לכל מורעלי הטייס - כמוני... H-)

טל עדתו

New member
לכל מורעלי הטייס - כמוני... H-)

כמורעלת בכל דבר שנוגע לטייס אני נמצאת במועדון החברים של אתה חיל האוויר, ומידי פעם מקבלת אימיילים מהם. היום קיבלתי אימייל , שאני בטוחה שיעניין פה הרבה מכם וזהו תוכן ההודעה: ``כל הטיסות, כל המסעות, כל הצ`קים, כל הניווטים, כל טיסות הסולו, רוצה לדעת מה באמת קורה בקורס טיס? צאט מיוחד עם פרחי טיס מבית הספר לטיסה צוער א`,חניך במגמת קרב, צוער ש`, חניך במגמת מסוקים צוער א`, חניך במגמת ניווטים יענו על כל שאלותיכם בצ`אט מיוחד באתר האינטרנט של חיל האוויר. יום חמישי, ה-10 במאי, בשעה 21:00.`` עכשיו...אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי אישית אין ל``ג בעומר השנה כי יש לי ביום שישי בבוקר בגרות בע``פ באנגלית, ואם אני לא רוצה להרדם לבוחן אז אני צריכה לישון, לפחות יש לי מה לעשות עכשיו!!! רק תזכורת- אתר חיל האוויר www.iaf.org.il או שתהנו בל``ג בעומר במדורה... או שאת המורעלים כמוני אני אפגוש בצ`אט. טל. :)

טל, שוב כל הכבוד

שוב רציתי להפגין את הערכתי והערצתי לנכונותיך לתרום ולהתנדב למרות הקשיים וחוסר השוויון בצבא (מיד אחזור לזה), גם חברה שלי ניסתה להגיע לטיס אבל נפלה בירפ``א ב` (אני, דפ``ר מסכן שכמותי עפתי בירפא-א`). לגבי חוסר הצדק של מערכת הצבאית, לה התכוונתי לשובוניזם או חלילה הטרדות וכאלה. אלא לחוסר השוויון המיוני, לפיו בנות לא יכולות ללכת לגדודים הרגילים ומן הסתם גם לא לסיירות. עניין אותי לדעת מה דעתך על זה. יוני (אני לא רואה מרוב עייפות. לילה טוב )

jedi knight

New member
יוני דיברנו על זה הרבה

תריץ חיפוש בפורום ותוכל למצוא הרבה מאוד דיונים שהיו לנו בעבר על הנושא של ההבדל בין המינים בצה``ל !!!

טל עדתו

New member
יוני- כומתה אדומה :cool:

היו לנו - במיוחד לי ולג`די ניט וויכוחים ארוכים מאוד בנושא וכמובן שעוד אנשים הצטרפו לוויכוח. את האמת - אני ממש לא רוצה לפתוח את הוויכוח מחדש אז פשוט תדפדף אחורה בדפים - הרבה מאוד אחורה (יכול להיות שזה נכנס לארכיון) ושתם תמצא הרבה מאוד שיחות שנוהלו כאן בנושא הזה ותמצא שם את דעתי בנושא שני המינים ובכלל כל הגישה שלי לצה``ל. בעקרון אני יכולה להגיד לך שאני חושבת שבעוד כמה שנים כמעט כל התפקידים יהיו פתוחים לבנות (למעט שייטת ומטכ``ל - זו דעתי) ההנחה שעליה אני מתבססת היא שיכולת הבנות לא נופלות מיכולת הבנים רק ההבדל הוא שבת תצטרך להשקיע הרבה יותר מאמץ כדי להגיע לכושר הפיסי של בנים , אבל היא בהחלט תוכל - אני יכולה לתת לך דוגמא אישית - אני, אני משתתפת בקורס הכנה לצה``ל של ``אחרי!`` בקבוצה שלי אנחנו משהו כמו 8 בנים ו2 בנות - ואני אומרת לך במפורש שהיכולות שלי לא נופלות לרגע מהיכולות שלהם אני פשוט צריכה להשקיע יותר ולתת יותר מעצמי - אבל לפי דעתי זה כל הכיף, הרגשת הסיפוק אחר כך שלא עזבת את האלונקה לרגע... אם אתה אוצה לשמוע את כל דעתי בנושא ותראה שמה שתמצא בדפים לא יספק אותך אתה יותר ממוזמן לכתוב לי באימייל - ואני אענה לך בכיף. ועכשיו אליך - יוני, אני חושבת שזה ממש טוב לך שאתה מעביר פה את זמנך החופשי כי כיף לך מיזה, ואני חושבת שגם אתה נורא עוזר פה לאנשים לראות דברים מגישה קצת שונה, של אחד שכבר בתוף המערכת ויודע מה רוצים ממנו. טל. B-)

jedi knight

New member
טל פעם אחת ולתמיד שאלה ?

תראי גם אני הייתי בקורס הכנה לצה``ל וגם התעסקתי לא מעט בספורט וגם עברתי קורס עיוני בנושא ואותי לימדו בקורס (שעברתי בווינגיט שבמקרה אין לו שום קשר לצה``ל) שלבן אדם יש יכולות מסוימות ומה שנקרא סף היכולת כלומר בן אדם לא יכול לעבור גבול מסוים זאת תומרת אם לבן אדם יש פונטציאל של ריצת 2000 ב-7 דקות אז אחרי הרבה אימונים וסיבולת (פיזית ומנטלי) הוא ישאר פחות או יותר באותה תוצאב ומשם השיפורים יהיו זעירים ויש דרכים לבדוק פחות או יותר את הסף ועוד דבר שלמדתי הוא שבד``כ היכולות והסף של בנות נמוכות די בהרבה משל בנים , תראי אני לא רוצה לקלל או לריב פשוט לדבר כמו בן אדם ושתעני לי ככה אוקי ?? , עוד דבר הוא שבגיוסים ליחידות לא התדבותיות הרבה מהמתגייסים מגיעים בלי שהתעסקו הרבה בספורט בחיים שלהם וגם לא עברו קורס הכנה לצה``ל ותהיי בטוחה שכרגע הכושר שלך גבוה משל הרבה גולנציקים כי את מתאמנת אז הכושר שלך עולה אבל זה משנה את הפונטציאל הפיזי כך שבהרבה יחידות בצה``ל הרמה המבצעית מבוססת על יכולת גברית גבוהה שלזה בנות לא יכולות להגיע ראי דוגמא יחידה 669 ,צס``מ ועוד דבר שני כשאנחנו מדברים על חיילות אגמים שהם מאומנים לרמה יותר נמוכה וגם המסעות שהם עוברים בטירונות נועדו כדי לחשל ולגבש את החיילות של החיילים והפעילות המבצעית שלהם היא תמיד ממונעת ומבחינה פיזית אין דרישות גבוהות חוץ מאולי תפקיד טען קשר בטנק ועוד כמה כמו טען פגזים בתותחן שנאלצים להרים דברים כבדים כך שהורידו שם את סרגל המאמצים כדי להכניס לשם בנות וגם רמת אימונים נמוכה יותר תספיק כדי לבנות את החיילות של הבנות (אם זו הייתה החלטה שלי לא הייתי פותח כי לדעתי עלולות להיווצר בעיות אחרות ) אבל כשמדובר על חי``ר אז הכושר הוא חלק מהרמה הבצעית אשר מבוססת על יכולת גברית ממוצעת אשר רוב רובן של הבנות לא יכולות להגיע לרמה זו דבר שלישי כשאנחנו מדברים על קורס טייס חובלים צוללות השאלה פה היא לא סיבולת פיזית בכלל או דברים כאלה איכולות להתמודד אם מצבי לחץ פתרון בעיות יכולות ניווט בשטח ועוד שכאן השאלה היא אחרת אבל ההודעה גם ככה ארוכה מדי אז אני לא אכנס לשאלה הזאת כך שאם את טוענת שיפתחו שוב את 669 ואפילו שלדג חי``ר וכאלו אז יצטרכו להוריד את הדרישות מהחיילים ולהקטין את רמת הביצוע כי זה הדרך ההגיונית היחידה לבצע את מה שאמרת דבר אחרון יש גם מקרים קיצונים של בנות חזקות במיוחד ובנים חלשים שאכן יכול להיות מצב שבו תהיה לבן ולבת אותה יכולת ואולי אפילו ההפך ולבת תהיה יותר אך אלו מקרים לא שגרתים ואין דבר ממשית לאתר את הבנות שיהיו מסוגלות כי אלו מעט ויש גם טענות נוספות כמו שבת תשפיע לרעה על המוטיבציה של החיילים והיכולת המבצעית שלהם ויש גם עוד טיעונים פסיכולוגים אך זאת הודעה ארוכה מדי גם ככה ולקח לי כבר 10 דקות לכתוב אותה אהלן וסהלן !!!

MICHAL669

New member
נכון מאוד!! אני מסכימה עם כל מילה

כאחת שהתאמנה בריצות בצורה מיקצואית!!!(ואלופת ירושלים כמה שנים טובות) ואחת שמתאמנת אם טל בהכנה לצבא!!!(היי טל) בכיתה ז` הקפתי את כל הבנים בנבחרת והיום הבנים שהמשיכו להתאמן מנצחים אותי בקלות!!! אני מאמינה ויודעת שבנות שונות מבנים !! גם בפן הפיזי וגם בפן הנפשי!! יש מספיק תפקידים בצבא שמתאימים לבנות(הדרכה ,חינוך,תצפיתנות וכ...) גם אני חשבתי כמו טל שבנות יכולות הכל גם אני הייתי במיונים לטייס וגם אני בחרתי באשכול לוחמה התנדבותית במקום הראשון!!! עד שהבנתי שאני ורוב הבנות נועיל יותר לצבא ולמדינה בתפקידי חינוך וכו... אנחנו צריכים להבין שהצבא הוא מקום לתרומה למדינה ולא רק למימוש עצמי!!! כי טל אם את תתפסי מקום של חייל שאולי עכשיו את עוקפת אותו אבל רוב הסיכויים שעם קצת אימונים הוא יעקוף אותך אז עדיף שהוא יקח את התפקיד לא??? (טל ניכח לדוגמה שני בנים שמתאמנים איתנו ואנחנו עוקפות אותם(ואת יודעת מי הם...)הם ילכו לגולני כנראה !! אבל אנחנו עוקפות אותם אז למה לא נותנים לנו ללכת לגולני!!!) וכל הבנות צריחות לדעת שכל התפקידים ה``קרביים`` שנוצרו במיוחד לבנות הם רוב הזמן רק שמות מפוצצים !! והתפקידים שכבר היו קימים הם שונו קצת והתאימו אותם לבנות !! ללוחמות של מג``ב אין אישור לצאת לשטחים המסוכנים ואם קורא משהו אז מזיזים אותן החורה וכך כל התפקידים!! טל תגידי לי מה את רוצה : לתרום ממש למדינה או ללכת לתפקיד שנוצר בגלל שהגישו בג``ץ והצבא לא ברצון פותח את התפקיד!! מיכל נ.ב שגיעות הכתיב הן מקרה של דיסלקציה מצערת!!!:)

669 +טל

אני מסכימה עם דברייך . נ.ב את וטל באות לסידרת שטח ב- 6.7-5.7 ? טוב זה לא בדיוק סדרת שטח זה יותר נכון מאין מסיבת גיוס לעולם אך אם זכרוני לא מטעה אותי אז אני חושבת שהיה מסע קטקטן ... שנה שעברה היה ממש טוב ...אני מקווה שהפעם לא יאכזבו אותנו כי הפעם זה בשבילנו ...אוי , כמה עצוב להגיד את זה . ועוד משהו לפי מה שהבנתי ה - 18.7 זה יום גיוס כללי . האם מכניסים גם את הטירונות 03 לגיוס הזה ????????? אם אתן יודעות אשמח עם תענו . תהיו בקשר ...

טל עדתו

New member
מסיבת גיוס עם מסע אלונקות?!

נו יופי, כמה נחמד יהיה לנו, במקום לחגוג נסחוב אלינו אלונוקות - כמה אירוני. אהממ...את האמת שדורי בכלל לא אמר לנו על זה שום דבר. עוד משהו - אם זה יוצא ב 6/7 - 7/7 זה קצת בעיה כי ב8/7 יש לי מסיבת סיום - אוףףףף! טוב, נדבר כבר. בקשר לגיוס שלך - אין לי מושג, אבל אמרת כבר שקיבלת תשובה ממג``ב שהתקבלת, נכון? אז מן הסתם זה טירונות 03 כי מג``ב זה טירונות 03. טל.

0ren

New member
בשיא הרצינות...

בלי שום העלבה למין הנשי שאני רוכש לו כבוד גדול.. אבל אני מסכים על כל מילה ומילה שחברי ג`דיי נייט אמר. זוהי תכונה גנטית, לבנים סף מאמץ יותר גבוה מלבנות. אורן

me123

New member
Why don`t you put a period?

between your sentences? it`s really hard to understand. :)

amir18

New member
ג`י איי ג`יין:) זאת התשובה.

אי אפשר לפתוח את כל היחידות לכל הבנות, כי אין מספיק בנות שיתאימו מבחינה פיזית לתפקידים כאלו. תחשבו שבמחזור אחד יש 4 בנות שיתאימו, אז מה יעשו סידורים ל4 הסוסות האלו?! זה הרי לא הגיוני.. ומה שעוד זה ברור שזה ישפיע על מתח מיני בין הגברים לנשים, לא כולם הומואים ולסביות! אם היו מספיק בנות מתאימות, היו בונים צוותים של בנות וככה אולי היה ניתן לפתור את הבעיה אבל באמת אין מספיק בנות שמתאימות. ושלא תבינו שאני חושב שחס ושלום טל או מיכל לא מתאימות... לא פגשתי אותכן.. אבל אני יודע ש2000 אתן עושות יותר טוב מהרבה בנים פה:). בנוסף לזאת אני חושב שטייס לא אמור להוות בעיה בפני בנות, מכיוון שלפי הבנתי התפקיד דורש יכולת מנטלית עצומה! תפקוד תחת מצבי לחץ ותאוצות משתנות. אז בהצלחה לכל הבנות!! עלו והצליחו. עדיף לעשות גיבוש עם בנות, מאשר עם חבורת סוציומטים זה מה שבטוח.

לא נעים לשמוע ..

אבל זה נכון . טל , אם כמה שזה קשה לכתוב זאת אני מסכימה עם הנאמר פה . אני לא מאמינה שאי פעם יפתחו לבנות תפקידים קרביים ככ ובדוגרי טל עד שלא תעמדי ביום בו תלבשי מדים ויתחילו להזיז את העיניינים במסגרת הצבאית את לא תדעי עד כמה זה קשה במיוחד במסלול של טייס . שלא תטעי טל , אני מאמינה שיש לך את היכולת הנפשית והפיזית לפחות אני מאמינה שיש לך . אבל אין מה להשוות נתונים של זכר לנקבה פשוט אי אפשר! אני כן חושבת שצריך לפתוח יותר תפקידים מעניניים לבנות , עדיין קשה לי לשמוע את המשפט : `` למה לי להתגייס בשביל להיות פקידה `` אני מסכימה עם החוסר המוטבציה של הבנות להתגייס וחבל שהצבא לא מציב להם (בנתיים ) פיתרונות ... מה שנשאר לי זה בנתיים להאמין שיוכל שינוי במסגרת הצבאית הזו שחשובה לרבים מאיתנו ... במיוחד מהמצב הביטחוני שמאיים עלינו בכל רגע ורגע למצב של מלחמה . ובקשר לגודי - אני מסכימה עם דבריך . הגיוני בהחלט , אבל חייבים למצוא פיתרון שכך זה לא יפגע לא בנים ולא בבנות בגלל זה אני חושבת שייתכן שצריכים באימונים להפריד בין בנים לבנות ( בכך כל קבוצה תרכוש לה את סרגךל המאמצים שלה , כפי שאתה כותב ) ולשלב בפעילות המבצעית את שינהם . לא יודעת , אולי אני כותבת שטות אבל אני בטוחה שיש פיתרון - עם צדק !

למעלה