לכל מי שעבר לאחרונה לארה"ב

kivsi1

New member
לכל מי שעבר לאחרונה לארה"ב

מה עשיתם עם ביטוח רפואי בישראל המשכתם לשלם או הפסקתם. האם ביטוח רפואי בארה"ב מהסוג הטוב ביותר מכסה אותנו גם הישראל בזמן ביקורים - האם ניתן לעשות ביטוח רפואי בארה"ב בכל פעם שבאים לארץ כמו תיירים? אשמח לתשובות

משהילי

New member
ביטוח רפואי

כדאי להסדיר תשלום לביטוח הלאומי לשנתיים הראשונות-בסביבות 400 ש"ח לרבעון למשפחה. וזה ממשיך את הביטוח הרפואי בארץ. אחרי שנתיים של שהיה בחול מאבדים את הזכויות לביטח רפואי בארץ. ביטוח בחול משתנה בהרבה בין חברה לחברה, הדבר הכי נכון לעשות הוא לבדוק עם החברה את הסעיפים העקרוניים לכם.כגון כיסוי בחול. יש ביטוח ישראלי david shields שמכסה בארץ בעת ביקורים דרך קופ"ח כללית. צריך לבדוק טוב טוב מה הם לא מכסים ו/או מה דורש תקופת המתנה ולכמה זמן. בהצלחה

gagile

New member
משאירים לזמן קצר

אני עוברת בקרוב לארה"ב ומשאירה את ביטוח "מכבי" שלי בארץ לשנה - עד שיסתדר האמריקאי, וגם כי תרופות ניתן לקבל דרך קרובי משפחה שיילכו למענכם לרופאים וישלחו לכם לשם. די כדאי. אבל אעשה ביטוח חו"ל של מכבי ל- 45 יום ראשונים (נדמה לי שזה המקסימום שהם מוכנים במכבי), כי לוקח זמן להסתדר בארה"ב. באתר הזה הומלץ על "דיוויד שילד" שיש להם גם סניף בארץ, והיום ביקשתי מהמשתתפים באתר את כתובתם באינטרנט. שם תוכלו לשאול את כל השאלות ואולי גם לארגן את הביטוח מכאן. שתהיו בריאים, זה מה שחשוב.

doronf65

New member
מנהל
אפשר ורצוי להישאר מבוטחים בארץ

כדאי מאוד להמשיך לשלם בארץ ביטוח לאומי, וזה הולך ביחד עם ביטוח רפואי, כך שאת למעשה מכוסה כל הזמן, ויכולה לבוא ולקבל טיפול כרגיל בקופת חולים שלך. אותם בקופת חולים לא מעניין איפה היית כל השנה עד לרגע שהגעת. מה שמעניין הוא שיש לך ביטוח בתוקף, וזה כאמור אוטומטי עם תשלום לביטוח לאומי. למה כדאי לשלם ב. לאומי? כי אם תחזרי אי פעם לארץ יצטבר לך חוב ענק ממתי שעזבת... התשלום הוא מינימלי, כ- 130 ש"ח לאדם לחודש. תיכנסי לכל סניף, או לאתר שלהם בנושא, ותקראי. יש הוראות ברורות לנוסעים לחו"ל. כל מה שכתבו לך על שנתיים - לא שמעתי על כך מעולם, וזה לא נכתב באף מקום. לא נראה לי שזה מבוסס. בהצלחה. דורון

G a l i 11

New member
ביטוח בריאות וביטוח משלים

תשלום לביטוח לאומי של 130 ש"ח לחודש למשפחה (ולא לאדם) אכן מכסה גם את התשלום עבור ביטוח הבריאות. אבל אם אתם מכוסים בביטוחים משלימים של קופות החולים, ברגע שתפסיקו לשלם אותם תאבדו את הזכויות. אם יש לכם כוונה לחזור בשנים הקרובות לארץ כדאי לשקול זאת כי בביטוחים המשלימים יש תקופות המתנה לזכאות לטיפולים/תרופות ועוד שונים. לפעמים זה חצי שנה מיום ההצטרפות ולפעמים גם שנתיים.

בקישורי הפורום יש מצבור

של הפניות לאתר של הביטוח הלאומי בנושא. לאחר שנתיים שהייה מחוץ לישראל החוק החדש אומר שלא תהיי זכאית לשירותי בריאות בעת חזרתך לתקופה של חודשיים על כל שנת היעדרות מן הארץ, אלא אם כן תשלמי סכום של כ- ש"ח בחודש במשך 12 חודשים לפני מועד חזרתך.

למעלה