לכל חובבי המוזיקה הקלאסית..

• פותח הנושא mikal
  • פורסם בתאריך

mikal

New member
לכל חובבי המוזיקה הקלאסית..

איך אתם ממלאים את החיבה שלכם למוזיקה קלאסית האם רק בשמיעת "קול המוזיקה" ודיסקים? או שמה אתם הולכים לקונצרטים? (זה נורא יקר לא?!) אני בחורה צעירה ואין לי כלל כסף ללכת לשמוע קונצרט, למה זה כ"כ יקר?! , למה תמיד הגיל הממוצע שבה לקונצרטים הוא 50+? אולי תגידו לי בבקשה שאני טועה, שיש מקומות מיוחדים לצעירים שאוהבים מוזיקה קלאסית? ועוד משהו קטנטן, מישהו אוהב מוזיקה קלאסית , מן הסתם, הוא גם אוהב לרוקד אותה , אפשר למצוא מקומות (בארץ או בעולם) שבו רוקדים וואלים לצללי שטראוס?! (איפה המקום הזה?----תגידו לי ואני מייד באה) אשמח לכל תגובה , ובעיקר אינפורמציה על מקומות, על הודעה זו תודה

ברשדל

New member
אכן

קונצרטים של הפילהרמונית מאוד יקרים. אולם את יכולה לפתוח עכבר העיר ולבדוק כל מיני ארועים קטנים יותר כגון רסיטלים ותחרויות מענינות בקונסבטוריון. בכל אופן את עיקר החיבה שלי אני פשוט מבצע דרך נגינה ולאו דווקא האזנה לאחרים. אגב גם אני צעיר יחסית ולצערי אין הרבה אנשים בגילי מסביבי בעלי התחביב הזה. מכאן שזו תהא טעות כלכלית עצומה לפתוח מקומות מהסוג שאת מתארת לצעירים

מממ... שאלה ישנה ונדושה, אבל

למה ללכת לקונצרטים כשאפשר בהרבה פחות כסף: 1. לקנות כמה דיסקים עם אותם יצירות 2. לא להיות תלויים במצב רוח של מנצח, סולן והאיש בשורה שלפניך שהחליט שלמרות שהוא מצונן פחד הוא חייב להגיע לקונצרט 3. לשמוע מה שאת רוצה, כשאת רוצה וכמה פעמים שאת רוצה - ולא מה שמחליט המנהל האומנותי או whatever

allegro1

New member
ואלס ומוסיקה קלאסית

לאנשים כאן אין את הלבוש או את הסגנון לריקודי ואלס, ולמעשה כמעט בשום מקום בעולם לא תמצאי היום דברים כאלה. (חבל...) נסי מזרחי או סלסה, ויהיה לך הרבה יותר מזל. לגבי קונצרטים: יש לפעמים הופעות זולות יותר ולפעמים גם בחינם, בדקי בימי רביעי בדף האחורי של מוסף גלריה ב"הארץ". (אמנם אין מחירים, אבל את יכולה אח"כ להתקשר ולבדוק) בנוסף, אני יכול לומר לך שבפיהרמונית יש 50% הנחה על מנויים לסטודנטים.

mikal

New member
ריקודי ואלס

מה?! באמת?! בשום מקום בעולם אני כבר לא אמצא אנשים שרוקדים לצללי ואלס?! איך זה יכול היות? אתה בטוח בזה? אני חושבת שבהונגריה/אוסטריה/גרמניה יש עוד סיכוי לא?!

וינה! כרטיסים לקונצרטים

בכל שנה נערך נשף השנה החדשה לאלפיון העליון של אצולת הממון והיחוס. הוא בדרך כלל משודר בטלביזיה ויש גם וידאו ו די וי די. בנשף מנגנים רק מוסיקה של משפחת שטראוס (יוהאן האב והבנים:יוהאן (זה המפורסם והגדול מביניהם), יוזף ואדוארד). בנשף גם מופיעות לראשונה בחברה בנות האצולה הצעירות - מנהג ישן מאד. כולם הדורים ביותר - חליפות ערב, שמלות ערב וכד´. שפ רוקדים ולסים ופולקות במיטב המסורת. אך מה ליהודיה ישראלית דלת אמצעים ולנשף זה? כרטיסים זולים: מלבד הפילהרמונית גם האופרה מאפשרת לצעירים ודלי אמצעים להגיע לחזרה הכללית (למעשה מופע לכל דבר). בררי פרטים במשכן לאומניויות. אם את מחיפה - קני מנוי לחוג למוסיקה קאמרית - מנוי של 550 שח ל 10 קונצרטים (רובם ממש ברמה!). יש הנחה ניכרת לצעירים וסטודנטים. יש גם תזמורת חיפה וכרטיסי מנוי ממש זולים למקומות על הבמה לפילהרמונית. אל יאוש!

mikal

New member
במשכן לאומניות הבמה?!

במשכן לאומניות הבמה יש חזרות של האופרה הישראלית?!

Hallie

New member
קונצרטים בחינם

בכל יום שני בשבוע ישנו "קונצרט אתנחתא" באולם הנרי קראון בירושלים. הקונצרט מתחיל בשעה 5, ונגמר בסביבות 8. הקונצרטים מאד יפים (חלקם), והתשלום היחיד שתצטרכי לשלם הוא על נסיעות. מידע על קונצרטי אתנחתא אפשר לשמוע ב"קול המוסיקה" 91.3FM. אני גם צעירה (מסיימת יא´) וקונצרטי אתנחתא הם כמעט הקונצרטים היחידים שאני יכולה ללכת אליהם. אם תגיעי לשם, ותראי משהי מקפצת לה מעל גבי הכסאות ללא כל בושה, כאילו הייתה ילדה בת 7, תדעי שזו אני...

שמוצקין

New member
אני גם לא קונה דיסקים

אני שואל אותם בספריה ,ספרית בית-אריאלה הנמצאת ליד מוזאון תל אביב. ניתן להאזין שם חינם אם לא לוקחים את הדיסקים הביתה. מנוי עולה כסף אבל משתלם.יש גם אופרות לצפיה בוידאו.חשוב להביא תעודה מזהה.

roni64

New member
מה אכפת לך

אם הגיל הממוצע של המבקרים בקונצרטים הוא 50+ או 100+? את הולכת למצוא חברה או ליהנות מהמוסיקה?

dark eyes

New member
לא נכון

את מחפשת מקומות לירקוד וואלס או ליהנות לאיזה ריקוד עממי סוחף שנכתב ע"י מלחין כמו שטראוס יש מקום. אומנם הוא רחוק באוסטריה היפה והקלאסית. הייתי שפ פעמיים השנה הלבוש של הנשים הוא דרינדל (לבוש שיקי עם תחרה ומחוך עוד מהמאה ה-16) הגברים עם חליפות וכפפות לבנות כדי להרקיד את הנשים בריקודי ולס וריקודי עם שבאוסטריה מהווים חלק מן התרבות. זה בכמה מקומות יש בזאלצברג ובוינה נערך אחד לשנה כינוס כזה בנוסף יש באיזור אינסברוק עיירה שם נערך הנשף הזה פעם בחודש או יותר. אם אין ביכולתכם להגיע למקום המדהים פשוט עיצמו עניים ודמיינו או שפשוט תראו "צלילי המוזיקה" וכדומה

../images/Emo129.gifזקנים

דור זקנים אחד מת ומיד בא דור חדש להחליף אותו באולמות הקונצרטים. מדהים, רק זקנים תמיד נמצאים שם, שמתי לב לזה. אולי האנשים שאוהבים מוזיקה קלאסית נולדים זקנים?

ואני בן חודשיים

באמת, באמת, אתה אפילו יכול לראות בכרטיס שלי... אבל מה, אני חושב שאני זקן. גם אתה...

dark eyes

New member
אני זקן

למרות אהבתי לקלאסיקה הבילוי המועדף עליי הוא מועדון עם מוזיקה נוראית ורעשנית אזמה אם יש לי אהבה למוזיקה קלאסית

שלום לך חובבת מוסיקה

היי... אני מקווה שאת לא נואשת כל כך כמו שאת נשמעת, אני בת 16 ואני חושבת שאחד הגורמים העיקרים למלא את חיבתי למוסיקה היא זה שאני מנגנת. אם את מעוניינת לשמוע קונצרטים את יכולה לקנות כרטיס של (נדמה לי) 10 ניקובים בחוג למוסיקה קאמרית וזה יעלה 500 שקלים... יש להם קונצרטים ממש טובים ושווה להשקיע... גם אם נורא מתחשק לך ללכת לדוגמא לקונצרט של הפילהרמונית את חוסכת חודש מראש כסף לכרטיס ואז את יכולה להנות- בגדול!!!! אני ממש מקווה שעזרתי לך...אל תידאגי... גל

ואם את נוסעת לחול, יש הרבה מדינות ע

ם הרבה מקומות של קונצרטי חינם, או קונצרטים זולים למדי, וחלקם אפילו בכלל לא רעים

למעלה