לכל מי שרוצה לטוס מעל מדינות ערב

sela v

New member
מה יעשה טייס של אל על

בעת טיסה מעל ים סוף, שמימין סודן ומשמאל סעודיה? האם הוא ינחת בלב ים או במדינת "אויב"?

sela v

New member
איזו תשובה מטופשת

קניה נמצאת כמה שעות טיסה מסודן. כבר עדיף לטייס לחזור לארץ. סודן מאד ארוכה, וזה איזה שעה לטוס בינה לבין סעודיה, ולכן התשובה שלך לא טובה.

נשם25

New member
אם היית טורח להביט במפת העולם

אז היית רואה שהחוף של סודן על הים האדום הוא בערך 200 ק"מ (שבמונחים אויריים זה כלום, מטוס עושה את זה בפחות מ- 20 דקות). יתירה מכך, בתחום התעופה לא חושבים על נחיתות מיידיות, בכל אזור ואזור יש נמלי תעופה למקרי חירום. אם המטוס דו מנועי למשל, חייב להימצא לו נמל בטווח של בערך שעה וחצי טיסה (אם אני לא טועה, יכול להיות שהזמן מתשנה בין חברה לחברה). אם הוא ארבעה מנועי, אז הזמן מתארך, ויש חברות שביכלל לא מגבילות ומאפשרות לטוס עם מנוע פחות.

sela v

New member
לפי מה שמדדתי

במפה באתר של לונלי פלנט זה יותר 500 ק"מ מאשר 200 ק"מ, ו-500 ק"מ זה קצת יותר מחצי שעה במטוס. בנוגע ללמה ומתי עושים נחיתות חרום אני לא מבין, אבל מהשם זה אומר לי שעושים נחיתת חרום בחרום, והמטוס לא יטוס עוד שעתיים וחצי, כי הוא צריך לנחות בחירום. אחרת למה שמטוס ירדני סתם ינחת לא באמצע שום מקום?

נשם25

New member
באטלס

זה 200 ק"מ. וכן, ככה עובדים מטוסים. אי אפשר להנחית מטוס מיד. אתה שוכח שרק לרדת מגובה שיוט בלי שכל הנוסעים יתעלפו לך, לוקח משהו כמו 30 דקות שלא לדבר על לשפוך את כל הדלק. התעופה המודרנית בנויה על זה, שבחירום, תוך ככה וככה זמן נוחתים. או במקום ללכת סחור סחור, אם אתה טס במטוס, והלכו לו כל המנועים, אתה בבעיה רצינית! לא הבנתי את הקטע עם המטוס הירדני, ד.א.

למעלה