לכל כותבי המש"שים, האם יש לי עוד תקווה?

jony2323

New member
לכל כותבי המש"שים, האם יש לי עוד תקווה?

אני פשוט חולה על הסדרה אבודים כל כך חיכיתי לעונה השישית בציפייה לשתי פרקים במיוחד שאני כבר לא יודע אם יגיעו אותי מה שמרתק זה האי עצמו וממש לא אכפת לי הגורל של אבודים אני חיכיתי לפרק פלאשבק שיראה מה קרה על האי עצמו במשך כל התקופה של ריצ'ארד ובמיוחד את המלחמה בין האחרים לדארמה פרק ראשון: פלאשבק שיראה איך הגיע הג'אגהד ב 1954 ועל המלחמה של האחרים בחיילים האמריקאים שיראה איך דארמה בכלל הגיעו לאי הזה? ואיך החלה המלחמה בינם לבין האחרים? מדוע הם בחרו את המספרים המסוימיים לברבור, מדוע רדזינסקי התאבד? מה היה הסיבה להפסקת האש ביניהם מדוע היא הסתיימה? מי היה המנהיג שהחליט להרוג את כל הדארמה ולמה? מה הסיפור של מיכאיל ? מדוע הם השאירו את דזמונד וקלווין בהאץ' ולא ניסו להרוג אותם הרי הם דארמה, האם ידעו עליהם? מי היו האנשים שסחבו את דזמונד להאץ' ביחד עם קלווין? בדרך לאן היה בן כשהוא נתפס ברשת של רוסו? מה היה תפקידה של גברת קלו ומה היא הסתירה שהיא הייתה מוכנה למות למען זה? פרק שני : פלאשבק של המפלצת: מלבד המקורות שלה שכנראה יראו את הסיפור הזה בפרק 15 אני רציתי שיראו פלאשבק מהצד שלה שמסביר למה היא תקפה את הטייס בפרק הראשון? למה היא סרקה את אקו? למה היא החליטה להרוג אותו? למה היא סרקה את קייט וג'ולייט? למה ניסתה לתקוף אותן? למה היא נשמעה פתאום לבן ותקפה את קימי וחבורתו? ובכלל איפה היא הייתה במשך כל הזמן הזה, בתוך הבקתה? אני מאוד בספק אם שתי הפרקים הללו יהיו במתכונת שציפיתי והלוואי הלוואי שאתבדה אני לא מבין מדוע מלבד ריצ'ארד במאה ה-19 לא הראו בעונה האחרונה אפילו פסיק של פלאשבק של אירוע על האי מהשנים 1954-2007 זה מה שמרתק אותי בסדרה וזה לדעתי הפספוס הענק של הסדרה האם אני היחיד שחושב ככה ?

JohnLocke

New member
הסדרה היא קודם כל על הדמויות הראשיות

וקשה לי לראות דרך שבה יעשו פרק ויספרו על אירועים ודמויות שאנחנו בקושי מכירים כמו מיכאיל ורדזינסקי. ברור שיש המון אינפורמציה על אירועים שקרו על האי שאנחנו לא יודעים, אבל עד כמה אנחנו צריכים לראות איך הצבא האמריקאי מצא את האי? מה זה יוסיף לנו לסיפור בדיוק? מבחינתי הדמויות הן העוגה, והמיתולוגיה היא הקצפת. ביחד הם טעימים מאוד, אבל זה לא מומלץ לאכול רק קצפת. אני מאמין שנקבל כמה תשובות לשאלות שכתבת, אבל את רובם ככל הנראה לא נקבל. אנסה לתת את הפרשנות שלי לשאלות: "המלחמה של האחרים בחיילים האמריקאים" - לא הייתה ממש מלחמה, האחרים ביקשו מהצבא לעזוב כי הצבא רצה לפוצץ את האי, הצבא לא הסכים לכן האחרים הרגו אותם. "שיראה איך דארמה בכלל הגיעו לאי הזה?" - Eloise:The room we're standing in was constructed years ago over a unique pocket of electromagnetic energy. That energy connects to similar pockets all over the world. The people who built this room, however, were only interested in one. SUN: The Island. ELOISE: Yes. The island. They'd gathered proof that it existed. They knew it was out there somewhere, but they just couldn't find it. Then a very clever fellow built this pendulum on the theoretical notion that they should stop looking for where the island was supposed to be and start looking for where it was going to be. "ואיך החלה המלחמה בינם לבין האחרים?" - קיבלנו מספיק רמזים. הייתה הפסקת אש, אבל ראינו שדארמה מפירה את הפסקת האש, עם בנייה מחוץ לשטח המוסכם. דארמה גם בנו תחנה עם גזים מסוכנים, אז ייתכן שכשהאחרים שמעו על זה (בן הרי היה החפרפרת שלהם בתוך דארמה) הם החליטו להשתמש בנשק הזה נגדם וחיסלו אותם. לדעתי פרק 512 הראה שווידמור היה המנהיג באותה תקופה שהחליט על הטיהור - בן גירש אותו כשהם כבר גרים בתוך דארמה-וויל, ואני מניח שהפעולה הראשונה שלו בתור מנהיג הייתה לגרש את ווידמור. "מדוע הם בחרו את המספרים המסוימיים לברבור" - זה מוסבר בTLE. "מה היה הסיבה להפסקת האש ביניהם מדוע היא הסתיימה?" - כמו שכתבתי קודם, אני מניח שהיא הסתיימה בשל הפרות של דארמה - אפשר לשים לב בלינק שנתתי שהם החליטו בהסכם על תאריך שבו דארמה יעזבו - 1988. ככל הנראה הטיהור היה ב92, לכן אפשר לראות שלאחרים הייתה עוד סיבה טובה לחסל אותם, בנוסף לאלו שציינתי קודם. "מה הסיפור של מיכאיל ?" - ג'ייקוב גייס אותו, כמו שהוא סיפר ב312. בקשר לעין - אני חושב שהוא איבד אותה בתור חובש רוסי באפגניסטן - אנחנו יודעים שלחם שם. "מדוע הם השאירו את דזמונד וקלווין בהאץ' ולא ניסו להרוג אותם הרי הם דארמה, האם ידעו עליהם?" - הם ידעו עליהם כי האחרים יכלו לראות אותם מהפנינה, שעליה הם כן השתלטו. למה הם השאירו אותם שם זו שאלה טובה - לדעתי הם חשבו שזה ניסוי פסיכולוגי ולא ראו חשיבות לתפוס את המקום (בן אמנם לחץ על הכפתור בעונה 2, אבל לא נראה שחשב שכדור הארץ יחוסל אם לא יילחץ, אחרת לא היה משקר ללוק לגבי הכפתור). "מי היו האנשים שסחבו את דזמונד להאץ' ביחד עם קלווין?" - היה רק בן-אדם אחד, קלווין. זו הייתה הטעיה של עריכה - דזמונד היה מטושטש ורצו שנחשוב בהתחלה שיש כמה אנשים, לכן ערכו את השוטים אחד בתוך השני. "בדרך לאן היה בן כשהוא נתפס ברשת של רוסו?" - לא ברור. הוא אמר ללוק מתישהו שהוא בא בשבילו, אבל ייתכן בהחלט שזה סתם היה שקר. "מה היה תפקידה של גברת קלו ומה היא הסתירה שהיא הייתה מוכנה למות למען זה?" - היא הייתה סתם אחרת, בדרגה דומה לטום פרנדלי. היא הסתירה את מיקום דארמה-וויל מהלוסטיז בפרק 311, שרצו למצוא את המקום כדי להחזיר את ג'ק, והיא הייתה נאמנה עד-כדי-כך שמתה כדי לשמור על חיסיון המיקום (אולי חששה שתספר ללוסטיז אם יענו אותה, לכן רצתה שמיכאיל יהרוג אותה לפני שיתאפשר להם). אותו דבר היה עם מיכאיל שהקריב את חייו כדי למנוע מאנשים למצוא את האי, למרות ששנייה קודם לכן בן הודה ששיקר לו. ראינו שהאחרים נאמנים ביותר למטרה שלהם, וימותו ברצון למענה. "למה היא תקפה את הטייס בפרק הראשון?" - לא ברור. תיאוריה נחמדה שקראתי מנסה להסביר זאת כך - ידוע שאסור לסמוקי להרוג מועמדים. ייתכן שלפידוס היה מועמד והיה אמור להגיע לאי ב815, ובגלל שהפסיד את הטיסה הטייס שהחליף אותו היה מישהו שג'ייקוב לא בחר בו, ולא היה מועמד. לכן היה מותר לסמוקי להרוג אותו (שעשה זאת בשמחה, כי הוא רשע ועצבני), ואת השאר לא היה לו מותר. "למה היא סרקה את אקו?", "למה היא החליטה להרוג אותו?" - התיאוריה הפופולרית בנושא היא שלפני שסמוקי החליט לתמרן את לוק, הוא חשב על לנצל אקו, לכן סרק אותו, כדי שאח"כ יופיע בתור אנשים מעברו (כמו שעשה בפרק 305) ויגרום לו להתוודות על חטאיו. כשאקו סירב, התעצבן והחליט להרוג אותו, אולי כי אקו כבר ידע יותר מדי על סמוקי - הרי עד אז, אף אחד לא קישר בין סמוקי להופעות האנשים המתים על האי, אבל נראה שאקו חשד בכך (הוא אפילו שואל אותו "Who are you?" כשסמוקי אומר "You speak to me as if I were your brother"). "למה היא נשמעה פתאום לבן ותקפה את קימי וחבורתו?" - ראינו שיש מתחת לבית של בן מתקן עתיק, מתקופת המצרים, שגורם לסמוקי לבוא. ההנחה היא שהוא חייב לבוא במסגרת החוקים שהוא מציית להם. נראה שמטרתו בשלב כלשהו (אולי מתן החוקים ע"י מישהו/משהו?) הייתה הגנה על האי והמקדש, אבל הוא הרגיש לכוד על האי ולכן חיפש במשך מאות שנים דרך לצאת. זו שאלה שאני מאמין שנקבל עליה תשובה בתכנית. "ובכלל איפה היא הייתה במשך כל הזמן הזה, בתוך הבקתה?" - על איזו תקופה אתה מדבר? המפלצת הופיעה די הרבה במשך העונות. סמוקי לא היה לכוד בבקתה, אלא השתמש, שהייתה בעבר של ג'ייקוב, כדי לתמרן את לוק ובן. כשלא ראינו אותו, הוא בטח היה מתחת למקדש, במקום שהוא שפט את בן.

JohnLocke

New member
בנוסף, אעתיק דברים שכתבתי לפני כמה שבועות

בנושא של שאלות מעונות קודמות: היוצרים החליטו החלטה עקרונית לא לענות על שאלות מעונות קודמות בצורה דידקטית יותר מדי, וכשזה קורה זה בדר"כ לא מוצלח. תראה מה קרה כשלא הייתה להם ברירה והם הסבירו את הלחישות ע"י משפט אחד של מייקל הרוח רפאים, כולם התחילו להתלונן על האופן המגושם שבו התשובה ניתנה. אחת הסצינות הכי גרועות בסדרה לדעתי היא זו שבה אלואיז הוקינג מסבירה לכולם על איך האי זז - זה היה מגושם כי לרוב הצופים לא באמת איכפת איך האי זז. תיקח את הסרט The Plan של Battlestar Galactica כדוגמא. זה סרט שצולם מיד לאחר צילומי הפרק האחרון, והוצא בDVD. רובו עוסק בהצגת הצד של הסיילונים (הרעים של הסדרה), שבעונות הראשונות לא בילינו איתם יותר מדי זמן והאג'נדה שלהם הייתה לא ברורה. כל הסרט נועד כדי לסתום חורים לגבי העונות הראשונות של הסדרה. הסרט נכשל יצירתית, לדעתי, כי כולו היה מלא בהסברים על דברים שקרו בעונות הראשונות שאני כבר שכחתי מזמן. הסיבה לכך היא שאני מעריץ הרבה פחות גדול של BSG, ראיתי רק פעם אחת את הסדרה, ולכן הסרט לא נועד לי בכלל. שיעמם לי לגמרי, וכל הזמן הייתי צריך לנסות להיזכר על איזו תקופה מדובר. אותו הדבר לצופה פחות נלהב של לוסט. אם התכנית תתן זמן מסך רב לסתימת חורים מעונות קודמות, הוא ישתעמם ויעביר ערוץ. מי שמתעניין בסתימת החורים הולך לפורומים ומתווכח על דברים, כמו שאנחנו עושים עכשיו לגבי ג'ייקוב והבקתה.

jony2323

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת ועוד שאלה קטנה...

סתמת לי כמה חורים עדיין מה שאני אהבתי בסדרה זה הסיפור של האי הפרקים האהובים עליי ביותר הם החזרה בזמן במחצית הראשונה של העונה החמישית חבל לי מאוד שלא בחרו להראות יותר פלאשבקים מהאי אפילו שתשובות מסויימות אכן ניתנו דרך אגב יש לך או למישהו אחר תיאוריה/ רעיון מה המפלצת רצתה מהמשלחת של רוסו? ומה בעצם קרה להם לאחר שהם היו בבור (רוברט שניסה להרוג את רוסו זה היה הוא, המפלצת , השתלט עליו רוע)?

JohnLocke

New member
אני מסכים לגבי הפלאשים

היו שם כמה הזדמנויות מפוספסות להראות יותר מההיסטוריה. הם היו צריכים להראות פלאשים יותר מעניינים, ופחות מדארמה, לדעתי. לגבי מה סמוקי רצה מהמשלחת של רוסו - אני לא ממש יודע, אבל ראינו שהוא אוהב לחסל אנשים שג'ייקוב מביא לאי (בבלק רוק, למשל). הרי ג'ייקוב רוצה להוכיח לסמוקי על האנושות, שזה לא בטבעם לחטוא וכו'. כרגע אנחנו לא יודעים אם לג'ייקוב יש מטרה בהוכחה, כלומר שאם הוא אכן יוכיח את זה איכשהו יקרה משהו כתוצאה מההוכחה או שזו סתם התערבות אישית בין יריבים. אם אכן יקרה משהו שסמוקי לא רוצה שיקרה, אז לסמוקי יש אינטרס להרוג את כל האנשים שמגיעים לאי, כדי שלא יהיה מצב שבו הם מוכיחים את מה שצריך להוכיח. לגבי מה קרה להם בבור - סמוקי הדביק אותם במחלה, כמו שהדביק את קלייר וסעיד. המחלה גרמה לרוברט, למשל, לנסות להרוג את רוסו שהייתה בהיריון עם ילדתו, ולגלות סימפתיה לסמוקי ("זו לא מפלצת, זו רק מערכת הגנה").

לגבי קלווין

למה שירצו להרוג אותו? הוא הרי הגיע לאי הרבה אחרי הטיהור. אני הבנתי שהוא אחד מהאחרים כמו מיכאל. הוא אמר שהוא התגייס לדארמה כי ככה הם קראו לעצמם, האחרים הרי השתלטו על המותג דארמה לאחר הטיהור.

JohnLocke

New member
קלווין לא היה אחר

הוא היה שותף של רדזינסקי, שהיה מדען מרכזי בדארמה וששנא את העויינים (ראינו את זה בעונה 5, כשרצה להרוג מייד את סעיד). קלווין אפילו אמר לדמזונד בפלאשבק בסוף עונה 2 "אתה רוצה לצאת החוצה? איפה ש'העויינים' נמצאים?". קלווין הגיע כנראה ממש לפני הטיהור - הוא היה במלחמת המפרץ ב91, וב92 היה הטיהור.

וואללה נכון, צודק.

איזה קטע, תמיד היה לי בראש שהוא מהאחרים... אם כך זה באמת מוזר שהם היו שם כל הזמן הזה בזמן שכל יוזמת דארמה נמחקו. זה גם אומר שקלווין היה שם לפחות 9 שנים!

JohnLocke

New member
נצל"ש - עמוס, אני חושב שכדאי שיהיה כתוב

איפשהו בפורום מה זה מש"ש. יש סיכוי שאנשים שקוראים את הפורום באופן לא קבוע לא יודעים מה ראשי התיבות מסמלים, ואולי קוראים בטעות מש"שים.

tamarhp

New member
כן, כבר ראיתי כאן

מישהו שכתב "מש"ש שהמצאתי הרגע". הוא כנראה חשב שמש"ש זו תיאוריה.

למעלה