לכל מי שמאוכזב מהמערכת

daniel1O

New member
לכל מי שמאוכזב מהמערכת

שלום לכולם,

שמי דניאל,ומי שזוכר היה לי סיפור ופרוצדורת ענק עם הצבא,
רציתי לדבר על נושא הצבא,התגייסות פטורים והתנדבות,
קודם כל בקצרה על עצמי קצת,היה לי יום הולדת 21 לפני כמה ימים,בגיל 18 קיבלתי פטור מהצבא עקב סעיף קשיי הסתגלות קשים שהשגתי לעצמי,אמנם אני ההפך הגמור מכל מה שאמרתי לצבא,אבל עשיתי את זה בגלל שההורים שלי לא רצו שאתגייס והייתי בן יחיד (בין בנות) אבל לא משנה,עשיתי טעות שעד היום מתחרט עליה,
ניסיתי לערער מגיל 19 והערעורים לא התקבלו אז ניסיתי להתנדב,בכל מקרה,מה שאני עברתי עם הצבא כשנתיים כדי שאתגייס ואוכיח את עצמי אבל הצבא לא נתן לי הזדמנות,

כולכם בוודאי יודע כמה זה ארוך ומייגע התהליך התנדבות הזאת,כולכם מתוסכלים וחושבים למה לעזאזל זה ככה,בנאדם רוצה לתרום לעשות משהו למה לעשות לו תמוות?
לדעתי האישית,התהליך הזה הוא זלזול במתנדבים עצמם,זלזול והתנשאות,
בוא נדבר רגע על הערעור,תחשבו אתם לדוגמא,חבר\ה ידיד\ה שלכם פגעה בכם או עשתה טעות איתכם,אתם כועסים ולא מדברים איתו\ה אבל היא כל הזמן רצה ובאה ומנסה לבקש ממך סליחה ולהתנצל,אתם רואים שהיא או הוא מנסה כל הזמן לבוא ולהתנצל ולחפר על הטעות שלו,אתם רואים שהוא או היא אכן רציניים ובאמת באים לתקן את הטעות,
אז איך זה קשור לצבא? בעניין הערעור,אני ניסיתי במשך שנתיים לערער על ההחלטות שלהם והגשתי מסמכים ובקשות וכתבתי מכתבים ורצתי אחרי זה במשך שנתיים,זלזלו בי וכל הזמן נתנו לי תשובות שליליות ואמרו שאנשי המקצוע שלהם למדו 12 שנה אז הם בוודאי יודעים יותר טוב ממך מה טוב לך,אני אומר,סליחה באמת על הביטוי,אבל מעניין לי את התחת פשוט אם הוא למד 12 שנה,אין אדם בעולם שיכול לדעת יותר טוב מעצמך מה אתה מרגיש ומה טוב בשבילך,זאת פשוט התנשאות וזלזול מעליב מאוד.
לפעמים אתם אומרים,לא נתייאש ונוכיח את עצמו נלחם ונעשה את זה,אבל כשאתה מגיע למצב שאתה המון המון זמן מנסה לעשות משו אמנם ולהתנדב או להתגייס,אתה כבר אומר,פאק,למה שאני יעשה את זה אם הם מזלזלים בי ככה ?
מישהו פה יכול לתת לי תשובה חד משמעית בשאלה הזאת?
מוזמזים להגיב ולהביע את דעתכם בנושא.

נ ו ע ה 12

New member
אני אגיב מחר באופן מפורט יותר,

כרגע מה שיש לי לומר זה שאף אחד לא יוכל למצוא את התשובה -שלך- לשאלה הזו. אם אתה באמת שואל למה להתנדב, אז חבל... חבל על כל הזמן והאנרגיות שבזבזת ושאתה מבזבז על התהליך הזה. זו לא חובה, גם לא חובה מוסרית, זו בחירה שלך ורק שלך וחבל לעשות את זה בלי סיבה לדעתי (או מסיבה אחרת בסגנון "ההורים מכריחים אותי" - לא אומרת שזו הסיבה שלך, רק הדגמתי)

daniel1O

New member
שלום נועה

ככה,בעיקרון אני לא מוותר על זה רק בגלל שזה לקח לי המון זמן ואנרגיות וטרטורים אך ורק בגלל זה,במובן אחר,השאלה היא יותר בכיוון רטורי..
ואם כבר דיברת על העניין של ההורים,תראי,ילד בגיל 18-17 יכול להיות מושפע מאוד מההורים,יש כאלה אפילו בגילאים מאוחרים יותר וזה לא משנה במה מדובר אין מה לעשות ההורים היו חלק גדול בהחלטה של להתגייס בזמנו.
היום,אני כן הולך להתנדב ולעשות את שלי,אבל אם היית מחזריה אותי אחורה בזמן והייתי יודע שאני יעבור את כל מה שעברתי בשביל זה,פשוט לא הייתי מתקרב לזה,אין מצב.
בסדר,אני לא אכניס אותי ולא אף אחד לסרט שהצבא צריך אותנו,כי בתכלס בלי לפגוע באף אחד,חלק גדול מהמתנדבים הצבא יכול לוותר עליהם..הצבא פתח את אפשרות ההתנדבות כנחמה קטנה למי שלא התגייס או לא כשיר לגיוס רגיל..הצבא פשוט כל כך פוחד לקחת איזשהו אזרח שנתן לו פטור מסיבה כזו או אחרת (כמובן הכל רפואי או נפשי) לא מוכן לקחת אחריות קטנה שלא יקרה מצב בעולם שאותו אחד יקרה לו משהו הכי קטן ואז יתבע את הצבא..אבל אני חושב ובטוח שהצבא יכול לקבל את כל הכלים הדרושים כדי לבחון ולדעת בוודאות אם אותו בנאדם שרוצה לערער על הפטור שלו לראות האם הבנאדם הזה באמת שינה את עצמו ואת דעתו ושהם יכולים לקחת עליו אחריות בבטחה..אבל הם לא עושים את זה.
אם אני אכתוב כאן את כל מה שאני חושב זה יהיה ספר שלם..

thy3

New member
גם אני מקרה מאוד דומה לשלך

גם אני בן יחיד וההורים שלי פחדו חרדת מוות שאני יתגייס לצבא. בסוף קיבלתי פטור.
ניסיתי לבטל אותו, כל המסלול של ברה"ן, בידיוק כמוך אני מניח- לא רצו (ההחלטות היו בפיהם עוד לפני שאפילו פגשו אותי- ככה היה הרושם- פשוט העבירו הלאה עד שקיבלתי
סופי). כנראה שהם מעדיפים להיות "שמרנים" כסת"ח מאשר לתת אבחנה נוגדת למה שאובחן לך בגיל 16.
ואז אחרי תהליך של שנה פתחתי עוד תהליך של שנה נוספת- להתנדב.
השאלה האם זה שווה את זה תלויה בראש שלך, ובהתחשב בכמה דברים:

- איכפת לך אם תעשה תפקיד קצת יותר משמעותי? אם אתה מתנדב נפשי, לפי הניסיון שלי, בשבכ לא "ימהרו" לתת לך סיווג בטחוני מעל "שמור" (שנדרש בתפקידים שהם קצת יותר ממנהלה וכו'... "מעניינים"). לי אחרי 8 חודש לא החזירו תשובה (=לא, כנראה), למרות שביחידה שרואיינתי רצו אותי. מאוד יכול להיות שיש תפקידים טובים, במקומות נורמלים, עם אוכלוסייה איכותית שלא דורשים סיווג בטחוני. לי לא היה מזל ולפי מה שקראתי בפורום זה המצב עבור מתנדב נפשי. גם הדפ"ר והקב"א שלך נמוכים אני מניח אם עשית רושם רע מאוד בצו ראשון. מתנדב נפשי לא יכול- לפי הודעה שמנהלת הפורום פירסמה לחתום על קבע. אכן, אתה "שרוף" בצבא. תקרת זכוכית. לפי רמת הכתיבה שלך אתה איכותי ונבון, מאוד יכול להיות שבגלל שאתה נפשי תידפק ותגיע למקום שיועד לאנשים ""לא ברמתך"" או שזה מה שימצאו לך עדדדד שימצאו לך... (ועדיין, מבקש לסייג שזה לא גורף ואני חושב שכן יש סיכוי להגיע לתפקיד בסדר גם עם התקרת זכוכית הזאת. חוץ מזה אם לא איכפת לך להיות חפ"שן בצבא ולא לעשות יותר מידי, אין שום בעיה שתהיה פקיד בלשכה וכו'... זה לא נורא כל כך).

-למה אתה רוצה לעשות צבא? אם אתה בראש שאתה רוצה לעשות "וי" על החלק הזה בחיים ולהגיד "עשיתי צבא" כמו חברים שלך וזה מפריע לך, אז תעשה את זה. (אגב, בתעודת שחרור לא כתוב במפורש שהחייל היה מתנדב אבל מצויינת דרגת השחרור. כמו כן בתעודת ההערכה, שזו ההערכה שהמפקד כותב על החייל לפני שחררו- סוג השירות כן מצויין, אני חושב). אם לא איכפת לך, אתה לא חושב ש"יסמנו אותך" בעבודה וכו' על העניין הזה (כמו שאותי הפחידו), אתה יודע שאתה טוב וראוי ולכן ממש לא איכפת לך מה אחרים חושבים וכו'- אם הספק הזה הוא המניע שלך, תשקול את זה. אני בחרתי בחלק הראשון. אבל כל אחד והראש שלו.

-האם זה בזבוז? שמע, אפילו בלי שתעשה משהו מרשים בצבא אולי אתה מקבל מזה בכל זאת משהו. בחלק מהמקרים סיפוק, אולי להיות עם חבר'ה בגיל שלך, להיות חלק מצבא ההגנה לישראל, אולי להתחשל, להתבגר.

גם אני הרגשתי תיסכול, נדפקתי לכל הרוחות ביחידה גרועה כי לא מצאו לי מקום נורמלי (ועד שתא מתנדבים זז כדי למצוא לי תפקיד בזמנו, אלוהים ישמור).
אני עדיין מרגיש מתוסכל כשאני רואה חיילים מסוגים מסויימים שהגיעו לתפקידים טובים יותר ואני תקוע ובעצם שרוף מבחינות מסוימות במערכת. תיסכול כי אתה יודע שאתה שווה יותר מזה. אתה לא תואם במציאות לתפיסה של הצבא אותך, כמוגבל.

תא מתנדבים בגודלו כשמו כן הוא, תא. אבל מנסיוני הם בסדר גמור ופועלים במצוקת כוח אדם ועושים מה שהם יכולים. הגודל שלהם בנוי לעבוד מול כמות קטנה בהרבה של אנשים. לא באשמתם כמובן, זה הכסף ומס' האנשים שהקציבו לאוכ' המתנדבים...אבל אנחנו משלמים את המחיר בכל מקרה.

למעלה