לכל מי שרוצה ללדת ללא חתך

Big Al

New member
לכל מי שרוצה ללדת ללא חתך../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ההודעה מופנת לזוגות שאין להם בעיה עם הדבר. אז ככה: ישנו שמן שנקרא שמן נבט החיטה זהו שמן מעולה לכל מה שרק רוצים (כמובן להשתמש רק בשמן בסיס). הוא טוב לתחורים, למתיחות עור בבטןוגם ל.. לא להיות מובכים עסויים וגינלים כלומר: כל יום בחודש התשיעי הבעל שותף את ידיו מורח קצת שמן נבט חיטה אל אגודליו ופשוט מגמיש את האיזור הנרתיק בכך שהוא מותח את איזור החיץ וגורם לגמישותו. וכך האיזור גמיש ומוכן. גם בלידה עצמה אפשר לבקש מהילדת שתמרך שם שמן. מי שנבוכה לבקש מבעלה יוכלה לעשות זאת בעצמה. יש גם את הבלון אבל לפי דעתי זה פחות אפקטיבי.

meira

New member
שום דבר לא 100%

שמעתי על בנות שעשו את העיסוי ובכל זאת היה צורך בחתך. מי שרוצה יותר פרטים, יש לי מאמר שמסביר את הטכניקה של העיסוי ואשמח להעביר

ניסיתי ולא עזר לי

עיסיתי את הנרתיק בדבקות כחמישה שבועות לפני הלידה, אפילו עשיתי אדים עם רוזמרין למקום, לצערי חתכו אותי. כנראה שבלידה ראשונה אי אפשר כמעט להתחמק מזה. ולגבי הבלון - נראה לי פרוצדורה מפחידה מדי.

Big Al

New member
לי זה מאוד עזר לכן המלצתי

גם לעבוד על גמישות הרגלים באזור המפסעה מאוד טוב אבל זה נכון כל אחד והמבנה שלה משקל התינוק וגמישות הנרתיק.

רותי ע

New member
הסתיגות לגבי שמן נבט החיטה

לפי מה שקראתי יש בו ויטמין A ולמי שיש/היה פטריה בנרתיק זה יכול לעודד אותה לחזור. במקרה כזה עדיף שמן שקדים. והעיסוי נקרא עיסוי פירנאום ויש באתר "אמנות הלידה" הסבר מפורט איך לבצע אותו.

עד כמה שזכור לי אמורים להתחיל

הרבה לפני החודש התשיעי, ממש בתחילת ההריון. (זה מופיע בספר של עמוס בר, ואני זוכרת שקראתי את זה לקראת סוף ההריון, ניסיתי פעמיים והחלטתי שבמילא מאוחר מדי. מה שכן, מיילדת שלא ממהרת לחתוך זה גם יתרון עצום, אצלי היא היתה עם המספריים ביד ו... הצלחנו בלי!

ניסיתי, לא עבד.../images/Emo4.gif

ודרך אגב, לא מומלץ להשתמש בשמן נבט חיטה, מעודד פטריות.

שלא להגיד מסריח

אנחנו השתמשנו בו והריח שלו פשוט נוראי, אבל בסוף לא חתכו אז היה שווה. אבל לא היינו מהקפדנים (אולי פעמיים בשבוע), נראה לי באמת שזה עוזר אבל בהחלט לא מבטיח כלום, הרבה יותר תלוי באמא ובמבנה הגוף וכו...

גם אצלי לא כל כך עבד../images/Emo12.gif

והייתי מאוד ממושמעת!!! אפשר לעסות ולעשות, לא יועיל לא יזיק. עליי עשו קורס מזורז בתפירה למרות שכבר חשבתי שהגעתי לגודל של אשכולית שם ... ישנן כל כך הרבה התפתחויות לא צפויות, כמו ואקום למשל שהעיסוי לא ממש הועיל.

גם לי זה לא עזר

אבל המיילדת חתכה כשרק התחילו הלחיצות (אני לא הרגשתי אפילו) אז אולי בידיים מיומנות יותר זה לא היה קורה. בדיעבד זה לא היה משנה כי בלידת ואקום כמו שהיה לשחר גם ככה חותכים בנדיבות. ליאורה

rzrzrz

New member
השתמשתי בחתכל"ס והוא מצויין !!!!!!!

ילדתי ילדה של כמעט 4 קילו ללא תפרים וללא חתך !!!!! ממליצה בחום !!!!!

גם אני השתמשתי בזה

זה לא מפחיד בכלל כי מחדירים בלון קטן מאוד ובכל פעם מגדילים אותו בקצת. יותר מפחיד מלידה לא נראה לי שיש... אצלינו זה עזר אבל לא לגמרי. בגלל ששיר נולדה 10 ימים לפני הזמן לא הספקתי להגיע לגודל המקסימלי של הבלון ולכן היה לי קרע קטן. לשמחתי זה היה הכל ולא היה חתך. מומלץ בחום!

1ענבל

New member
הכל מאוד אינדיוידואלי....

לא הסתדרתי עם מריחת השמן וגם בבלון לא השתמשתי ובכל זאת ילדתי ילדה כמעט 4 ק"ג ללא תפרים וללא קרעים (אני גם די נמוכה). אז הכל תלוי במילדת לדעתי ובתנוחה שהתינוק שוכב בה.

ענבל30

New member
זה מה שתכננתי לעשות...

בגירסת סולו אמנם, כי בעל אין...
אבל כל התכניות ירדו לטמיון ואת החודש התשיעי העברתי בבי"ח עם רעלת הריון... ובלידה עצמה חתכו לי... את הבטן... בקיסרי

Penina

New member
יש מיילדות שחותכות מיד

בלי לראות אם האזור גמיש ורך הן מיד גוזרות. אני אישית התחננתי שלא יגזרו ובסוף היא גזרה למרות שאני בטוחה שיכלתי לעבור את הלידה גם בלי תפרים

אולי זה יעבוד בפעם הבאה ../images/Emo3.gif

בלילה בו החלטנו להתחיל בעיסויים, אורן החליטה לצאת לאוויר העולם (חודש לפני הזמן). אז היה חתך, ממש לא נעים אח"כ עם התפרים וכולי, אבל לא נורא. אולי בפעם הבאה זה יצליח

michal@gal

Active member
מנהל
אצלנו לא עבד

כשהייתי בהריון ראשון, המדריכה בקורס הכנה ללידה המליצה על עיסוי עם שמן נבט חיטה, וכולנו עשינו. מתוך 10 בנות בקורס, רק ל-1 לא היו תפרים אחרי הלידה, כך שנראה לי שהוכחנו סטטיסטית שזה לא במיוחד עובד.

למעלה