לכל מי שלא קרא את הברית החדשה בעברי

kehila

New member
לכל מי שלא קרא את הברית החדשה בעברי

אפשר לקבל ולקרוא בחינם. אני קראתי ומצאתי את האמת. או יותר נכון, אלוהים גילה לי את האמת באמצעות הברית החדשה. ירון

L7

New member
אז הרומאים רצחו את ישו?

מי רצח את היהודי המפורסם הזה ?

למה שלא תנסה גם את הקוראן, או

את המיגדלור והדריאדות החמודות? אם כבר, אז נדמה לי שדווקא בהן יש משהו.

Alcharzor

New member
לדעתי הוא צריך

לעבור למשהו יותר מקורי לדוגמה דרואידיזם(מאד נחמד סגנון ניטשה) או זורושותריזם(תערובת של אמונות מזרחיות ומיסתיקה) הממממ מה עוד לא יודע יש עוד הרבה....

יאנוס

New member
למה לי לקרוא את הברית החדשה?

האם יש שם תובנות שחסרות בברית הישנה? האם יתגלה לי האור? האם אפסיק להיות אתיאיסטית? האם יש שם תשובה למשמעות החיים?

בהשוואה לישנה דווקא ישנם רעיונות

חדשים, כמו הצבת הלחי השנייה (מה שמיושם מעשית בצורה הבאה: כל אחד דורש מאחרים להציב את הלחי השנייה). להכיר דברים נוספים לא יזיק לעולם: ברית חדשה, קוראן, מיתולוגיות עמים שונים. קראתי פעם (לא הרבה) את המיתולוגיה האַבְּחָזִית (יש עם כזה בקווקז, שפתו קרובה לשפה הצ´רקסית ממשפחת השפות האָדִיגִיוֹת, רובם מוסלמים לא אדוקים במיוחד, חלקם נוצרים. לפי ההשערה, אבחזיה היא המקום בו חיפשו הארגונאוטים את גיזת הזהב). היא מזכירה מאוד-מאוד את המיתולוגיה היוונית. השֵמות שונים, וכן פרטים רבים, אבל הדמיון ממש מדהים.

denit

New member
לקוח מאתר הברית

ציטוט: האדם אינו מסוגל במעשיו לשלם את מחיר החטא, לא ע"י שמירת התורה ולא ע"י מעשים טובים. "זאת מפני שבמעשי התורה לא יצדק לפניו כל בשר, כי התורה רק מביאה לידי הכרת חטא." האגרת אל הרומים ג´ 20 אני משערת ששמירת התורה היא כל הנאמר בברית הישנה כלומר בתנ"ך היהודי. שמירת שבת אכילת כשר בלבד לפי הסימנים הכתובים קיום דיני אישות ועוד האם כל הנוצרים שומרים את הברית הישנה? זו היתה כמובן שאלה רטורית אין אמת בנצרות עובדה אפילו הנוצרים לא מקימים את הנאמר בנצרות

denit

New member
אם אני זוכרת נכון

ישו אמר שהוא בא רק להוסיף על הברית הישנה ולא לגרוע ממנה ומזה נובעת תגובתי העליונה

denit

New member
מצאתי מצאתי באתר

ציטוט חזרה להתחלה 15. האם ספר הברית החדשה סותר את ספר התנ"ך? לא. ספר התנ"ך מנבא על הברית החדשה ועל ישוע המשיח, כך שספר הברית החדשה בעצם מגשים את נבואות התנ"ך. ניתן לקרוא אודות התגשמות נבואות התנ"ך בברית החדשה באתר הקהילה המשיחית יפו ת"א: לחצו כאן, וכן בדף: הברית החדשה בתנ"ך. ישוע אמר: "אל תחשבו שבאתי לבטל את התורה או את הנביאים; לא באתי לבטל כי אם למלא. אמן. אומר אני לכם, עד אשר יעברו השמים והארץ אף יוד אחת או תג אחד לא יעברו מן התורה בטרם יתקיים הכל." (מתי ה´ 17,18). כלומר הנוצרים אמורים למלא את כל מצוות התורה

preacher

New member
אממ... לא.

רק יהודים אמורים למלא את מתוות התורה. גויים צריכים למלא את שבע מצוות בני נוח בלבד. בתחילת הנצרות היה דיון אם מתנצרים גויים צריכים להתייהד לפני שיקבלו על עצמם את הנצרות - והוחלט שלא.

denit

New member
סליחה אבל

אני צוטטתי את הברית החדשה שלא עושה הקבלות בין יהודים לשאינם. מי שמקבל עליו את הנצרות על פי הנאמר בספי הנצרות עליו למלא את כל דברי הברית הישנה מכאן שכל הנוצרים עוברים על דתם עצמם אז למה לנו להצטרף?

למעלה