לכל מי שמבין...

mimi146

New member
לכל מי שמבין...

שלום, גם אני חדשה פה. ותודה לכולם אתם כל כך עוזרים בהכל.
candy crushרציתי לשאול משום שגם אני בשלב הבדיקות וגם אני כמוך גבולית. באיזה קופה את?

למישהו שיש מושג בזה. האם נראה לכם שיאשרו לי את הניתוח??
אצלי הbmi-הוא 37 .יש לי בעיקר מחלות רקע במשפחה שני ההורים שלי סוכרתיים ועם לחץ דם ומטופלים בכדורים.
כך גם האחים שלי שרזים כולם עם לחץ דם גבוה וכדורים.
אצלי גם גילו ממצאים של תחילתו של כבד שומני.
אני שוקלת 102 וגובה 1.67. אני לא יודעת מה לעשות? ההבדלים כאלה קטנים שזה פשוט לא פייר שלא יאשרו לי
פשוט בשלב מאוחר יותר המחלות יגיעו גם ככה. הם לא יכולים לעשות את זה כמניעה בהתחשב בהיסטוריה המשפחתית??
אוףףףף מתחילה להתייאש...

ליבי3617

New member
לא נהוג להתחשב בהיסטוריה המשפחתית

גם אם להורים יש מחלות נלוות ולך אין, זו בעיה.
למרות זאת הייתי ממליצה לך לנסות ולהוכיח כבד שומני, חריגות בבדיקות דם.. אם את נוחרת יש את הדום נשימה בשינה.
היו לך הפרעות הורמונליות בגלל ההשמנה?

mimi146

New member
ליבי תודה על התגובה.

איך מוכיחים כבד שומני? אם כבר עשיתי את הUS ויצא התחלה של כבד שומני. יש עוד מה לעשות?
אני אנסה את הדום נשימה. הפרעות הורמונליות כמו מה?
כרגע אני מוכנה להיתלות בכל חוט שאפשר..
בא לי לבכות. זה כל כך מייאש ולא פייר. כי באמת שההבדלים הם קטנים. אני מרגישה כאילו זה הסיכוי האחרון שלי להרזות..

calila

New member
מחלות כגון:

שחלות פוליציסטיות POS שמגיעות עם שיעור יתר ומחזור לא סדיר - אם זה המצב בקשי מכתב מרופא הנשים שלך
בנוגע לכבד - בקשי הפנייה למרפאת כבד - ובינתיים עשי בדיקות לתפקודי כבד
אם הערכים שלך גבוהים מהנורמה במרפאת כבד כבר יציעו לך את הניתוח כטיפול ויכתבו במכתב,, כבד שומני שאינו מטופל יכול הגיע למצב של שחמת בכבד (אני לצעי בדרך לשם אם לא אעבור את הניתוח) ואז רק השתלה תציל את חייך
במרפאת כבד יודעים את זה ויטפלו בהתאם, הכל תלוי בתוצאות הבדיקות שלך.
כמו כן, בקשי בדיקת העמסת סוכר והמוגלובין A1C אולי בכל זאת יש סימנים של התחלת סכרת...
בנוגע לדום הנשימה - בקשי הפנייה למרפאת שינה- הם יתנו לך מכשיר לישון איתו בלילה ואם יש בעיה הם יוציאו לך מכתב שיש לך דום נשימה.

בהצלחה ...

רזי43

New member
אז הסננה שומנית בינונית עד ניכרת

נחשבת אחת מהמחלות הכרוניות שיאשרו ניתוח גם אם אין bmi 40 ומעלה?

ליבי3617

New member
צריך הכל לנסות

כי הרי אם אין לך משהו אחר, זה הכי טוב שיש...
לנסות למצוא את כל האישורים שאפשר כדי להוכיח שמצב כזה או אחר קשור להשמנה כדי לבוא עם זה לוועדה.

calila

New member
זה ביחד עם תפקודי כבד שאינם תקינים יכול לעזור

ואם יש הסננה שומנית בינונית עד ניכרת סיכויים גבוהים שתפקודי הכבד כבר יראו סימנים

למעלה