לכל מי שטוען שהיוצרים התחמקו מתשובות...

לכל מי שטוען שהיוצרים התחמקו מתשובות...

אז ככה. ג'ון לוק כבר פרסם כאן בפורום ידיעה שבחודש אוגוסט הקרוב (אם איני טועה), היוצרים מוציאים אנציקלופדיה שלמה על הסדרה שתכיל את כל התשובות לכל השאלות שנותרו פתוחות בסדרה (פרט למשמעות המלאה של סוף הסדרה, כי שם היוצרים רוצים שהעניין ישאר פתוח לפרשנויות, כדי שלצופים יהיה לנצח על מה לדבר ולעלות תיאוריות). ממה שהבנתי, פרט לתשובות לגבי עולם המעבר, החוקים שלפיהם הוא פועל, והמשמעות המלאה שלו (אבל שוב, מי שקצת חושב, יכול להבין ולגלות את רוב התשובות לכך), הם ינסו להכניס בספר הזה את כל התשובות שלא נכנסו לסדרה, מהסיבה הפשוטה שמבחינה עלילתית היה נראה להם מאולץ מדי לשלב את זה בעונה 6. לדוגמה, קרב היריות בקאנו בעונה 5 (כשהם קופצים בין זמנים) - הם אמרו שכשהם כתבו את הסצינה, הם ידעו מה זה, ומי יורה עליהם. בעונה 6 הם ניסו כמה פעמים לשלב את זה, אבל זה לא התאים להם למה שהדמויות עושות, והיה נראה להם טיפשי ומאולץ לתקוע את זה. כנ"ל לגבי הרבה תעלומות נוספות (החוקים של בן וווידמור, החוקים של האחרים, החוקים המלאים של ג'ייקוב וסמוקי, אולי עוד קצת מידע על לב האי והאנרגיה שנמצאת שם, יותר מידע על ההיסטוריה של האי, ועל התרבות המצרית שהתפתחה שם בעבר. אולי אף על תרבויות עתיקות יותר, אמא של ג'ייקוב וסמוקי, עוד מידע על דהארמה ותחנותיה, הכוחות של וולט, ועוד ועוד). אז אני אומר שאולי כדאי לחכות לספר הזה, לקרוא אותו ואז להחליט אם היוצרים סתם זרקו דברים פנימה מבלי שהיה להם מושג מה זה אומר, או שפשוט היה חשוב להם יותר בעונות האחרונות לקדם את העלילה לכיוון שהם רצו, מאשר לענות לכולנו על שאלות לא חשובות כל-כך מסוג זה. מה גם, שאני מסכים במידה מסוימת עם הגישה שלהם להשאיר חלק מהשאלות פתוחות לדיון, כי באמת ובשיא הכנות אני אומר, שאם הכל היה נסגר עד סוף הסדרה, זה היה קצת מאכזב מהבחינה שאין יותר על מה להרהר או לדבר. אני מאמין שהספר הזה יפתור את רוב השאלות שהופיעו בסדרה. אז פשוט נחכה ונראה.

השורד

New member
אתה טועה, לא יהיו תשובות

בדיוק להיפך, הכותבים אמרו שה-DVD יכיל תשובות לכמה שאלות קטנות, ואני מנחש ש90% מהן יהיו לדברים שגם ככה אפשר להסיק מהסידרה עצמה וכבר הוצגו פה בפורום.

השורד

New member
טעות שלי

נקווה לטוב. עדיין, לאור הגישה הכללית של הכותבים, אני בספק אם באמת נקבל תשובות.

טיי 1

New member
הטענה שלי היא אחרת,

(אני פחות מתעסק כבר בסידרה מאז שירדה, ובכל זאת רוצה להעיר), גם אם תהיינה תשובות שחוברו בדיעבד... זה פחות חוכמה. גם אני יכול עכשיו "לתפור" תילי תילים של הסברים שיכללו את רוב הדברים שהיו ויש שאלות לגביהם. השאלה אם זה היה מתוכנן. (אני אכנס לאיזו אנציקלופדיה ואקרא שבתקופת המצרים הקדומים היו כמה אנשים שהיו נוסעים לקוטב ומביאים דובי קוטב כמינחה לאלים , ואז אני אתפור מזה הסבר. זה לא מעניין וזה לא חוכמה). נראה כאילו היוצרים עוקבים ,וקוראים את כל התגובות והתאוריות של כולם מכל העולם, ולוקחים את התאוריות החכמות שמוצאות חן בעיניהם ולוקחים את האלמנטים הטובים - וטוענים ש"אלו התשובות".

22ק ו ס ם

New member
זה ממש לא משנה

תשוובות לדברים שמועלים בסדרה צריכים להיות בפרקים עצמם ולא מחוצה להם. אם הם לא מסוגלים לעשות את הדבר הבסיסי הזה אז זו בעייה שלהם שמראה בעיקר שהם סיבכו דברים יותר מדי רק בשביל המיסתורין. זו גם דרך די פשוט להרוויח יותר כסף מהסדרה.

בסדר, אז רק תענה על משהו אחד..

אם כל-כך התאכזבת מהסדרה ולא אהבת את הסיום, אם אתה באמת חושב שאין להם תשובות לשום דבר או שיש להם אבל זה לא בסדר לא לענות על השאלות בפרקי הסדרה, ועוד שלל תלונות זועמות על אלף ואחד נושאים, למה אתה עדיין מגיב פה בפורום לכל הודעה והודעה וממשיך להטיח את הביקורת הזאת? הבנו את הנקודה שלך. אני פשוט חושב שאם אני הייתי מתאכזב בכזו רמה מתוכנית טלוויזיה, הייתי מאבד עניין ומפסיק לקרוא עליה באינטרנט. לא שזה אסור להביע ביקורת שלילית או משהו, אל תבין אותי לא נכון, אבל זה נראה כאילו כל המטרה שלך (ושל כמה אנשים נוספים) פה זה פשוט לשכנע את כולם שהסדרה חרא, רק כדי שתרגיש טוב יותר עם עצמך. אני אומר שאם גם אחרי שסדרה נגמרת, יש עליה כל-כך הרבה דיונים סוערים ברשת ותיאוריות וכו', זה מה שקובע אם היא טובה או לא, ולא אם היא ענתה על כל השאלות שהיא אי פעם הציגה. אם כל מה שעניין אותך באבודים זה תשובות, אני באמת חושב שפספסת חלק גדול מהסדרה.

יפעת777

New member
../images/Emo31.gif באותה מידה אפשר להגיד שאתה ממשיך

לכתוב כדי לשכנע שהסוף אכן היה טוב. אנשים כותבים כי הם מאוכזבים ורוצים לשתף את הדעות שלהם עם אחרים בדיוק כמו אלה שהיו מרוצים. זו קצת חוצפה לבוא בטענות לאנשים שחושבים אחרת ממך.

יש מצב שאת צודקת...

באמת אין טעם להמשיך עם זה. מי שהתאכזב, התאכזב, ולא ישנה את דעתו, ומי שמרוצה, מרוצה, ולא ישנה את דעתו. כולנו צריכים לעשות דבר אחד: LET IT GO

22ק ו ס ם

New member
מה הקשר בין מה שכתבתי למה שהגבת?

אני אומר שפתרונות צריכים להיות בסדרה עצמה. מה שמעבר לא יכול להיות קשור בצורה מהותית למה שרואים בטלביזיה. במקרה פה זה לא ככה ולכן זה מאכזב. מה שקוראים מעבר יכול להוסיף לעניין אבל העניין הבסיסי והמהות חייבים להיות בפרקים עצמם. אתה לא קראת דברים אחרים שכתבתי. התשובות עצמן הן לא העניין אלא הדרך שבה הן מוגשות. ראינו בעונות הראשונות שהיוצרים בנו סיפורים משכנעים ונתנו תשובות להרבה שאלות. בעונה האחרונה הצורה שבה הוגשו התשובות הייתה חובבנית ביותר. לכן הביקורת מגיע דווקא מהעובדה שאנחנו יודעים שהיוצרים יכלו לספר סיפור טוב. חוץ מזה, שיש דיונים עליה אומר שהיא הייתה סדרה טובה? עם שלושת רבעי מהדיונים עוסקים בכמה היא מאכזבת איך זה מסתדר בדיוק?

On23

New member
מה שכתבת פה, זה בסדר. אבל תבין

כל הודעה שנייה שמגיבים על היוצרים אתה ישר קופץ עם אותה הודעה שוב ושוב שליוצרים לא היה מושג מה הם עושים... בזה, הבנו את הנקודה שלך עוד מעונה חמישית. הלאה.

22ק ו ס ם

New member
אתה לא חייב לקרוא מה שאני ואחרים כותבים

אני שיבחתי את הסדרה כשחשבתי שעשו דברים טובים וביקרתי אותה כשלא. ואתה בוחר במופגן להתעלם מכל המעריצים העוורים שלא חשוב מה קרה בסדרה תמיד יהללו אותה וכמה היוצרים גאונים. אני מעדיף להיות עם הצד הביקורתי שרואה לדעתי דברים בצורה יותר מפוכחת ושהביקורת שלו נובעת מאהבה לסדרה.

טיי 1

New member
הסיבה היחידה שאיכשהוא אהבתי את פרק הסיום

היא דווקא שלא חיפשתי תשובות... מאיפה הגיע דוב קוטב, או איך הביאו את אבא של לוק לאי - כבר מזמן הפסיק לעניין אותי. במיוחד כשהתברר שההסברים הם מאוד "מומצאים מהאצבע" אז פחות עניין אותי תשובות דווקא לכל מה שהעסיק את כולם. מה שמבחינתי היה חשוב הוא יותר הקו המנחה של הסידרה .רציתי לדעת יותר "מה בעצם קרה פה", "על מה הייתה הסידרה". (מי היה נגד מי ולמה - בזה איבדתי עניין ברגע שהבנתי שחצי מהתשובות הם התפלספויות שמומצאות תוך כדי) בגלל זה קצת אני "מרחם" (במרכאות) על ידידים שאני פוגש ומאוד מתאכזבים שבפרק האחרון לא היו "תשובות" לכל מיני דברים קטנים במהלך העונה. א. אני חושב שלדברים הטכניים הקטנים כן יש תשובות ,ואף דאגו להסביר אותם בפורום וב. התשובות הקטנות האלה כבר איבדו משמעות ברגע שהסידרה לקחה כיוונים מופרכים לטעמי. מצידי יכול להיות גם שרביט קסמים שיכול להפוך כל אחד לכל דבר בכל נק' זמן - וזה עונה על כל השאלות.

למעלה