לכל מי שטען שהצופים לא נוקטים עמדה

פִּירֶה

New member
לכל מי שטען שהצופים לא נוקטים עמדה

הנה קישורונצ´יק. למרות שעדיין יש טענה שצופיפניק (האם "צופיפניק" זה כינוי גנאי? דלעתי לא) במדים שמפגין מייצג את עצמו ולא את תנועת הצופים. ופה הבעייתיות, אבל בכל זאת... לדעתי מי שלובש חולצת תנועה (עם שרוך, או בלי. עם עניבה, או בלי...) מייצג משהו חוץ מעצמו. ולכן אפשר להפגין ב"אזרחי", אבל שמפגינים במדי התנועה, צריך שהתנועה באמת תהיה מאחורי זה. אסור שיווצר מצב ששני אנשים עם אותה תלבושת מפגינים משני צידי הכביש השונים. בכל זאת, נחמד לראות קצת מעורבות של הנוער.

למה אסור שיווצר מצב כזה?

טוב מאוד שיווצר מצב כזה... חוצמזה שכן... האנשים שהפגינו שם ייצגו את עצמם... זה אנשים מבאר שבע שהלכו להפגין כי הם באר שבעים... זה לא אומר שהצופים בעד החוק... וזה שהם עם מדים בא להראות שנוער בצופים הוא נוער אכפתי ומעורב...

פִּירֶה

New member
זה מקרין משהו אחר.

מלבד שלצופים יש דעות. זה מראה דעות סיציפיות, בעד או נגד משהו. לא רק בכלליות שיש דעות.

אולי הצופיפניק הזה נקט עמדה אבל...

הצופים כתנועת נוער לא נוקטת עמדה נגד כלום, אולי היא מעודדת את חניכיה לנקוט עמדה, אבל בעיקרון לצופים אין אידיאולוגיה והם לא נוקטים עמדה בקשר לכלום, בעיקרון החינוך בצופים זה בדיוק החינוך שאני עובר בבי"ס (אני מדבר על שיעורי חברה, לא מתמטיקה או משהו).

iftach17

New member
נמאס לי

נמאס לי שכל פעם מישהו מקבל הארה ומבין עד כמה ש"הצופים לא נוקטים עמדה." ועוד יותר מכך ששופטים, שמבקרים בצורה מתנשאת. גם לי היה ת´קטע הזה לפני כמה זמן אבל חייבים להבין שהם זה הם ואנחנו זה אנחנו. לנו יש צדדים חיוביים ושליליים וכך גם להם. אני אישית חושב שכל הקטע הזה נובע מדבר אחד מאוד ברור: הצופים היא תנועה שכאשר היא נמצאת במקומות של נוע"ל , בדר"כ היא מצליחה יותר. החבר´ה מרגישים מאויימים ומוצאים דברים לתקוף (בין אם הם נכונים ובין אם לאו), ונותנים לעצמם תירוץ למה להשאר בתנועה ("כי היא יותר טובה, כי היא נוקטת עמדה".). והאמת היא, שזה לא צריך להיות ככה. כאשר השיחות היותר מעניינות הם לגבי כמה שהנוע"ל יותר טוב מצופים.. אני לא יודע לאיזה מצב הגענו. תגיבו. (ולמי שמבולבל אני מהתנועה)

זה לא צופיפניק שנקט עמדה

זה שכבה בוגרת שהחליטה שלה חשוב לצאת להפגנה בנושא מסוים, במקרה מדובר בשכבה הבוגרת של באר שבע... שמאוד נראה לי סביר שהם אלו שילכו ויפגינו בעד חוק הנגב... זה נראה לי הרבה יותר הגיוני ששכבה בוגרת(י,יא או יב או כל השכב"ג ביחד או שכב"ג הנהגתי, או- שכב"ג תנועתי... אבל זה פחות סביר כי מעטים הנושאים הפוליטיים שיש הסכמה גורפת לכל חברי השכב"ג בתנועה עליהם, וזה כל היופי...) מחליטה לצאת להפגנה מסויימת או לארגן אחת... אגב בנושאים שלא שנויים במחלוקת מותר גם לשלוח ח-ט... מאשר לפרסם לכל הקינים שיש הפגנה מאוד חשובה ולשלוח כמה שיותר אנשים כי זה חשוב...

בסה"כ אכפת להם מהתחת שלהם !!../images/Emo55.gif

הצופים בבאר-שבע לא הפגינו על חוק הנגב כי הוא צודק או לא. אלא כי הוא נוגע אליהם בצורה מיידית השבטים בצפון, או בת"א לא יזיזו ת´תחת שלהם כדי לעזור או כדי למחות על חוסר צדק שנעשה. כי זה לא נוגע להם. בדיוק כמו "מהפיכת הסטודנטים" שהראתה לנו עד כמה הסטודנטים יודעים לעשות רעש כשזה נוגע לתחת שלהם. הצופים בב"ש יודעים לעשות רעש (הייתי קומונר שם!) שזה נוגע לקונצנזוס, וכשזה מצטלם טוב. הם הפגינו נגד בנייה על הגשר התורכי העתיק וביום זכויות האשה. אבל האם הם היו בבחירות ? האם הם מסוגלים לדבר על השלום או חוסר השלום שבמקרה לא ממש נוגע לבאר-שבע בצורה מיידית (מבחינת פיגועים, טפו טפו ...) בקיצור מה שאני אומר זה שאף אחד לא נקט עמדה. והצופים לא החליטו להיות פוליטיים ולנצל את הכח שלהם למהפיכה חברתית. בסה"כ הם רוצים שההורים שלהם, שלהם ולא של הילד מאופקים או קרית-גת, ישלמו פחות מיסים. אם זה היה חוק השפלה, אז צופי רחובות היו מפגינים. אז אפשר להרגע הצופים ניהיליסטים, אימפוטנטים - מי יתן ויעלמו. עמית, גרעין ארבל

anat113

New member
טוב, בוא לא נגיד

שזה ממש מעליב מה שאתה עושה, ובוא לא נגיד שאתה מתנהג ממש חרא, ובוא לא נגיד שלא העלבת אותי כשקראתי את ההודעה שלך. מה אנחנו ערבים? עשינו לך משהו רע שאתה רוצה שנעלם? אנחנו בסך הכל נהנים מהחיים, וכמו אתה התחברת לנוע´ל אנחנו התחברנו לצופים, וכמו שהנוע´ל זה חלק נכבד מהחיים שלך הצופים הם חלק נכבד מהחיים שלנו. אני לא רואה שום דבר רע שעשינו לך או לתנועה שלך. ובקשר להפגנה, אני יכולה להגיד שאתה צודק, הם הפגינו כי זה היה קשור עלייהם, עם הם היו מבקשים כל ההנהגות בארץ היו באות ומפגינות איתם, הרוב, לא ידעו על ההפגנה הזאת. ואני מצטערת להגיד לך שאתם הייתם מתנהגים אותו הדבר, ואין בזה שום דבר לא טוב זה נורמלי- ככה בני אדם מתנהגים. אז למה לריב, אנחנו לא אויבים יש לנו תלבושת שונה, אז מה? הערכים שלנו עומדים על אותם צירים - אז למה לריב מספיק עם העוינות הזאת בין התנועות
תודה, ענת צופה געה

תגידי ענת את דפוקה?

מה זאת ההערה הזאת בקשר לערבים??? בקשר לפוליטיות של תנועת הצופים. תנועת הצופים אישרה את חוק הנגב ואת קצבאות הנכים כהפגנות מאושרות ושכב"ג מכל הארץ מגיע אל ההפגנות האלה. העניין שבצופים אין תקציבים ממפלגות ולכן אין הצופים מחויבות לצד כלשהו במפה הפוליטית.

ענת ...

א. אני מצטער אם פגעתי בך, שום דבר לא אישי - יש לי גם איזה חבר או שניים מהצופים. ב. תיעלמו, לא כבני אדם אלא כתנועה - או שתגדירו את עצמכם מחדש ולא כתנועה - כי אתם לא ! כמו שאמרת אתם בסה"כ נהנים (כיף בצופים וכיף בצופים). ג. בתנועה שלי לא נוהגים כך אנשים (איש איש לתחת שלו) לדוגמא: שנה שעברה, כאשר הייתי קומונר, כל שכבת החוות גרה כשבועיים באוהלים על מנת לעורר תודעה ציבורית לבחירתו של אהוד ברק (שמאלני בשקל ...). השנה שכבת החוות מחזיקה ותומכת במחאת הנכים והנגב ורואים חולצות כחולות בכל הפגנה חברתית כלשהיא. איפה נמצאים חניכי שנת השרות של הצופים ? תני לענות לך, עסוקים בלחלוב פרות ולעשן סמים (אפילו אם זה לא כולם) ד. הערכים שלנו לא עומדים על אותם צירים, הלוואי ויכולנו לדבר פנים אל פנים והייתי יכול להסביר לך את זה, במקום זה אני סתם נשמע מאיים וזה בלי להתכוו. בברכת עלה והגשם... עמית, גרעין ארבל.

MissUnKnown

New member
לא הגזמנו??

מי יתן ויעלמו....???? רוב האנשים שאני מכירה מהצופים לא כאלה נוראים ורובם מסכימים עם כל דבר שהנוער העובד והלומד עושה...רובם גם היו הולכים לקנים עם היה להם אחד ברדיוס שלהם..... אבל בכל מקרה אפילו שהם לא חושבים כמונו זה לא גרום להם להיות פחות "שווים" מאיתנו...

אנשים,

דיי לדבר על הצופים, תראו כמה פעמים הנושא הזה עולה לדיון וזה באמת נורא משעמם, אנחנו הנוער העובד והלומד לא הצופים ולא השומר הצעיר, באו נדבר על הענינים שלנו ולא על הענינים שלהם, יש הרבה ענינים הרבה יותר חשובים לדבר עליהם... עלו והגשימו, דודי ארביב, קן מיתר http://come.to/ken-meitar

אני מסכימה אתך, רק....

באמת די עם הדיבורים והתווכחויות בין התנועות- מיצה את עצמו לגמרי... רק עוד ממש דבר קטנטן יש לי להגיד: צופים זה סבבה, כיף, אחלה. אני מכירה אנשים משם- ואין לי בעיה איתם. לאנשים האלו גם יש ערכים אבל השאלה זה מה שהם עושים איתם! לדבר ולהתפלסף בפעולות, לקבוע בתקנון, זה כל אחד יכול לעשות. אבל לקום ולעשות משהו- זה העניין האמיתי! העשייה זה מה שחשוב. אז כל אלא מהצופים פה תגידו לי בבקשה מתי קמתם ועשיתם משהו, כי באמת יכול להיות שאני טועה וכן עשיתם (ואם כן אז זה היה בשקט כי לא שמעתי) אני מאחלת לכולכם שתעלו ותגשימו- גם לצופיפניקים כל אחד בדרך שלו- העיקר בעשייה!

אוקיי

יש כמה- גרעין גמל, הגרעין שמקמנר בחיפה והסביבה- אירגן הפגנה בעכו על כל המפעלים שנסגרו מלא מובטלים- הגיעו 300 איש שזה הישג יפה וגדול. גרעין נטשה (גרעין שמקמנר בירושלים), ביחד עם עוד אנשים, הפגין מול משרד האוצר ביחד עם הנכים. צומת גולני, ערבים ויהודים מהתנועה (ואולי גם בכלל אני לא בדיוק יודעת...) הפגינו על הפער החברתי- כלכלי הפגנה נגד הקפיטליסטים מול מלון דוד (או משו כזה...) אני והבוגרת של הקן שלנו, הם אמנם עוד לא ממש יודעים את זה כי לא אמרנו להם אבל זה יצא אל הפועל, הולכים לעשות משהו, ובאמת, על המצב העגום של עתלית! אנחנו מדברים על החרא שקורה במדינה בפעולות, אבל גם עושים נגדו משהו ומנסים לשנות את המצב- זה מה שהתכוונתי! יום (בעצם ערב) טוב לכולכם! עלו והגשימו

אני מסכימה רק

במקום להגיד מה הצופים עושים ומה הם לא ובאמת שיש אנשים טובים בצופים ולי צודקת באמת להגיד שיש לצופים ערכים זה בסדר(אני מתכוונת שהצויפם אומרים) אבל שיעשו משהו עם אותם ערכים שישפיעו. עכשיו לנושא אחר: כנס חושלים היה ענק היה ממש כיף ונהנתי מאוד והפעולות היו מענינות והפער החברתי כלכלי בארץ ענק אז, עלו והגשימו טל קן עתלית השולט!

zhify

New member
לי......

יש גם אחלה אנשים בצופי ים נכון???? חחח

למעלה