לכל ילדי הסנדביץ'

לכל ילדי הסנדביץ'

האם לדעתכם נכונה הסטיגמה שילד סנדביץ' תמיד נופל בין הכסאות ונדפק? אני יודעת שאצלי ההורים עשו מאמצים עצומים כדי שאני לא אהיה סנדביץ' טיפוסית, מה גם שאיתרע מזלי ליפול בין אח גדול מאוד מוצלח (תלמיד מצטיין ומוכשר בעוד הרבה מאוד תחומים) לבין אחות בעייתית שדורשת המון תשומת
והשקעה, ככה שעם כל המאמצים שלהם עדיין היו כמה פספוסים פה ושם.

gilad269

New member
בהחלט

תמיד הילד הסנוויץ איכשהו נדפק.למרות שמנסים שלא,אין מה לעשות. יש שלושה ילדים אז את הראשון אוהבים כי הוא הבכור,ואת השלישי מפנקים כי הוא האחרון,ואז זה שבאמצע עושים ממנו ממרח שוקולד

הממ...

אני חושבת שבאיזשהו מקום ילד סנדביץ הוא די מסכן- כי מצד אחד יש אח/ות גדולים ממנו שישוו בינהם תמיד ומצד שני יש אח/ות קטנים שצריך להוות להם דוגמא וזה יכול לגרום לכך שהילד ירצה למרוד.

gilad269

New member
הבעיה

שההורים לפעמים לא שמים לב שאותו ילד סנוויץ סופג הכל.להם הוא נראה שהוא מקבל יחס טוב בשיוק כמו האחרים

היי, אני לא משתתפת פעילה, אבל אני

סנדויץ'! אני חושבת שיש משהו בזה שהאח הגדול הוא הבכור ואת הקטן מפנקים... וגם אחותי הקטנה הייתה בעייתית בעייתית הרבה שנים ואחותי הגדולה תלמידה טובה. אבל לי זה אף פעם לא הפריע, השקיעו בי המון ועדיין מעל ומעבר, אפילו יותר מבהן לפעמים. אולי כן יש איזה סמפטום של האח האמצעי- רגיש יותר?

אולי

אני בהחלט הכי רגישה במשפחה - על זה אין ויכוח. מה גם, שאחותי הקטנה היא לא ילדה רגילה. אני לא יודעת עד כמה אחותך בעייתית, אבל אחותי באמת הייתה בעייתית - ולא באשמתה, וזה גזל המון משאבים פיזיים ונפשיים מההורים, שאמנם התאמצו מאוד מאוד שלא לקפח אותי, אבל היות שהם סך הכל בני אדם, היו דברים שהתפקששו.

ק ל א ו ס

New member
בתור ילד סנדוויץ'

מעולם לא שמתי לב שאני כזה,אני זוכר במעורפל שאנשים,כשהייתי קטן,השתעשעו מזה ושאלו אותי איך זה,ומעולם לא הבנתי מה לעזעזל זה אמור להיות ובמה זה אמור להתבטא. ההפרשים הקטנים (שלוש שנים ושלושה חודשים מאחותי הגדולה ושנה ושמונה חודשים ביני לבין האחיות הקטנות שלי-תאומות),החלוקה במינים (אני בן יחיד,הן שלוש בנות) והיחס של ההורים שלנו אלינו יצר מצב שפשוט כל אחד היה ייחודי באופן משלו ולא היה ממש קיים סנדוויץ'..אני תמיד הייתי הבן היחיד,האחיות הקטנות שלי היו התאומות הקטנות ואחותי הגדולה הייתה הבכורה האחראית-כשאני,בגיל יותר מאוחר התחלתי פחות או יותר להצטרף אליה בתפקיד הזה.

Breaking Wave

New member
../images/Emo45.gif גם אני ככה.

יש את אחי הגדול שהוא הבכור, יש את אחי הקטן שהוא הילד הכי קטן. ויש אותי הסנדוויץ' אבל אני בת יחידה אז פינקו אותי יותר :)

סאני 18

New member
אני מניחה שגם אצלי זה ככה

בגדול לא הרגשתי או חשבתי על זה אף פעם אבל הבדלי הגיל בין האחים הוא ענקי ואני חושבת שגם זה השפיע ביני לבין אחי הגדול יש שבע שנים וביני לבין אחותי הקטנה יש עשר וחצי שנים כך שמשך עשר וחצי שנים הייתי הבת הקטנה והיחידה לצערי עברתי את שנות העשרה שלי עם אחות קטנה ושזה פשוט מאוד גרם לכך שאין לי קשר טוב איתה בכלל. בגדול אולי יש לי את סנדרום הסנדוויץ' היו לי בעיות משלי אבל אולי זה לא קשור, גיל העשרה הוא גיל מזוויע.

על ילדי הסנדויץ'

אני לא ילדת סנדויץ' אבל בכולופן אף פעם לא שמעתי על הסטיגמה הזאת ולדעתי היא לא נכונה

למעלה