לכל מי שיוצא לפולין...

irashady

New member
לכל מי שיוצא לפולין...

יש משהו שאני רוצה לחלוק פה... שהוא נורא מפריע לי חודשיים לפני שיצאתי לפולין התחלתי להשתתף בפורום הזה... וידעתי מחוויות וסיפורים של אנשים פה - מה אני הולכת לראות... לא הייתי ממש מופתעת במחנות ההשמדה... למשל מיידאנק, שסיפרו פה שהוא כ"כ מזעזע והרבה אנשים נשברו שם... אני אישית כבר הייתי מוכנה לזה שיהיה לי קשה שם, שאני אשבר שם... ידעתי בכלליות מה אני הולכת לראות... וכשהגעתי לשם... פשוט לא התחברתי... אולי זה בגלל שידעתי למה לצפות, אולי בניתי בגלל זה חומה בראש.... וזה באמת הרס לי את המסע כי אני מרגישה עד עכשיו שלא התחברתי לגמרי... וזה לא מיצא את עצמו ולמשל הר האפר במיידנק... הרבה מאוד מהמשלחת שלי היו מופתעים.... אני ידעתי כבר... ואני לא הולכת להוסיף בהודעה הזאת מידע... כי דווקא מקומות אחרים שאמרו שהם קלים השפיעו אליי יותר... זה הכל בגלל הדימוי שאנחנו בונים בראש... אז אם אתם באמת רוצים שהמסע שלכם יהיה משמעותי, פשוט תלכו לשם בלי לחקור כ"כ הרבה על מה שקורה שם עכשיו... אתם תראו את זה בעיניים שלכם בקרוב... כי זה באמת לא ממצא את המסע ככה... ואני נורא התאכזבתי... דווקא כי בגלל הסקרנות שלי לא מיציתי את המסע שלי כמו שצריך.... כמובן שאין דבר בעולם שאני יכולה להשוות ליציאה מבירקנאו עם דגלי ישראל ושירי א"י בדרך... זה משהו שישאר איתי תמיד... אבל הייתי מעדיפה ללכת לשם בלי לדעת כ"כ טוב מה אני הולכת לראות

trigotrigo

New member
לדעתי

אין רע בלקרוא חוויות של אחרים. למרות זאת, חשוב לצאת למסע בידיעה שזה משהו שחווים לבד, ולכן לא בטוח שכל מקום ישפיע עליך כמו שהוא השפיע על מישהו אחר שקראת חוויה שלו או שיקרא חוויה שלך.

אמממ...../images/Emo125.gif

האמת שגם אני קצת ראיתי לפני המסע כל מיני תמונות וחוויות של אנשים אחרים, אבל אצלי זה פעל בדיוק להפך, זה רק העצים את זה יותר. בגלל שכל הזמן ראיתי את המקומות האלו בתמונות, הרגע שבאמת דרכתי שם, הייתי שם באמת היה מאד מיוחד ולקח לי הרבה זמן להסביר לעצמי בראש שאני באמת באמת עומדת שם. אז בשבילי זה בכלל לא הרס, אבל לפעמים כזה הרגשתי קצת חבל שידעתי למה לצפות. למרות הכל אני חושבת שכן צריך להסתכל ולשמוע קצת גם לפני המסע, כי אולי עדיף לצפות למשהו מסוים מאשר לצפות למשהו אחר ולהתאכזב.

N o a m i t

New member
העצה הכי גדולה

שאני יכולה לתת בתור אחת שעברה את המסע לפולין היא שתבואו לפולין בלי שום ציפיות, בלי לדעת איפה קשה ואיפה פחות,איפה"אמורים לבכות", מה רואים במקום הזה ומה לא רואים במקום הזה,תבואו בלי חוויות של אנשים אחרים בלי יותר מידי סיפורים, כל אלו בונים חומה ארוכה של ציפיות שלדעתי יכולות להרוס מאוד מסע שכזה. זאת העצה הכי גדולה שאני יכולה לתתת מניסיוני האישי.

זה נכון...

אני לפני שיצאתי ממש הייתה לי הרגשה שיהיה גרוע... ואז כשהכל מתהפך פשוט יוצאים בהרגשה מדהימה... פשוט לדעתי לא צריך להסתכל על חוויות של אחרים לפני המסע אבל כן ללמוד קצת על המקום, לראות איך היה פעם אפילו איך היום, לדעתי זה כן תורם באיזה שהוא אופן...

irashady

New member
כן זה כן...

ברור שצריך להיות רקע על המקום ולדעת מה היה שם... מה שהתכוונתי זה בקשר לחוויות של אנשים אחרים... שמקבלים מהם רושם על ההרגשה שלהם במקום הזה... וחושבים שגם לנו יהיה ככה... וזה באמת הורס... כי כל אחד לוקח את זה אחרת

בלבלה

New member
אני לא ידעתי למה לצפות

כמובן ששמעתי סיפורים מהמשפחה (בעיקר סבתא) ואחותי שסיפרה לי עם חוויות שלה מהמסע שלה אבל לא ידעתי הרבה דברים, למשל על הר האפר במיידנק ודברים כאלה אני אישית במיידנק לא נשברתי.... היה לי מאוד קשה, זה גרם לי לחשוב, במיוחד בתוך תאי הגזים... ידעתי שאני אראה תאי גזים, אבל לא חשבתי שאני אכנס לאחד כזה... לא חשבתי שאני אדרוך על אותו בטון שאנשים נשכבו עליו מתים... זה מאוד השפיע עליי, אבל לא נשברתי ברמה שהתחלתי להתייפח מבכי. אישית אני חושבת שצריך כן לחקור לפני שנוסעים, לדעת מה את הולכת ליראות ולמה לצפות, בגלל זה גם עושים הכנה בבית ספר לפני, בכל מקרה כשתגיעי לשם ותראי את זה בעיניים, זה יהיה אחרת לגמרי מאשר לשמוע סיפורים.

למעלה