לכל חניכי דר"ג

לכל חניכי דר"ג

שמעתי מאנשים שאצלכם זה כמו צבא. חאקי זה כמו עונש, ויש כאלה שממחסנים ומדריכים ב-ט´. זה נכון? או שזה רק בשבטים מסוימים?

karen almagor

New member
שטויות !

הכל שטויות מאיפה שמעת? אני בדר"ג לפי דעתי זאת ההנהגה הכי טובה! דר"ג לשלטוןןן ושצ"א שולטטטט אורנית שולטים! איילון שולטטטט

בחלק משבטי דר"ג ניכנסים לשכב"ג בט´

מה שאומר שהם מדריכים, מחסנאים, וכל התפקידים שהשכב"ג עושים. ואין שום דבר רע בזה... ובקשר לחאקי אני לא יודעת.

אצלינו בהנהגה-ירושלים

החמשושים מתחלקים לועדות (ספציפית אצלינו בשבט-מצדה- זה בניין גינה ומחסן) ככה שהם מנקים את הבניין והגינה פעמיים בשבוע..ומתפעלים את המחסן בימי פעילות....... פעמיים בשבוע יום עבודה.. ושני ימי פעילות....ולמחסן יש יום עבודה נוסף.. זה הכי שווה ככה! אנחנו עדיין לא שכבג- אם אני לא טועה הכניסה לשכבג היא לקראת....סוף השנה.... אבל אני כן מרגישה שאנחנו תורמים ושאנחנו קורעים את התחת בשביל השבט....ואולי גם נהיה מדריכי עזר- שלא הבנתי בדיוק מהזה ....זה כזה לעזור למדריכים ולעשות להם כל מיני דברים לקראת הפעולה: נגיד: להחביא פתקים וכדומה... או לשמור על הקבוצה בזמן שהמדריכ/ה עושים שיחות אישיות.... חוצמזה אצלינו יש לחמשושים תפקיד נוסף... והוא: ליווי חניכים הביתה.... טוב זה לא בדיוק קשור הכל לנושא אבל......תדעו ותחכימו! ....................נעם

BabyLove

New member
אצלנו.....

יש 4 ועדות... - ועדת שבט -ועדת שכבה -ועדת קהילה -ועדת צופיות אני בועדת צופיות.....לעשות כל מיני מבנים לגדוד...בסוכות בנינו סוכה(לפחות ניסינו....)

BabyLove

New member
אה ואצלנו החמשושים

הם עוזרי מדריכים.....אנחנו באים בתחילת הפעולה ואנחנו עושים לחניכים משחק או משהו כזה ואז בשלב מסוים של הפעולה אנחנו הולכים...כי יש גם לנו פעולה

איזה כיף למדריכים אצלכם...

הם לא צריכים ללות חניכים!!! אצלנו הליווים זה הסיוט הכי גדול, וזו אחת הסיבות שכולם ביקשו להדריך ז´, או לפחות ו´ (שמלווים אותם רק חודש-חודשיים). והמדריכי עזר הזה אתם עושים את זה כל שנה? אצלנו בשבט (ובכל ההנהגה) עושים משהו כזה רק בישביל המיפקד, החמשושים יקראו מדריכים, ככה שיהיו יותר מדריכים=יותר קבוצות=יותר כסף לתנועה... ומשגע אותי איך שאצלכם ובעוד כמה שבטים נותנים לחמשושים להיות מחסנאים!!! אצלנו מחסן זה משהו קדוש, חמשושים לא מיתקרבים למחסן, לשישיסטים לא נותנים בחיים להיות מחסנאים, ולשביעיסטים - רק במיקרים יוצאי דופן. נועה.

אני קראתי

שחמשושית בניין אמרה שמחסן זה הכי שווה! טוב זה באמת הכי שווה ותמיד יש פרוטקציות למחסן וכולם תופסים מהם אנחנו למשל (המחסנאים) אף פעם לא ניקינו.. כאילו היה כמה פעם שהייתי צריכה לנקות אבל אז הלכתי "לסדר" תמחסן וכולם הבינו את זה כי אני מחסנאית... במחנ"ק המחסנאים ישנים על מזרון גם אם לשכבגיסט אין מזרון.. בקיצור פרפקט לייף. ורק שאת נהיית שכבגיסטית את מבינה שהחמשושים לא שווים כלום לפחות לא כמו שתפסת מהם כשאת היית בעצמך חמשושית... ושהתפקיד של החמשושים זה רק לעבוד... או כמו שרשום על אחת החולצות של בית הכרם (שאגב יש לי אותה...) "תקופת הסינג´ור החלה" או משהו דומה... אוי שיט אני לא זוכרת על מה רשמתי כי... היה לי טלפון עכשיו שיט אה אה... אמ... אצלנו יש צוות מחסן צוות בניין צוות גינה צוות הדרכה ואם אני לא טועה אז גם קהילה שהצוות היחיד שעושה משהו זה צוות מחסן.. אני לא לוויתי את החניכים שלי כי ההורים שלהם באים לקחת אותם אבל היה חניך אחד שחניכים מכיתה ו´ הרביצו לו מתי שהוא חיכה להורים שלו ואז היה מזה סיפור והוא לא רצה לבוא יותר לצופים, אבל אני מדריכה כלה אז הוא כן בא בסוף חחח... אמממ טוב עוד טלפון ואי איזה מבוקשת אני...

חח לא אמרתי שמחסן זה הכי שווה..

פשוט נותנים להם די הרבה כבוד- למרות שבתכלס אנחנו עושים יותר...חחח אפילו הם מודים בזה...חפיף....

את אמרת...

שהמחסנאים עובדים יום נוסף (ואז גם הוספת זה הכי שווה) בתאכלס אתם לא עושים יותר כי אתם בימי פעילות לא חייבים לחלק ציוד ולא צריכים לחכות שיחזירו לכם אתם לא צריכים לעשות ספירות ציוד, הסכמי ציוד, לסדר תמחסן שזה סיוט ועוד ועוד... את לא יכולה להגיד שאתם עושים יותר... חכי זאת רק תחילת השנה עוד מעט טיול פתיחה שלכם לא? , מפעילים וכדומה...

אהההההההההההה

קראתי עוד פעם! את לא הבנת.... כתבתי שהכי שווה שאנחנו לא רק באים לימי פעילות אלא גם שאנחנו תורמים לשבט....חחחחחחחחחחחחחח דפאק.....חחח

אעלק!

את לא יכולה לשים נקודה ואז לקשר עוד דברים לאותו משפט! את אצטט לך "פעמיי בשבוע יו עבודה... ושני ימי פעילות.. ולמחסן יש יום נוסף- זה הכי שווה" אז שששש....

g i l i

New member
אצלנו חניכי ט הם

חניכים בשנת קורס או חלוצים ואנחנו עוזרי מדריך רק בטיולים שבטיים ובמחנ"ק.. ואנחנו עוברים פעולות פעמיים בשבוע ועושים את כל הטקסי אש לפעמים רק אנחנו לפעמים עם השישיסטים..

למעלה