לכל מי שהלך\הולך לתיכון מקיף יהוד

banana girl

New member
לכל מי שהלך\הולך לתיכון מקיף יהוד

יש לי מספר שאלות: 1. איך היחס של התלמידים הלא ליקויי שמיעה לתלמידים הכן ליקויי שמיעה? 2. איך היה השיעור הראשון ביום הראשון של הלימודים כשהתחלתם ללמוד שם? 3. באיזו שעה ההסעה יוצאת לאסוף את התלמידים מבתיהם לבית הספר? 4. איך ההסעה? כמו ההסעות של שמע? מסחרית כזאת עם 2-3 מושבים מאחוריה כזה? או שזה אוטובוס? 5. איזה ילדים באים להסעה (כאילו הוא אוסף מכמה ערים היחד או כל עיר לחוד)? 6. אם מי התחברתם יותר? עם התלמידים ליקויי השמיעה או התלמידים הלא ליקויי שמיעה? אני אשאל עוד שאלות בהמשך בבקשה תענו לי על השאלות ששאלתי בהודעה הזאת כי אני בדילמה אם ללכת לתיכון מקיף יהוד או לתיכון ליד הבית שלי (אני פונה לכיוון של תיכון מקיף יהוד, אבל בכל זאת) תודה. ושיהיה לכולנו פורים שמח.

את לא גילי...

את גלגל"צ
גלגל הצלה סתאם

אורלה

New member
תשובות.....

1. היחס בין הלקויי שמעיה והשומעים הוא חם מאד..... וכייף לשוחח עימם....2. השיעור הראשון הוא כמו כל שיעור.....זה לא משהו מיוחד.... פשוט מנסים לקלוט ילדים בכיתה ואת המורה וזהו..... 3. ההסעה שלי לוקחת אותי בשעה 6:35..... 4. ההסעות הן בדיוק מה שיש בשמע לפעמים מוניות..כל עיר בנפרד כל הסעה... 5. הילדים שבאים בהסעות הם חירשים...... מכל הארץ.. כמו נתניה ת"א אשדוד ועוד...... 6.אני התחברתי עם שני העולמות באותה מידה אז אי אפשר להשוות..... כל שאלה שתירצי תשאלי חופשי... ממני אור

banana girl

New member
לאור!!! תעני לי על השאלונת שלי

ההסעה לוקחת אותך מהבית לבית הספר בשעה 6:35???? ???!!! כזה מוקדם???

אורלה

New member
כן כזה מוקדם....

בגלל שאני גרה במושב ליד נתניה והמרחק הוא 40 דקות נסיעה ....... ובהסעה שלי יש עוד 2 ילדים שיורדים בפ"ת אז יוצא שבדיוק בשעה 8 אני ביהוד

תשובות לשאלותיך...

ככל תלמיד/ה שעולה לתיכון לעיתים קרובות חושש/ת מה יקרה בקשר לעתידו/ה, איזה תיכון יקח/תקח, מה מתאים לו/ה, ועוד מאות שאלות שהועלו ע"י תלמידים שעולים לתיכון, אז הנה תשובות לשאלותייך: 1.יחסים בין שומעים לתלמידים ליקוי שמיעה, תלויים בתלמידים עצמם,אם הם שואפים להתחבר ביניהם, אז קשר יצליח, אם לא שואפים להתחבר ביניהם, אז לא יקרה שום דבר, כפי שחוויתי כתלמיד בבה"ס תיכון מקיף יהוד, לא קרה מעולם תיגרות בין תלמידים שומעים לתלמידים ליקוי שמיעה. 2.השיעור הראשון, את שיעור הזה, אינני זוכר מפני שהוא לא היה מיוחד, אין משהו מיוחד בשיעור הראשון. 3.שעות הסעות תלוי בכל ישוב וישוב, למשל אצלי הסעה לקח אותי בשבע בבוקר ושעות חזרה הייתה תמיד תלויה בזמני סיום יום לימודים, אם יש עוד תלמידים שנוסעים איתך, אז זה תלוי מי מסיים שעה הכי מאוחרת, או במקרים מיוחדים, מחלקים לשתי הסעות לדוגמא, 12 בצהרים ו3 באחה"צ. 4.הסעות ממש בסדר, אין מקום לחששות, מכונית מסחרית או מונית תלוי במספר נוסעים(תלמידים), ותלוי במשאבי החברה הסעות. 5.גם פה מדובר במשאבי החברה הסעות, אם אין לחברה מספיק רכבים, אז רכב אחד אוסף תלמידים ממקומות שונים. 6.לצערי הרב, התחברתי בעיקר עם תלמידים ליקויי שמיעה, התחברות עם תלמידים שומעים לא התאפשר לי (כפי שאמרתי בהתחלה, צריך לשאוף כדי להתחבר, ולא כל כך שאפתי להתחבר), אמרתי שלום כה וכה למספר תלמידים שומעים, ולא יותר מזה. אם את בדילמה בקשר באיזה בה"ס ללמוד, אז תחשבי איזה נושא את אוהבת ללמוד (מדובר במקצועות ספציפיים), לדוגמא אמנות, פיזיקה, כימיה, תאטרון, ועוד...בה"ס תיכון מקיף יהוד מציעה הרבה מגמות, ותנאי קבלה למגמות מסויימים תלויים ברמת הלימודים שלך, כמו 3-4-5 יחידות במתמטיקה. אולי ישנם מקצוע שאת אוהבת ,ובבה"ס תיכון מקיף יהוד אין מקצוע כזה ואילו לבה"ס שנמצא קרוב לביתך יש...ולהיפך. אני מאוד מקווה שעזרתי לך

כפי שאמרה אור, מתחילים ללמוד ב-8

אבל , במזל, לפעמים מתחילים ללמוד יותר מאוחר, רק מעטים מקבלים, זה תלוי במערכת השעות.

למעלה