לכל מחפשי העבודה

לכל מחפשי העבודה

אם בדיוק השתחררתם ובא לכם להתחיל לחסוך כסף לטיול הגדול, תרשו לי להמליץ לכם על אופציה שמאוד נהנתי ממנה. אני מדבר על האפשרות ללכת לעבוד בקיבוצים. אתם מקבלים חדר, לפעמים עם שותף לפעמים לבד. אפשר לעבוד במפעל של הקיבוץ, או בחינוך או בחדר אוכל. החוויה היא ממש מהנה כיוון שמלבד שיוצא לחסוך המון כסף, אתה גם עובד וחי יחד עם עוד הרבה חיילים משוחררים. אתה נהנה מהחבר'ה גם בעבודה וגם מחוץ לשעות העבודה. יש כל מיני קיבוצים שאפר לעבוד בהם: מעגן מיכאל ברעם ועוד. אני אישית עבדתי בקיבוץ בארי במפעל הדפוס שלהם - היה ממש מוצלח.בבארי יש גם בריכה ממש מגניבה וכל מיני הופעות ממש שוות שהקיבוצניקים מביאים. הרבה יצאו גם לטייל ביחד בחול בתקופה שבה עבדתי.. תהנו!

אז הנה עוד קצת פרטים

העבודה היא לא עבודה קלה פיזית כיוון שלרב מדובר ב12 שעות ביום. אבל, הגורם החברתי גורם לזה שאתה נהנה גם בעבודה. כלומר אתה גם עובד המון שעות וחוסך המון כסף אבל גם יוצא לך להנות, יש הרבה מאוד חבר'ה...כל מי שעובד וגר בבארי משלם בסביבות ה800 ש"ח בחודש ( קצת יותר), התשלום כולל אוכל, כביסה, מים, חשמל, בריכה, מגורים כמובן, ועוד כל מיני דברים שיש מידי פעם בקיבוץ. חוץ מאותו תשלום חודשי כמעט ואין הוצאות...את יכולה להתקשר ל"דפוס בארי " (תמצאי את זה ב144), הם יגידו לך לאן לשלוח קורות חיים...

למעלה