לכל מי ששאל על שירונים וקטעי קריאה

טיפקסית

New member
לכל מי ששאל על שירונים וקטעי קריאה

מצאתי את השירון שחיברנו לשכבה שלי קראנו לו "שירים לכל רגע-שירים לרגעי עצב ושמחה" הוא מכיל את השירים הבאים,אתם מוזמנים לאמץ מתוכו: השירים הם בסדר הבא: 1.אשרי הגפרור 2.לכל איש יש שם 3.תחת זיו כוכבי שמיים 4.העיירה בוערת 5.רקמה אנושית 6.פרח 7.שיר הפרטיזנים 8.פונאר 9.ניגע אל החלום 10.החיים יפים 11.רק בישראל 12.פרחים בקנה 13.על קו הזינוק 14.זמר נוגה 15.ולס להגנת הצומח 16.בגלל הרוח 17.חופים 18.הרעות 19.היו לילות 20.אגדת דשא 21.מהרי נא 22.סיגליות 23.תמונה אימפרסיוניסטית 24.בקפה אצל ברטה 25.צליל מכוון 26.עוד סיפור אחד של אהבה 27.עטור מצחך 28.המגפיים של ברוך 29.לכבוד מיליארד טועים 30.מה תאמרי 31.אחלום לנצח 32.נשל הנחש 33.יש אי שם 34.רק בשביל לקבל חיבוק 35.ירח כחול 36.עוד חוזר הניגון 37.כלום לא עצוב 38.זן נדיר 39.שיר לאהבה 40.הלוואי 41.שלווה 42.שיר לשלום 43.יהיה טוב 44.בלדה לעוזב קיבוץ 45.רדיו חזק 46.נגעה בשמיים 47.ברחובות שלנו 48.פרידה קשה 49.אהבה בסוף הקיץ 50.ברקים ורעמים 51.ואיך שלא 52.לעולם בעקבות השמש 53.לוקח ת'זמן 54.אני חולם על נעמי 55.המענטזת 56.שחמט 57.תנו לגדול בשקט 58.אהבה קצרה 59.מרוב אהבתי 60.אלה 62.הסבון בכה מאוד קטעי קריאה שצירפנו: אנחנו ההרוגים תובעים דין- חובר בידי אלמונית אשר שלחה שיר זה מתוך המשרפות בבירקנאו בשנת 1944 יום חול מאת פולה בראון בטיקוצ'ין-חובר בידי נערה שחזרה מהמסע הגן- מאת פרנטה בס,שיר שנכתב ע"י פרנטה בס בין גדרות גטו טריזנשטט בהיותו בן 12 ,חודשים ספורים לפני שהוצא להורג בתא הגז במחנה גנרל הטנק שלך מאת ברטולד ברכט

טיפקסית

New member
עשית כבוד

וואלה חיים אין עליך האמת שיש לי עוד כמה דברים שאני אעלה אם יהיה לי כוח לסרוק. בעיקר דפים שמצאתי שנתנו לנו לקראת המסע בענייני ביטוח וכאלה ורשימות ציוד,למרות שהרשימה שנתנו לנו לא ממש תאמה,והעדפתי לעשות אחת בכתב יד רק חבל שהיא נעלמה כי אני מה זה מבולגנת. האמת היא שגם העבודה השנתית שלי בכיתה י"ב במסגרת חמש יח"ל באנגלית,לקראת הבגרות בעל פה באנגלית הייתה בנושא השואה. השתתפנו אז בפרויקט קריאה בינלאומי של הספר "הלילה" מאת אלי ויזל [מן הסתם קראנו אותו באנגלית] וביקשו מכל אחד מאיתנו למצוא איזשהו נושא שמתחבר לו או מעניין אותו מתוך הספר. ובאיזשהו שלב כשקראנו את הספר בכיתה שמתי לב שאלי ויזל מתאר המון קטעים של חיי היומיום בתוך הגטו וגם במחנה הריכוז ושאלת המחקר שלי בעבודה היה "תנאי החיים בגטאות ומחנות הריכוז כפי שהם באים לידי ביטוי בשירי ילדים מתקופת השואה" [נשמע מפוצץ לא?] בחרתי שניים או שלושה שירי ילדים מתוך הספר "אין פרפרים פה" ובעזרתם ניתחתי עם ציטוטים מתוך הספר "הלילה" את תנאי החיים בגטאות ומחנות הריכוז כפי שהילדים שם ראו אותם. נושא די מעניין לדעתי.

חייםלוי

Member
מנהל
../images/Emo140.gif אני כאן לשירותכם

מי שיש לו חומרים בכל תחום שיכול לעניין את הפורום שיעלה ואני אעלה למאמרים או לקישורים

למעלה