לכל משמיצי ה-MCSE

22dudu

New member
לכל משמיצי ה-MCSE

בנאדם שרוצה להיות מנהל רשת אין לו אפשרות אחרת מלעשות MCSE, נכון שכדאי לעשות את השני מבחני בחירה EXCHANGE ן-FIREWALL וסדנאת ראוטרים בוודאי לא תזיק. אין אפשרות אחרת ללמוד ""הנדסת"" רשתות בארץ חוץ מהצורה הזאת בניגוד לחו"ל ששם הלימודים הם באוניברסיטה והם נמשכים שנה וחצי או שנתיים ,לא זוכר בדיוק. אבל בכל זאת זה לא יספיק לאף אחד, כשמסיימים ללמוד,דאמפים או לא...אין ממש ידע ברשתות כי זה להיות למנהל רשת זה לא להתקין ACTIVE DIRECTORY או לפץוח חשבון ליוזר...אלא המקצועיות נמדדת כשהרשת "חולה" וצריך לרפא אותה.. כמו בכל דבר בחיים נסיון הוא דבר נרכש, אז תתחילו בתור טכנאים בחברה שיש לה רשת טובה ולאט לאט תוך שנתיים שלוש תוכלו גם אתם להיות מנהלי רשתות.

maCr0T

New member
תשמע...

אני למדתי שנתיים בשיקגו לתואר UNIX, TOPOLOGY, NOVELL, ולדעתי אני לא יורד מרמה של שום MCSE. maCr0T

22dudu

New member
לא אמרתי לרגע שאתה כן

פשוט בחו"ל זה תואר נחשב, ובארץ נורא מזלזלים בהכל...

maCr0T

New member
בסדר...

גם לא חשבתי כך, אתה צודק.... זה באמת תואר שהולך כמו זבל. maCr0T

philips

New member
מה עניין שמיטה להר-סיני

הובכן...תגובה.. זה שמנהל רשתות צריך להיות מקצוע מכובד , זה נכון זה שצריך ללמוד את זה בצורה נורמלית ומרובת תחומים זה נכון זה שהניסיון כאן משחק תפקיד על זה נכון... זה שלא יזיק לדעת את החומר למבחן MCSE זה נכון...... אבל מה בין זה לבין המבחנים הנלוזים האלו שמטרתם היחידה היא להניע תעשייה כספית..... ולכן גם הלימוד מ BRAIN DUMPS.. המבחנים האלו וההסמכה הזו גורמים הרבה יותר נזק למקצוע מאשר בלעדיה.. רוב המבחנים בהסמכה הזו לא מלמדים לחשוב/לתכנן ורוב המוסמכים לא שווים כלום לאחר סיום ההסמכה במיוחד לאור נושא ה BRAIN DUMPS... בנוסף , כמות המוסמכים היא עצומה ומעבר לכמות מנהלי המערכות הנדרשות היום בשוק... ולפיכך גם ערכה של ההסמכה מוזל.. לגבי הערתך לגבי מבחנו האמיתי של איש הרשתות...הרשה לי לחלוק עליך... איש הרשתות אמור לשלוט בכמות רבה של חומר מתחומים רבים על מנת להקים רשת תקשורת נתונים לארגון לפי צרכיו , תוך הטמעה של מערכות ניטור אפשרויות גיבוי , אוטומציה ובדיקה אוטומטית.... ברשת המתוכננת ומורכבת ומנוטרת כמו שצריך - פתרון תקלות אמור להיות אחת הבעיות הקטנות.... למרבה הצער....כולנו יודעים שלא כך הדבר... מכיון שאיני מאמין רק בלרטון ולא לעשות דבר בנושא. חברתי לקבוצת מומחים בתחום התקשורת/אבטחה וכו´ - ואנו הולכים להציע בקרוב מאוד - קורסים/השתלמויות/סדנאות/ספרות/CBT/לימוד עצמי/מעבדות וכל טכניקה אחרת המקבולת בעולם על מנת להכשיר את האנשים הטובים ביותר בתחום ועל מנת לשדרג את יכולותיהם של הקיימים.. אחת הדרישות שלי הייתה- לא להכריח ולא לחייב לבצע MCSE , אלא רק ללמוד תכנים של מודולים מסויימים בתוכו , יחד עם מודולים ב LINUX ובעוד תחומים רבים.... כל אחד יקבל את מה שהוא צריך - החל מהרמה הבסיסית וכלה בסדנאות אבטחה,ניטור וכו´ לותיקים בתחום.. את הכפפה אנחנו הרמנו/נרים - נקווה שתהייה היענות מצד הקהל...

למעלה