיומים על בית משפט בכל הזדמנות. נא לא לקחת כל הודעה ברצינות תהומית, וכל פעם שאתה חושב שנעשה ניסיון לפגוע בכבודך/מעמדך/נשמתך/אני לא יודעת מה, קח נשימה נוספת, ונסה לקרוא את ההודעה מנקודת מבטו של הכותב. אולי הוא התכוון למשהו אחר לגמרי??? כמו שלא ידעת מה זה איזור הדימדומים אז ישר חשבת שזה משהו רע שקשור לדם והתחלת לתקוף את ברוך. שאלה פשוטה, "מה זה איזור הדימדומים?" מבלי להתחיל לתקוף, הייתה חוסכת לך הרבה רגשות עלבון, והיו מסבירים לך ששעת הדימדומים היא שעת השיקעה, הזמן שבין היום ללילה, ומכאן שאזור הדימדומים הוא שטח לא מוגדר, אזור אפור, שאין בו כללים וחוקים מוגדרים. כמו שחשבת שברוך תוקף אותך בזמן שהוא שאל שאלות והעלה הצעות. כמו שאמרתי- לקרוא כל הודעה לאו דווקא מספר פעמים, אלא ממספר נקודות מבט. יום טוב והמשך לימודים פורה, המרחפת