לכל חולי מזג האויר הקיצוני

omey11

New member
לכל חולי מזג האויר הקיצוני

אני חייב להוריד קצת מהאטרף שיש כאן על מזג אויר קיצוני. תופעות מזג אויר קיצוני יש בהם משהו יפה ועוצמתי ( לאחד כמוני שגדל בירושלים וייחל כל שנה לשלג וגם ראה הרבה ממנו) אבל לעיתים - כמו אתמול והיום, ראינו איך מזג אויר קיצוני גובה חיי אדם. אז נכון שאפשר להאשים כל מיני גורמים אנושיים בכל מה שקרה - אבל עדיין לולא הכמויות האדירות של הגשם היו היום עוד כמה אנשים בחיים ועוד כמה משפחות שהיו ממשיכות את חייהן בשגרה.
אז אדון יאיר האשקלוני שאם אשקלון לא מוצפת אז אין לו חיים וכל מי שחושב או מרגיש כמוהו ( אני מקוה שאין הרבה) - תרגעו - צאו לראות שטפונות במדבר , סעו לאיזה מקום לא מיושב ותראו שם סופות כמה שתרצו .
גשם יכול להיות אחלה ברכה , אבל לעיתים גם חתיכת קללה.

Guarden

New member
התבלבלת התבלבלתם מבולבלים

אנשים. מזג האוויר הוא כוח טבע, הוא לא בשליטתינו. אם נאהב או לא נאהב מזג אוויר קיצוני - נכתוב בפורום או לא נכתוב בפורום לא נשפיע עליו.

המודלים והחיזוי הם לא הבטחה של מישהו לנו, אלא ניסיון של מדענים לחזות באמצעות מודלים פיזיקלים ונומריים מה יהיה - ולכן שימוש במילים אכזבה בהקשר לפער שבין תחזית המודלים לבין מה שקרה בפועל מצחיקה.

השאלה האם ענן מסוים הטיל מימיו בדרום אשדוד או בצפון אשקלון אינה אישית. היא שקולה לשאלה האם פרח בר מסוים יצוץ ויפרח בגינה שלנו או בגינה של השכנים.

אז תעקבו, תשמחו, תהנו מהתחביב המשותף שלנו - ובעת פגיעה באנשים, אם בגלל ברק או שטפון או אם בגלל בצורת, תחמלו ותשתתפו בצער

יובל 42

New member
התבלבלת. מבולבל.

זה שהדברים לא בשליטתנו זה ברור.
עדיין אפשר לקוות.
כמו שאדם מקווה שהוא יזכה בלוטו ולא השכן למרות שזה לא בשליטתו
אפשר לקוות שהפרח יפרח אצלי בגינה ולא אצל השכן.
אפשר גם לקוות שהגשם ירד בצפון אשקלון ולא בדרום אשדוד.
מה שרצוי לחסוך מהכלל זה את זעקות השבר והיללות כשזה לא קורה.
מה שאפשר זה לשמוח שיורד גשם איפשהו בארצנו המיובשת גם אם זה לא בגינה הפרטית שלנו.

omey11

New member
באמת?

על תורת הכאוס שמעת? אני מניח שכן . אם שינוי כל קטן יוצר תגובת שרשרת אז פעולת האדם לא משפיעה על המציאות ? זה שאנחנו לא יודעים לחזות איך פעולות לנו יוצרות תגובות שרשרת זה לא אומר שאנחנו לא משנים מציאות .
https://www.youtube.com/watch?v=Z_AEhWBAF4I#action=share

למעלה