לכל מי שפנה ושאל מה כל כך חשוב...

צביקוש21

New member
לכל מי שפנה ושאל מה כל כך חשוב...

פנו אלי אנשים ושאלו מה כל כך מענין במגדיאל ובמיוחד למה אני מחפש בן אדם בשם אפשרים מרמת השרון ...אז ככה... קצת רקע..... לאבא שלי היה דוד בשם צבי שטרן. צבי שטרן הוא ניצול שואה שלחם בנוסף בשורות הבריגדה היהודית. אני לא יודע עליו הרבה. הוא נהרג בנסיבות מסתוריות בחדר הנשק של מגדיאל בשנת 1949 בגיל 30 ללא משפחה שתעלה לקברו. אני לא מחפש לחקור את נסיבות מותו אם כי זה מושך קצת. אני החלטתי לכתוב ספר קטן על חייו ולכן אני אוסף עדויות מאנשים ששמעו עליו או יודעים יותר מזה. בחמש שנים האחרונות לחייו הוא שימש כמדריך במוסד החינוכי במגדיאל של קבוצה בשם קבוצה-ג-ניצולי שואה. ידוע לי שאחד החניכים שלום בשנים האלו היה בן אדם בשם אפרים. אנשים מהתקופה ההיא סיפרו לי שהוא החניך היחיד שידוע להם שהוא בחיים, והם יודעים שהוא היה ראש מועצת רמת השרון , ושהשם שלו זה דיחוטקה או משהו כזה. חשוב לי לשמוע ממנו על צבי , איך הוא היה , מה היה ואולי ידוע לו משהו על המוות הטראגי. שבוע שעבר אף פגשתי אדם קשיש אך מדהים בשם יצחק קדמון. שהיה מדריך אף הוא באותה שנה במוסד ההוא. הוא סיפר לי דברים שלא ידעתי מעולם , פשוט מדהים! אך הוא אמר לי שאם יש מישהו שיוכל לספר הכי טוב זה האפרים הזה. אז אנא אנשים אני זקוק לטלפון שלו . תודה מראש.

למעלה