בסמ"ח
מוטי - תיארתי בהודעה ההיא את כל המבחנים שהיו שם, לא היה לנו מבחן שלא כתבתי עליו. כעיקרון אני לא כל כך זוכרת שאלות, אבל אני זוכרת שהמבחן הצורני למשל היה לי ממש קל וסיימתי אותו לפני הזמן (בערך 3 דקות לפני), מבחן האלגוריתם היה לא קל בהחלט. כלומר לי הוא לא היה קל, אבל היו שם בנות שזה דווקא היה להם בסדר, אני פשוט אף פעם לא נתקלתי בשאלות מהסוג הזה, יכול להיות שמי שמכיר תכנות ולומד מחשבים נתקל בדברים האלה יותר (שמעתי מאנשים שהיו שם שהם בדיוק למדו את זה...). לעומת זאת אותן בנות שאני הכרתי מהשכבה שלי שאמרו שהיה להן קל הקטע הזה בסוף לא התקבלו...במבחן הזה לא עניתי על כל השאלות, וחלק ניחשתי קצת. המבחן במתמטיקה כמו שרשמתי שם היה ממש קל, כלומר חשבון בסיסי. ואני חוזרת על הטיפ שלי תחזור על כפל וחילוק ארוך דגש על עשרוניים. פתאום שאלה אחת שקפצה לי לראש שעכשיו נזכרתי שתבהיר לך את הרמה של המבחנים של המתמטיקה - מהו השורש של 256...בדיחה...הדבר היחיד במבחן הזה, כמה שהוא קל הזמן עובר כמו טיל, 10 דקות עוברות מהר מאוד, אז אני הספקתי רק 15 מ-19. המבחנים של העברית לא כל כך היו לי טוב, מה לעשות, בתור ילדה כשאמא שלי אמרה לי תקראי ספרים אני העדפתי לראות טלוויזיה, לכן היו שם הרבה מילים שראיתי בפעם הראשונה...המבחן הזה היה יותר בקטע של אן-דן-דינו. המבחנים שאני הכי הכי שנאתי היו של הסקת המסקנות, פשוט מבחן שלא נגמר...וגם פה זה היה בסגנון של אן-דן-דינו בשבילי...מה שכן זה שאני בטוחה שלאנשים שעשו פסיכומטרי החלק הזה היה הרבה יותר קל, זה הזכיר את השאלות האלה שראיתי בספרים של פסיכומטרי בסגנון: כל האנשים החכמים לא לובשים לבן ביום ראשון (סתם המצאתי...) 1. כל האנשים הטיפשים לובשים לבן ביום ראשון. 2. כל האנשים החכמים לובשים לבן בכל יום חוץ מיום ראשון. 3. מי שלובש לבן ביום ראשון הוא לא חכם. 4. מי שלא לובש לבן ביום ראשון הוא חכם. (דווקא נראית לי שאלה לא רעה לפסיכומטרי...) בכל מקרה הרמה כמובן יותר גבוהה במבחנים, והמבחנים האלה גם די מצחיקים. יש שם כמה הערות גזעניות, זכור לי שהופיע המילה כושי בכמה שאלות ועוד כל מיני דברים שאני לא זוכרת. ויש את מבחן המחשבון...כמו שאמרתי...ממש נהניתי מהמבחן הזה, הקטע הוא שכל כך נלחצתי שם. המבחן הזה הוא 10 מטלות, וצריך להספיק לפני זה גם להבין איך הדבר הזה עובד. עד שהבנתי את זה לקח לי 50 דקות על השעון. אשכרה חשבתי שאני מטומטמת שם, אני רואה בנות כבר כותבות חצי שעה ואני עדיין לא מבינה כלום!! אז בהתחלה אמרתי לפחות אני אכתוב איזה משהו שאני לא אגיש ריק, וכמעט הגשתי את זה ככה, אבל ניחנתי בתכונת העקשנות...ואז פתאום האסימון נפל והתחלתי במירוץ נגד הזמן, כתבתי כל כך מהר, בסוף הספקתי 9 מ- 10 שזה הישג יפה והגשתי 5 דקות לפני הזמן. אפילו הספקתי לבדוק ולאחת המטלות לכתוב שתי תוכניות טובות. למטלה האחרונה נשארו לי 5 הדקות האחרונות אבל קראתי אותה ולמען האמת היא הייתה היחידה שבאמת הצריכה חשיבה אמיתית, אבל ידעתי שאני לא אספיק אותה אז העדפתי לבדוק פעם אחרונה ולהגיש. אח"כ בבית עשיתי אותה. אז מוטי מקווה שעזרתי לך, אין לי איי סי קיו, אבל אם יש לך עוד שאלות ספציפיות אתה יכול לשלוח לי אי מייל.