לכל מגיבי המון המון תודות - התלבטות

tayarsh1

New member
לכל מגיבי המון המון תודות - התלבטות

ציינו בפני כי הייתי תקיף ללא סיבה וכפוי טובה כמעט לכל המגיבים בשירשורים הקודמים שלי אז ברצוני אם אפשר לבקש סליחה אם גיליתי חוסר סבלנות והייתי מרוכז בבעיה שלי מכדי לשמוע מה אנשים אומרים לי (כיוון שזה מה שקרה), אני מאד מאד מעריך את זה שגיליתם סבלנות לקרוא את הבעיה שלי ולנסות לייעץ לי ומביוחד כשלא ממש הבנתי למה התכוונת אז חזרתם וחזרתן לנסות להסביר לי (דורי). אני מניח שהייתי כואב מכדי לשמוע ויותר רציתי להישתפך.
עם זאת אני מאמין כי הרבה האמינו (אולי באשמתי) כי הבעיה היא שלא היה לי סקס בגיל צעיר ובמידה מסויימת זה כן סובב סביב זה העיניין הוא שזה מייצג את הצורה בה גדלתי - לבד- למרות היותי מוקף אנשים לא ידעתי "לשחק" איתם ועכשיו זה בה לידי ביטוי בבתולים יש לי עוד הרבה דוגמאות לבדידות הזו אבל מה שמפריע לי עכשיו זה בתולים כיוון שאני מרגיש שהתעוררתי (אני יודע זה מצחיק - מה גרם לך לישון כל כך הרבה זמן).
בכל אופן פרסתי את הבעיה שהתכרתי בשירשורים הקודמים (מירמור- איך החיים שלי היו נראים אילולה כן הייתי עושה סקס בגיל נורמלי וכעס - על הסביבה שהפכה אותי למבודד) הרופא נתן שתי אפשרויות להתמודד עם הבתולים:1- לקחת מדכאי דיכאון בצורה כזו שידכאו את יצר המין שלי ויהפכו אותי לא-מיני לכל חיי וכך לא יהיה לי כעס ומרמור כיוון שסקס לא יתריד אותי כמו שהוא לא התריד אותי כל השנתיים האחרונות. 2-להוריד את מינון התרופות האנטי דיכאוניות להיחשף ליצר המין אבל אני אצתרך להתמודד עם הכעס והמירמור שלי
האפשרות השניה היא היותר אמיצה והיותר נכונה מוסרית לדעתי
אמרו לי כי הדרך לעשות אותה היא פשוט לקבל החלטה, החלטה כי אני סופג את כל התחושות הרעות. הפחד שלי היא שאם אני אספוג אותם זה בעצם דילגיטימציה שלי לרגשות הללו ובכך אני למעשה בוגד בעצמי (אני יודע זה נשמע אקסיומטי)
שאלה:לכל אלא שמבינים את העיניין - איזה אפשרות אתם הייתם בוחרים? ולמה? ואם בחרתם ב-2 איך הייתם מתמודדים עם הרגשות?
תודה

אני בוחר באפשרות...

אותה אני מציין לא פעם:
ללמוד (זה אומר ללכת למישהו מקצועי ומנוסה שייעץ וידריך אותך בנושא).
&nbsp
&nbsp
כשלא הולך לאדם בתחום מסויים - מה יועיל לו הכעס? נהפוך הוא הכעס מחריב אותו.
לכן רובנו הולכים...ללמוד (מקטנות. "אמאבא! איך עושים כך וכך?").
&nbsp
&nbsp
בהצלחה בכל אשר תפנה.

היתקליף

New member
אני חושב שזו התלבטות של כל מי שמתמודד עם דיכאון

ועם המחשבות שמסתובבות בראש בדיכאון.
האם לטפל תרופתית בדיכאון, מה שגם מוביל לשיטוח של רגשות ושל דחפים, כולל המיניות.
או להפסיק עם התרופות (לפי הנחיות הרופא) ולהתמודד עם הדיכאון והרגשות והמחשבות שהוא יוצר, בניסיון להגיע לנורמליות.
לדעתי אין טעם לבקש עצה מאנשים שאינם מתמודדים עם מה שאתה עובר.
בטח שנגיד לך "תתמודד בלי תרופות". לנו קל לדבר.
אבל כמי שהיה שם איזו תקופה (קצרה יחסית), וכמי שחי תקופה עם אשה שהיתה בדיכאון, אני יודע שקשה, קשה לעמוד לבד מול העוצמה של הרגשות השליליים, וקשה לדבר אליהם בהיגיון.
ניסינו לשפוך אור של היגיון על מה שאתה עובר. האם תוכל להפנים את ההיגיון הזה מול עוצמת הרגשות, בלי תרופות?
זו החלטה שלך, ואולי איזה תהליך הדרגתי שאתה צריך לעבור.
אולי לא לחשוב במונחים של או תרופות או התמודדות. אולי אפשר, בעזרת הפסיכיאטר ועוד עזרה, לעבור לאט לאט מעזרת תרופות להתמודדות רציונלית.
&nbsp

tayarsh1

New member
אז ככהTT

אני הייתיי שקוע בדיכאון עמוק (לא עשיתי עם עצמי כלום שנתיים פשוט ישבתי בבית) אבל בעזרת טיפול תרופתי שהצמיד לי פסיכיאטר ומטפל CBT (תיקון תהליכי חשיבה) הצלחתי לצאת מהדיכאון ועכשיו אני בסדדר מה שקרה זה לפני חצי שנה הורידו לי את המינון כך שיצר המין קצת חזר ואז יצרתי קשר עם בחורה ואז דברים אצלי התחילו להישתנות ראיתי שסקס יכול להפסיק להיות פנטזיה בשבילי ומה שאני חושב שזה עשה זה כנראה הפחיד אותי כי אין לי מושג מה זה סקס פרט למה שאני רואה באינטרנט והמחשבה שאולי אולי אני כן קיים סקס התחילה להעלות בי שאלות אחרות "אם סקס הוא באמת מציאותי כל כך איפה הוא היה עד עכשיו?" וניסיתי לבחון את המציאות כמו שהיא וראיתי שאנשים שאני מכיר (נפל לי אסימון) בעצם חיים את החיים שאני פינטזיתי עליהם וזה החל את כל הכעס והמירמור.
אני לא בדיכאון אני התגברתי עליו תודה לאל אחרי עודה קשה והייתי בתהליך יציאה מהתרופות עד הריגרסיה הזו. ואני משוכנע שמילים של אנשים טובים יכולים לעזור לי.

היתקליף

New member
העצה היא מאד פשוטה: להסתכל קדימה במקום לאחור

לעזוב את מה שהיה ולהתרכז במה שיכול להיות מעכשיו והלאה.
מה אתה אומר, אתה יכול לנסות להסתכל ככה רק קדימה?

tayarsh1

New member
תן לי לשאול אותך את זה

הוזמנת למסיבה שחבל על הזמן הכי כיפית בעולם אבל כשהגעת לשם גילית שהיא התחלה לפני יום ופיספסת את כל ההופעות הטובות ונשארו למסיבה עוד שעתיים. איך תרגיש? עם יד על הלב

היתקליף

New member
אני אהיה מאוכזב

אבל אני לא אתקע על האכזבה.
אשתדל להנות ממה שנשאר מהמסיבה, ואחריה יהיו בלי ספק עוד מסיבות.
אני בטח לא אבלה את ימי בצער על המסיבות שפספסתי, כי יש כאלה מליונים.

tayarsh1

New member
המסיבה זה החיים שלך אין לך עוד חיים ואין לך עוד מסיבה

מה דעתך עכשיו?

Bs Bane

New member
זו לא אלגוריה טובה

הרי מסיבות תמיד יהיו. אם פספסת את האחרונה, אתה יכול לכעוס על עצמך, לקנא באחרים, או לדאוג שלמסיבה הבאה תבוא מוקדם ומוכן.
&nbsp
אתה עדיין יכול להפוך את הדברים, אבל אתה לא תעשה את זה אם תשאר תקוע באיפה שאתה.

היתקליף

New member
זה נכון בגיל 80

אולי. לא בגיל 50 ובטח לא בגיל 35.
אני מבוגר ממך בהרבה ואני לא חושב שנגמרה לי המסיבה או שאפילו היא מתקרבת לסיום שלה.
יש אנשים שמאמינים שהמסיבה שלהם מתחילה בפנסיה, גיל 65, ועד אז כל מה שהם עושים זו הכנה.
גם אני למשל עד לפני שנה וחצי חייתי מבחינה מסויימת לא כפי שרציתי, ורק בגיל 51 התחלתי לחיות בדיוק כמו שמתאים לי.
אז אני בוכה על כל השנים שכאילו פספסתי?
לא בוכה.
אני מגיל 24 עד גיל 36 חייתי ממש לא טוב, וכנראה גם הייתי שנים בסוג של דיכאון. אחרי כן באו עוד שנתיים ממש קשות של דיכאון רציני, קליני. רק בגיל 41 התחלתי בכלל להבין מה זאת אומרת באמת לאהוב אשה. אבל בשום שלב לא אכלתי את עצמי בגלל מה שהיה או מה שהיה יכול להיות אילו כך או אחרת. וכל פעם שנהיה קצת טוב נאחזתי בו, וככה החיים הסתדרו.
לכן אני מדבר איתך מתוך ניסיון, ומהניסיון אני אומר לך להסתכל תמיד קדימה אל הטוב.

tayarsh1

New member
באיזה גיל

כמובן רק אם אתה רוצה לענות
מתי התחלת להיות פעיל מינית?
מתי מצאת את העבודה שלך??

tayarsh1

New member
גם אתה יחסית לתקופתך "איחרת" אם אני לא טועה אבל עדיין זה לא

35, אם להיות אובייקטיבי ולהסתכל רק על המספרים אני באיחור התפתחותי הרבה יותר גדול מאשר אתה הייתה בו.
אבל אם לשמוע את מה שאתה אומר אני מסכים איתך ואני שומע את ההגיון שבדברך כי צריך להיסתכל רק קדימה אבל תחושבת העוול מעפילה על ההגיון.

היתקליף

New member
כל אחד מתחיל בזמן שלו. אנחנו לא בתחרות

ואף אחד לא עומד לנו עם שעון למדוד מי הקדים ומי אחר.
ב-52 שנות חיי אתה הראשון ששאל אותי באיזה גיל איבדתי את הבתולים.
כולל בנות זוג.
אף אחד לא מתעניין בנתון הזה.

tayarsh1

New member
אם

אם להיות אובייקטיבי ולהסתכל רק על המספרים אני באיחור התפתחותי הרבה יותר גדול מאשר אתה הייתה בו.
אבל אם לשמוע את מה שאתה אומר אני מסכים איתך ואני שומע את ההגיון שבדברך כי צריך להיסתכל רק קדימה אבל תחושבת העוול מעפילה על ההגיון.

כמה דברים

דבר ראשון כשכותבים מהפלאפון
ההודעה יוצאת מחוברת
וקשה לקרוא אותה
הפתרון הוא-לכתוב הודעה ראשית ללא התוכן (רק הכותרת)
ואז בהוספת תגובה מהירה לעצמך
לכתוב המשך-בכותרת
&nbsp
ובתוכן ההודעה לכתוב עם רווחים את הודעתך
זה הפתרון שאני עושה כשאני כותבת מנייד

(זו לא אשמתינו-אלא התקלה של תפוז.)
&nbsp
בקשר ל2 הפתרונות שלך
שניהם קשים
וגם בפתרון הראשון אתה תהיה כועס.
כדורים לא משחררים אדם מכעס
רק ידכאו את החשק שלך, קצת את הרגשות שלך
&nbsp
אך הכעס והמירמור עדיין יהיו מבפנים.
&nbsp
אני לא מתכוונת ליעץ לך מה לעשות
אם יש לך פסיכולוג, אפשר להתייעץ איתו (כי אולי לפסיכיאטר יהיה בעד התרופות-לא דעה ניטרלית)
&nbsp
מה שכן
מי שכתב מעליי
מסכימה איתו
תבחר בללמוד, תלמד על זוגיות
תלך לסדנאות על זוגיות
תשכיר שירותי קואוצינג לזוגיות
ואולי אפילו סרוגייט
&nbsp
אין פתרונות קסם
רק להתמודד וללמוד
התנצלותך מקבלת

מוזמן לשתף פה מה שעובר עליך, ואת דרך ההתקדמות שלך בנושא.
&nbsp
בהצלחה

&nbsp

tayarsh1

New member
שאלה על התגובה האחרונה

נשמע לי קצת מוזר "ללמוד"
האם נשים הם קורס באוניברסיטה?
יש שיטה לאיך להיתנהג עם אישה?
גם אם נאמר שמשהו הצליח לפתח דרך לעשות זאת - מי ירצה ללמד בן 35?
יש עוד נושא - איך אני יכול להיפתח בנושא רגיש כזה? זה מרגיש לי לעמוד ערום מול אודיטוריום מלא אנשים!
אני שואל מתוך מבוכה גדולה

PorFavor1

New member
גם אני על כדורים לטיפול בדיכאון

כבר שנים ארוכות. אולי 14-15 שנים שאני על כדורים באופן קבוע.
אין ספק. זה מוריד את יצר המין במידה דרמתית.
&nbsp
אני דווקא שמח על כך שהכדורים גם מורידים את יצר המין, את הדחף המיני.
מפני שלהיות חרמן כל הזמן ולא לקבל מבחורות, זה גם לא מציאה גדולה.
ואם אתה דיכאוני ולא על כדורים, זה יכול להיות מתסכל מאוד.
&nbsp
להוריד את המינונים, זה משהו שניסיתי, ולא הלך. מפני שאז היו לי התקפי זעם, וקושי מאוד גדול לשלוט בכעסים שלי.
זה דבר מאוד מאוד לא רצוי... שעלול לגרור אתו כל מיני בעיות.
הסביבה שלי, היא סביבה לא תומכת. לא יודע לגביך.
&nbsp
אני מעדיף את המצב הנוכחי. להיות על כדורים, כשיצא המין שלי נמוך מאשר ללא על כדורים.

tayarsh1

New member
תודה רבה לאח לטיפול מעיד על היצר הנמוך

אני מסכים איתך שהכדורים מפשיטים את העיניין של החשק ואני הייתי המינון מקסימלי וזה הרג לי את היצר אבל עכשיו מתחילים להוריג לי את המינון והיצר מתחיל להראות סימנים וזה מתחיללהעלות שאלות ואני שמח שזה עושה את זה כי עכשיו שהוא (היצר) מתעורר אני מבין שהיה חסר לי משהו וזה היה לא צבעי להיות בלעדיו.
כולם אומרים לי שזה בסדר ונכון וטבעי להרגיש חרמן לפעמים ולחשוב על סקס בזמן שאותי חינכו לכך שזה חטא וטומאה. עכשיו אני שמח שאני חרמן לפעמים אבל יש לזה את החסרונות שזה מוביל אחריו חוסר ביטחון וכעסים.
לא הייתי מודע לצד של הכעס עד שציינת אני אשאל את המטפלת שלי על זה כי אני באמת שם לב לכך שאני כועס הרבה יותר בקלות.

למעלה