לכל מיש שעשה את המיונים בממר"ם...

motii

New member
לכל מיש שעשה את המיונים בממר"ם...

לכל מי שעשה את המיונים של ממר"ם, תכתבו בבקשה איזה חלקים יש במבחן, איזה סוג שאלות, אם אתם זוכרים אז גם תרשמו את השאלות עצמן, ובאיזה רמה הם. כמה שיותר מידע יותר טוב. אני צריך את זה דחוף בשביל חבר שעובר את המיונים עוד שבוע וחצי ורוצה מידע עליהם. תודה!

ibi

New member
למוטי,

עברתי את המיונים האלו לפני יותר מחצי שנה אבל השארתי פעם אחת הודעה מאוד מפורטת על המבחנים וגם שאלות ספציפיות, תחפש פה בפורום, זו הודעה די ישנה, אבל אני לא זוכרת את הכותרת שלה...תנסה למצוא... ענבל

ibi

New member
מצאתי את ההודעה

ההיא, הכותרת שלה היא המבחנים לבסמ"ח או משהו כזה והיא מה- 26/03. הניק שלי היה אז עיבי.

motii

New member
תודה ibi...

קראתי את ההודעה, וקיבלתי הרבה מידע ממנה. את יכולה אולי להגיד לי באיזה עוד תחומים יש שאלות במבחן, ובאיזה רמה הם היו? תודה רבה על העזרה!

motii

New member
ibi, יש לי עוד כמה שאלות...

את יכולה להביא את האיסיקיו שלך?

nimnet

New member
אני עשיתי את המיונים ב 7/8 ..

ואני יודע שכבר כמה שבועות עושים את המיונים , אין לי מושג למה יש כל כך הרבה מועמדים , אולי יש אצלם מחסור באנשים , ושהם הולכים לפתוח מלא קורסים . מישהו אולי יודע איזה אחוז עובר, כמה קורסים פותחים ? באיזה תאריכים נפתח " הפעלת מערכות מחשב " "תיכנות " " כותב לומדה " ?

ibi

New member
בסמ"ח

מוטי - תיארתי בהודעה ההיא את כל המבחנים שהיו שם, לא היה לנו מבחן שלא כתבתי עליו. כעיקרון אני לא כל כך זוכרת שאלות, אבל אני זוכרת שהמבחן הצורני למשל היה לי ממש קל וסיימתי אותו לפני הזמן (בערך 3 דקות לפני), מבחן האלגוריתם היה לא קל בהחלט. כלומר לי הוא לא היה קל, אבל היו שם בנות שזה דווקא היה להם בסדר, אני פשוט אף פעם לא נתקלתי בשאלות מהסוג הזה, יכול להיות שמי שמכיר תכנות ולומד מחשבים נתקל בדברים האלה יותר (שמעתי מאנשים שהיו שם שהם בדיוק למדו את זה...). לעומת זאת אותן בנות שאני הכרתי מהשכבה שלי שאמרו שהיה להן קל הקטע הזה בסוף לא התקבלו...במבחן הזה לא עניתי על כל השאלות, וחלק ניחשתי קצת. המבחן במתמטיקה כמו שרשמתי שם היה ממש קל, כלומר חשבון בסיסי. ואני חוזרת על הטיפ שלי תחזור על כפל וחילוק ארוך דגש על עשרוניים. פתאום שאלה אחת שקפצה לי לראש שעכשיו נזכרתי שתבהיר לך את הרמה של המבחנים של המתמטיקה - מהו השורש של 256...בדיחה...הדבר היחיד במבחן הזה, כמה שהוא קל הזמן עובר כמו טיל, 10 דקות עוברות מהר מאוד, אז אני הספקתי רק 15 מ-19. המבחנים של העברית לא כל כך היו לי טוב, מה לעשות, בתור ילדה כשאמא שלי אמרה לי תקראי ספרים אני העדפתי לראות טלוויזיה, לכן היו שם הרבה מילים שראיתי בפעם הראשונה...המבחן הזה היה יותר בקטע של אן-דן-דינו. המבחנים שאני הכי הכי שנאתי היו של הסקת המסקנות, פשוט מבחן שלא נגמר...וגם פה זה היה בסגנון של אן-דן-דינו בשבילי...מה שכן זה שאני בטוחה שלאנשים שעשו פסיכומטרי החלק הזה היה הרבה יותר קל, זה הזכיר את השאלות האלה שראיתי בספרים של פסיכומטרי בסגנון: כל האנשים החכמים לא לובשים לבן ביום ראשון (סתם המצאתי...) 1. כל האנשים הטיפשים לובשים לבן ביום ראשון. 2. כל האנשים החכמים לובשים לבן בכל יום חוץ מיום ראשון. 3. מי שלובש לבן ביום ראשון הוא לא חכם. 4. מי שלא לובש לבן ביום ראשון הוא חכם. (דווקא נראית לי שאלה לא רעה לפסיכומטרי...) בכל מקרה הרמה כמובן יותר גבוהה במבחנים, והמבחנים האלה גם די מצחיקים. יש שם כמה הערות גזעניות, זכור לי שהופיע המילה כושי בכמה שאלות ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכרת. ויש את מבחן המחשבון...כמו שאמרתי...ממש נהניתי מהמבחן הזה, הקטע הוא שכל כך נלחצתי שם. המבחן הזה הוא 10 מטלות, וצריך להספיק לפני זה גם להבין איך הדבר הזה עובד. עד שהבנתי את זה לקח לי 50 דקות על השעון. אשכרה חשבתי שאני מטומטמת שם, אני רואה בנות כבר כותבות חצי שעה ואני עדיין לא מבינה כלום!! אז בהתחלה אמרתי לפחות אני אכתוב איזה משהו שאני לא אגיש ריק, וכמעט הגשתי את זה ככה, אבל ניחנתי בתכונת העקשנות...ואז פתאום האסימון נפל והתחלתי במירוץ נגד הזמן, כתבתי כל כך מהר, בסוף הספקתי 9 מ- 10 שזה הישג יפה והגשתי 5 דקות לפני הזמן. אפילו הספקתי לבדוק ולאחת המטלות לכתוב שתי תוכניות טובות. למטלה האחרונה נשארו לי 5 הדקות האחרונות אבל קראתי אותה ולמען האמת היא הייתה היחידה שבאמת הצריכה חשיבה אמיתית, אבל ידעתי שאני לא אספיק אותה אז העדפתי לבדוק פעם אחרונה ולהגיש. אח"כ בבית עשיתי אותה. אז מוטי מקווה שעזרתי לך, אין לי איי סי קיו, אבל אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אתה יכול לשלוח לי אי מייל.

ibi

New member
ל- nimnet

איך אתה יודע שכבר כמה שבועות עושים את המיונים? ובשבועות האלה כל יום יש מיונים או רק פעם בשבוע? אפשר להבין למה יש כל כך הרבה מועמדים, קודם כל יש מלא מלא אנשים שרוצים להיות במחשבים בצבא בגלל הדלתות שזה פותח בשחרור (לפחות זה מה שאומרים...). תחשוב על זה שבערך 80% מהבנים עם פרופיל לא קרבי מבקשים את זה במנילה במקום הראשון, בנוסף יש גם מלא בנים עם פרופיל קרבי ששולחים פקסים ללשכת גיוס בבקשה להיבחן למחשבים. אצל הבנות, זה הרבה פחות נפוץ, אני חושבת שרק 10% מהבנות מבקשות להיבחן לזה אפילו פחות. מה שבטוח זה שלא חסר להם אנשים. אני לא יודעת בקשר לכמה אחוזים עוברים מסך כל המבחנים ולאילו תפקידים אבל אני חושבת שהרף הוא די גבוה. לדוגמא, איתי נבחנו עוד 4 בנות שאני מכירה (והן חכמות) והן לא התקבלו לשום תפקיד, רק אני התקבלתי ואפילו לא לתכנות, רק להפעלת מערכות מחשב. כמה קורסים פותחים? אני חושבת שתכנות יש פעמיים בשנה, הפעלת מערכות מחשב אני חושבת ש-3 פעמים (אוגוסט, דצמבר ומאי) וכותב לומדה אני חושבת שזה קורס ממש קטן, שממש מעט מתקבלים אליו ויש אותו פעם אחת בשנה. אבל אני לא סגורה בקשר למידע הנ"ל. אני רק יודעת יותר על הפעלת מערכות, כי בהתחלה קיבלתי גיוס למאי - כלומר יש קורס במאי, ואז הקדמתי וקיבלתי לאוגוסט אז כך שיש לפחות שניים. תכנות למיטב ידיעתי כבר נפתח קורס אחד ביולי, ובטח יפתח אחד עוד חצי שנה. בקשר להפעלת מערכות, הגיוס שלי הוא ב- 14.8, וטירונות של 10 ימים - אני אסיים ב-24.8 שזה יום שישי, אז בטח הקורס יתחיל ב-26.8 או בסביבה הזו... שוב, על כותב לומדה אין לי מושג. למישהו יש מידע על התנאים בקורס? אנשים שגרים קרוב לרמת גן חוזרים הבייתה או שחוזרים רק בסופ"ש? ענבל

sky_girl

New member
לגבי היציאות...

דיברתי עם איזה אחת שמשרתת ברמת גן (עד שהבנתי היא אחראית על האיתורים) והיא מכירה את הקורס שאנחנו הולכות לעשות. שאלתי אותה לגבי היציאות והיא אמרה לי שבמהלך הזמן שנעשה את הקורס כנראה שנצא רק פעם בסופי השבוע כיוון שהקורס עצמו מסתיים די מאוחר (בסביבות 9 בערב) והצבא לא נוהג לשחרר בשעות כאלה.. ענבל, את כבר מוכנה לצבא? קנית את כל הדברים? עשית מסיבת גיוס? עוד יומיים ונתראה בבקו"ם, לא? דרך אגב, נעשה את הטירונות (יש לך מושג איפה?)עם שאר הבנות שיהיו איתנו בקורס או שיערבבו אותנו עם שאר הבנות שיתגייסו בואתו יום?

ibi

New member
ל-sky girl

גם בנות שגרות ממש קרוב לרמת גן צריכות להישאר? כעיקרון לא כזה לא אכפת לי פשוט שמעתי שבשלישות אין כל כך איפה לישון, ואנשים שבאים מרחוק צריכים להשיג לעצמם אכסניה. מכאן הסקתי שאלה שגרים קרוב יכולים לחזור הביתה כל יום...בכל מקרה עוד מעט נדע... הממ...אם אני מוכנה לצבא...נפשית בטוח לא..חח..זה בא כל כך מהר לא הייתי מוכנה לזה בכלל. מבחינת דברים שצריך לקנות אז יש לי עוד כל מיני דברים קטנים, אבל לא הרבה, אני מקווה שאני לא שוכחת כלום. בסוף מצאתי נעליים, גם נחמדות ובמחיר לא רע. את יודעת אולי איך הפרוצדורה של קבלת הכסף בחזרה על הנעליים? מסיבת גיוס לצערי הרב לא עשיתי, אני אצטרך להסתפק ב"מפגש גיוס"...יצא שבשבוע האחרון כל החברות שלי היו בחו"ל וחזרו רק אתמול והיום...וחברה אחרת כבר בצבא אז זה לא יצא כמו שרציתי. אבל בטח מחר ניפגש כולם (מי שעוד לא התגייס) ונלך לים או משהו, לא מסיבה רצינית. מה שכן זה שביום שלישי תוכלי לזהות אותי בקלות, אני אהיה הבנאדם היחיד שבא לשם רק עם המשפחה ובלי חברים - חלק עובדים (הם לא ידעו מראש שאני אתגייס כל כך מוקדם...) וחלק בצבא... מה איתך? עשית מסיבת גיוס כמו שצריך? בקשר לטירונות אני לא יודעת מה להגיד לך..לא נעשה את הטירונות בשלישות נכון? זה לא נראה כמו מקום לעשות בו טירונות כ"כ...אני חושבת שאו מחנה 80 או ג´וליס אבל אני לא בטוחה. בקשר לשאלה השנייה אני גם לא יודעת לענות לך. אין לי מושג אם יקבצו את כל מי שהולכות לקורס ביחד או שרק ניפגש אחרי הטירונות. עושה לי רושם שהקורס הולך להיות קריעת תחת רצינית...כל יום ללמוד מהבוקר עד הערב, ומלא מבחנים...אני מקווה שהחומר יהיה מעניין ומאתגר...יש לך רקע במחשבים? לי אין בכלל, חוץ משימוש ביתי.. ענבל

sky_girl

New member
לענבל...

קודם כל לגבי היציאות, אז אני מניחה שאם את גרה ממש קרוב לרמת גן (אפשר לשאול איפה?), אז אולי יתנו לך לצאת הביתה כל יום. אני גרה בחדרה וזה נמצא במרחק של 40-50 דקות נסיעה משם, אז לא נראה לי שיתנו לי לחזור הביתה כל יום. ולגבי האכסניות, נראה לך שהצבא ישלם על זה? לגבי החזרת הכסף על הנעליים, אז שמעתי איפשהו שמקבלים החזר במשכורת הראשונה. (מצד שני, איך הם יודעים כמה כסף הוצאתי על הנעליים?) אני כבר קניתי את רוב הדברים (ויצא שבזבזתי המון כסף!!!), מחר אני קונה תיק גדול ועוד כמה דברים קטנים ומאד מקווה שהתיק הגדול יספיק לכל הדברים שאינ רוצה לקחת. אמרו לי שצריך לקחת כרית, סדינים וסמיכה ואינ מניחה שרק זה יתפוס לי איזה חצי מהתיק. את קנית תיק חדש או שיש לך מאחים גדולים? אני מאד רציתי לעשות מסיבת גיוס, אבל לא הצלחתי למצוא יום שיתאים לכל החברים שלי וחוץ מזה הגעתי למסקנה שאם אני עושה מסיבה אני לא ממש מספיקה לדבר ולהיפרד מכל אחד באופן אישי. אז פשוט אמרתי לכולם שיבואו באיזה יום שונח להם וכך יצא שמיום רביעי ועד היום כל הזמן יש לי אצלי אנשים. ביום שישי באו הכי הרבה אנשים, אז לקחתי סרט וקניתי ממתקים ויצא שזאת ההייתי מיני מסיבה שכזאת
את היום האחרון (כלומר היום) השארתי פנוי כדי לארגן את התיק, לנוח ולהיות קצת עם המשפחה:) ובקשר לטירונות, הלוואי שנעשה אותה בשלישות (יש לי כמה חברות שהתגייסו כבר ועשו טירונות מקוצרת במקום שבו עשו הן עשו את הקורס אחרי זה, אבל לא נראה לי שלנו יהיה מזל כזה). אני מאד מקווה שלא ישלחו אותנו לג´וליס או למחנה 80, סיפרו לי סיפורי זוועה על המקומות האלה, ובמיוחד על האוכל... אגב, גם אני באה ביום הגיוס רק עם המשפחה (גם אצלי החברים עובדים, בצבא או בחו"ל) ואני בטוחה שאני ואת לא היחידות. מה שכן, אני בכלל אמורה להתייצב בחיפה (למרות שקשה לי להבין את ההגיון מאחורי נסיעה מחדרה לחיפה כאשר היעד הסופי הוא תל אביב) ורק אחרי זה יקחו אותי לתל אביב. יש לי קצת רקע במחשבים אבל אני לא יודעת עד כמה הוא רלוונטי למה שאנחנו הולכים ללמוד בקורס. מה שכן, זה די עזר לי במבחנים (בייחוד במבחן המחשבון) אף על פי שהם היו מיועדים לאנשים שאין להם רקע במחשבים. ובקשר לקורס, אז גם לי נראה שהוא בהחלט הולך להיות די קשה... לימודים מהבוקר עד הערב, אינ באמת אל יודעת איך אני אסתדר איתם. (אני מקווה שלא ילמדו אותנו במשך כל היום דברים, אלא שנחזור על דברים ונתרגל אותם). אגב, ידוע לך אם יש הרבה שנופלים בקורס? בכל מקרה, שיהיה לשתינו המון בהצלחה ונתראה בעוד כ30-40 שעות. נ.ב. את מכירה עוד בנות שמתגייסות איתנו באותו יום? סוזנה

ibi

New member
ל- sky girl

אני לא גרה ממש קרוב...אני גרה בהרצליה, שזה בערך 20 דקות נסיעה מהשלישות (כשאין תנועה). אין לי מושג לגבי האכסניות, סתם קראתי על זה פה בפורום או בפורום אחר, אני לא יודעת כמה המידע הזה מהימן...ממה שהיה כתוב האכסניה היא בפתח תקווה ואני לא חושבת שהצבא משלם על זה. בקשר לנעליים, אני חושבת שצריך להראות קבלה או משהו כזה. גם לי יצא לבזבז מלא כסף על הדברים שקניתי, וגם נראה לי שריקושט הם רמאים לא קטנים בקטע הזה, סתם דוחפים לך דברים שאולי לא תשתמשי בהם בכלל... אני לא קונה תיק גדול (את מתכוונת לצ´ימידן?) כי משום מה הייתי בטוחה שבזמן הקורס אני אהיה כל יום בבית אז אני לא אצטרך צ´ימידן אם אני אהיה כל יום בבית. לטירונות אני לוקחת תיק יד גדול ואני מקווה שהוא יספיק עדיין לא ארזתי הכל..בקשר לכרית - אני לא חושבת שאני אביא, כי אפשר להסתדר בלי, וזה באמת תופס המון מקום בתיק. ממה ששמעתי בלילה צריך לשים את הרובה מתחת למזרן ככה שזה מרים את הראש...שמיכה אני גם לא מתכוונת להביא כי אני חושבת שנמות שם מחום ממילא, אני אישן בלי שמיכה. אני רק מביאה סדין וציפה להתכסות איתה. טירונות מקוצרת בכל מקרה נעשה, לצערי אני חוששת שכן יקחו אותנו למחנה 80 ג´וליס... זה באמת מטומטם שאומרים לך להגיע לחיפה ולא לתל השומר...כי חדרה נמצאת פחות או יותר בין תל אביב לחיפה (או אפילו קרוב יותר לת"א, לא?), בכל מקרה אני חושבת שכבר מראש כדאי לנו להפסיק לחפש הגיון בדברים שהצבא עושה חח.. אני לצערי היום צריכה לעבוד כי לבוס שלי לא היה מספיק זמן למצוא לי מחליף (הידיעה על תאריך הגיוס הגיעה לפני פחות משבועיים). אז לא יהיה לי כל כך זמן לנוח כי אני גם נפגשת היום עם חברות. אני לא יודעת אם יש הרבה אנשים שנופלים מהקורס. אני לא מכירה עוד בנות שמתגייסות איתנו מחר, את מכירה? תגידי את מתרגשת לקראת הגיוס? אני די מחכה לזה... עוד פחות מיום... ענבל

nimnet

New member
תגובה ..

אני יודע שעושים שם בשבועות האחרונים מבחנים כי מישהו שמשרת שם אמר לי שהוא רואה כמעט כל יום בשבועות האחרונים אנשים נבחנים .. רציתי לדעת תוך כמה זמן קיבלתם תשובה אם עברתם או לא ... ? וגם למה יש אנשים שעושים קורס הפעלת מערכות מחשב רק במאי ? .. אין קורס יותר מוקדם .. ? ..

sky_girl

New member
אני זוכרת ש...

קיבלתי תשובה לגבי אם עברתי את המבחנים בדיוק אחרי חודשיים (זה גם מה שאמרו לנו במהלך המבחנים). לעומת זאת, יש לי ידיד שעשה את המבחנים של אשכול מקצועות המחשב לפני כשבוע והוא אמר שאמרו להם במהלך המבחנים שיקבלו את התשובות תוך חודש. כשאתה היית בימי המיון לא אמרו לך תוך כמה זמן תבלו את התשובות?

nimnet

New member
לא זכור לי ... אבל

כנראה שגם תוך חודש כי עשיתי בשבוע שעבר , חוץ מזה , את מתגייסת לקורס "הפעלת מערכות מחשב " .. לא ?.. אם כן למה זה במאי ולא לפני ?.. או שלפני .. ?

sky_girl

New member
נכון שיש קורס שנפתח במאי...

אבל אני מתגייסת מחר... וכן, עד כמה שידוע לי אני הולכת לקורס "הפעלת מערכות מחשב".

ibi

New member
ל-nimnet

גם אני קיבלתי את התשובה בדיוק חודשיים אחרי שעשיתי את המבחנים. אני לא יודעת למה יש קורס אחד שמתחיל במאי, זה באמת נורא מאוחר ואני גם הייתי מיועדת לקורס שהיה נפתח במאי אבל הקדימו לי אותו וגם אני מתגייסת מחר. בינתיים לא יצא לי לשמוע על עוד תאריך של קורס אבל אולי יש גם אחד באמצע בערך בדצמבר או ינואר... איך היו לך המבחנים?

למעלה