לכל מי ששואל באיזה צד אנחנו במלחמת הפרוקסי הסורית

ai27

Well-known member

Harrington

Well-known member
מנהל
אין לי מושג אם זה נכון אם לאו, אבל ככל שכן, יש מצב שהלך על העדה העלוואית בסוריה. הרי מבקשי רעתו של באשר ומשפחת אסד בכלל, נמנעים מלפגוע בעדה זו רק בגלל חוזקו של אחד מבניה. ברגע שזה ייעלם, לגמרי יש מצב שנראה 'רצח עם' כלפי אותה עדה.

עם זאת ומבלי שהתעמקתי בכתבה ובאמינות מקורותיה, הדברים לא נשמעים לי סבירים. אני לא יודע בדיוק מה קורה שם כרגע, אבל בשאר אל אסד נשאר לשבת על כסאו גם בזמנים בהם היה מאוים ובמצב קשה, על פניו פי כמה מכפי שנמצא בו היום. אז אולי הוא קורא את המפה אחרת, אולי בגלל שחזבאללה לא שם כדי לסייע לו (אך מצד שני אירן עודנה חזקה ורוסיה פועלת אקטיבית לסייע לו ולפגוע ברודפיו). אבל לפחות עד שיוכח חד-משמעית שהדברים נכונים, לא אמהר לקבל את הגרסה הזאת.

ai27

Well-known member
אין לי מושג אם זה נכון אם לאו, אבל ככל שכן, יש מצב שהלך על העדה העלוואית בסוריה. הרי מבקשי רעתו של באשר ומשפחת אסד בכלל, נמנעים מלפגוע בעדה זו רק בגלל חוזקו של אחד מבניה. ברגע שזה ייעלם, לגמרי יש מצב שנראה 'רצח עם' כלפי אותה עדה.

עם זאת ומבלי שהתעמקתי בכתבה ובאמינות מקורותיה, הדברים לא נשמעים לי סבירים. אני לא יודע בדיוק מה קורה שם כרגע, אבל בשאר אל אסד נשאר לשבת על כסאו גם בזמנים בהם היה מאוים ובמצב קשה, על פניו פי כמה מכפי שנמצא בו היום. אז אולי הוא קורא את המפה אחרת, אולי בגלל שחזבאללה לא שם כדי לסייע לו (אך מצד שני אירן עודנה חזקה ורוסיה פועלת אקטיבית לסייע לו ולפגוע ברודפיו). אבל לפחות עד שיוכח חד-משמעית שהדברים נכונים, לא אמהר לקבל את הגרסה הזאת.
מצד אחד - זה באמת נשמע כמו מקריות. ביום רביעי התקדמות המתקפה לא הייתה גרועה כמו היום - וכנראה שהטיסה נקבעה מראש
מצד שני - ההפיכות הגדולות באיראן מצרים ואתיופיה, התבצעו כשהמנהיג היה מחוץ למדינה

לאחר התמוטטות חיזבלה, והמצב הקשה של רוסיה, שפינתה מסוריה את רוב חייליה
ממשל סוריה צריכה לבצע החלטה אסטרטגית:
האם להמשיך לקחת חלק ב"ציר הרשע", שמשמעו מימון זר (טורקיה, ארה"ב, אוקראינה) של הפיכות בתחומה
או לסגור דיל שימנע את הקריסה...

יתכן גם - שגורמים עלווים הבינו שהוא מהמר לא נכון, ויבצעו חילופי שלטון כמחטף
מוקדם לדעת

פולגאר

Well-known member

הזמנים היום הרבה יותר קשים עבורו, החיזבאללה לא יכול יותר לעזור לו כפי שכתבת, האזרחים מנסים לברוח לדרום לבנון, אולם בשל ההסכם, ישראל לא נותנת להם והם במטווח כמו ברווזים.
הם מאשימים אותנו ברצח עם, עכשיו הם יבנו מה זה רצח עם :-):
אנחנו אימנו את המורדים במשך עשור, הם כעת לוחמים מיומנים וחיכו לזמן שחיזבאללה לא יפריע להם.
גם רוסיה כבר לא יכולה לסייע להם, חיילהם עזבו וגם לא נותנים לה להעביר אליהם נשק.

Harrington

Well-known member
מנהל
הזמנים היום הרבה יותר קשים עבורו, החיזבאללה לא יכול יותר לעזור לו כפי שכתבת, האזרחים מנסים לברוח לדרום לבנון, אולם בשל ההסכם, ישראל לא נותנת להם והם במטווח כמו ברווזים.
הם מאשימים אותנו ברצח עם, עכשיו הם יבנו מה זה רצח עם :-):
אנחנו אימנו את המורדים במשך עשור, הם כעת לוחמים מיומנים וחיכו לזמן שחיזבאללה לא יפריע להם.
גם רוסיה כבר לא יכולה לסייע להם, חיילהם עזבו וגם לא נותנים לה להעביר אליהם נשק.
רוסיה עובדתית עוזרת או מנסה לעזור.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

השאיר את החיילים שלו והאזרחים וברח.
מוזר שתושבי סוריה לא יוצאים להפגין נגדו.

למעלה