לכל משתתפי האתר שלום

R o b b i e D

New member
לכל משתתפי האתר שלום

הייתי מאד מעוניין לדעת איזה שיר של גלי אתם הכי אוהבים מכל האלבומים שלה. אני יודע שזה קשה מאד לבחור אבל תשתדלו בכל זאת לתת שיר אחד או שניים. אני אוהב את זה שכל אחד אוהב שיר אחר זה נותן גיוון. אז אם בא לכם זה יהיה נחמד. אני למשל ושרית הכי אוהבים את דרך ארוכה. אני יודע שאלירן הכי אוהב את ולנטינו. דודה שלי הכי אוהבת את אסמרלדה. איתן את סוף העונה. מה אתכם?? עדי? רועי? יפית? נטעלי? וכל השאר. זה יהיה נחמד. שבוע טוב. רובי

R o b b i e D

New member
עדי בחירה מצויינת. ...

האמת שרק אתמול הוא השיר שגורם לי הכי לבכות בחודשים האחרונים. מאד מזדהה עם המשפט "מישהו צחק עליי, מישהו השתעשעש על חשבוני".. יותר מזה לא אגיד. בכלל קלפטר מלחין מדהים וגלי חייבת לקחת לכל אלבום שיר אחד לפחות שלו.

אבל זה לא במובן שלילי

"מישהו צחק עלי" וכו' בקונטקסט של השיר "רק אתמול" מתפרש כמשהו חיובי- אהבה גדולה שהפכה לכותבת את החיים על סדרם. אני מייחסת את "מישהו משתעשע", לאלוהים. זה אמנם נשמע שלילי להתשעשע על חשבוני אבל בעצם אלוהים שלח לכותבת (רחל שפירא לא?) אהבה גדולה שככזו- מבלבלת. הכותבת פשוט לא מאמינה איך העולם השתנה לה בעקבות האהבה. זו רק פרשנות שלי, ככה אני קוראת את השיר. בטח אפשר להבין את זה גם הפוך. אני בוחרת להיתפס לפרשנות פוזיטיבסטית
רובי! לא יודעת מה עובר עליך, אבל תחזיק מעמד, תהיה חזק ותתמודד. אולי גם אליך יגיע אחרי הצער "זוהר אנושי" שיציף אותך עד היסודות... אפרת.

שרית7

New member
למה התכוון המשורר באומרו...

השיר מספר על בחורה שמתאהבת במישהו עד מעל הראש אך מדובר בקשר מורכב שלא יכול להתקיים כמו למשל מערכת יחסים עם גבר נשוי וכיו"ב ואז היא אומרת "מישהו צחק עליי ושלח אותך אליי איך זה הפכת על פיו את עולמי"... הקשר מבלבל אותה היא רוצה אותו אבל היא יודעת שהוא לא יכול להיות רק שלה.השיא כשהיא אומרת: "אם אתה הוא גורלי אם את שלי למה רק חלק קח כבר את כולי"...

R o b b i e D

New member
אפרת את חמודה ותודה

אמנם הפרוש שלך לשיר הוא ממש לא מן המציאות
) אבל נחמד להסתכל על זה ככה. אני חייב לציין שאת בן אדם אופטימי וכנראה המוטו שלך בחיים הוא להסתכל על חצי הכוס המלאה. הלוואי שהייתי יכול. בכל מקרה את ממש מתוקה , במיוחד הקטע שכתבת לי על "זוהר אנושי". העלת לי חיוך על הפנים. באותה הזדמנות ספרי לנו על השיר האהוב עליך

וואו! תודה....(מסמיקה)

תודה על כל המחמאות...
כן אני אופטימית על אף ולמרות כל מה שעברתי עם אמא שלי וכו'. זה ממש לא קל אבל מי אמר שהחיים קלים? האופטימיות לא באה לי בקלות, ממש לא. זה מצריך הרבה עבודה עצמית אבל אני מאמינה שאנחנו אמורים לעבוד על עצמנו ולהשתפר כל הזמן, בעיקר במה שקשור למידות שלנו. אני גם מאמינה שאדם יכול לשאוב כוחות כמעט אך ורק מעצמו, כי בסוף כל המלים כמו שגלי אומרת נשאר חלל גדול ואם לא אנחנו נעזור לעצמנו קודם כל, שום כלום לא ימלא לנו את החלל הפרטי שלנו. רובי, אני בטוחה שתצא מזה בעוד כמה זמן. אצלנו אומרים שכל ירידה היא לצרוך עלייה ואם תבדוק אני בטוחה שתראה כמה פעמים בחיים שלך קרה לך משהו רע נורא ומיד אחר כך משהו טוב. לפעמים לא שמים לב לזה. לפעמים הטוב הוא כזה קטן שאנחנו מתעלמים, אבל מה שחשוב זה שזה קורה ואני מאחלת לך מכל הלב שיהיה לך כל כך מלא "טוב" שלא תצטרך להתאמץ למצוא אותו... ולענייננו לא עניתי על השאלה הזו כי נורא נורא נורא קשה לי להחליט. בפגישה אמרתי ש"הבריחה" הוא השיר האהוב עלי והוא באמת שיר מדהים בעיניי, כזה שבא לך לאמץ (לתפוס מטוס סילון ולברוח אל החופש. כל אחד והגדרותיו ל"חופש"), אבל אני חושבת שבאמת באמת אני אוהבת את "ערמונים מהאש" למרות שאני עד היום לא מצליחה לגמרי להבין מה קרה בסוף השיר. זה שיר כזה כאילו לקוח מאגדה רחוקה ומסוג השירים שאני אוהבת אצל גלי, הם קסומים כאלה! ככה הררגשתי גם כלפי "אסמרלדה" או "נפאל"- משהו מסתורי, אגדי וקסום. אחר כך אני אוהבת את "עוד יום" ו"דואט פרידה" הענקיים.

שלמונזה

New member
כבר הזכרתי כמה פעמים ../images/Emo168.gif

ובכל זאת... סוף העונה!!!! זה משהו שנשאר מהילדות, אני אוהבת את השיר הזה (ילדות גדולות בוכות בסתיו) וגם תני לו פרח - שיר גדול

רינה7

New member
דרך ארוכה

אני הכי אוהבת מתוך כל השירים המקסימים את דרך ארוכה" . החלום של בעלי הוא שגלי תשיר אותו רק בליווי פסנטר בהופעה.

שרית7

New member
היא שרה אותו רק עם פסנתר

בפסטיבל הפסנתר נדמה לי שהיא שרה גם את זה(לא הייתי במופע אבל ראיתי בטלויזיה) ולפני כ15 שנה בתכנית טלויזיה שהוקדשה לקובי אושרת אבל דווקא מה שהכי מרגש בדרך ארוכה זה הכינורות...

רינה7

New member
נכון, אני זוכרת

שגלי שרה בתוכנית עם קובי אושרת, רק בפסנטר. וגם אני חושבת שהכינורות מאוד מרגשים, אבל בעלי חולם על הפסנטר..... שרית, מתי שודרה התוכנית מפסטיבל הפסנטר? אני אף פעם לא ראיתי. פעם בערוץ 2 , בלילות היו תוכניות מפסטיבל הפסנטר, אבל את גלי אף פעם לא ראיתי.

שרית7

New member
פסטיבל הפסנתר שודר לפני 3 שנים

זה שודר בלילה וגם אני לא ראיתי את זה בזמנו. לפני כחודש קיבלתי מתנה קלטת וידאו עם קטעים נדירים של גלי ישנים מאוד ששודרו בערוץ 33 במסגרת נדודי שירה באחד מהם היא היתה בת 20 ובין היתר גם הקלטה של פסטיבל הפסנתר היא הופיעה שם ביחד עם קורין אלאל

שלמונזה

New member
לכל החברים המקסימים בפורום../images/Emo168.gif

אם אתם רוצים ומוכנים לשתף פעולה, אני יכולה לעשות פה בפורום פינה שבועית של סיקור האלבומים של גלי. עשיתי את זה בפורום ירמי (דוגמא כאן) וזה הלך מאוד מוצלח. אם יש מספיק אנשים שמוכנים לשתף פעולה גם פה, אפשר להתחיל לנסות להריץ את זה. אז תגידו לי מה דעתכם

R o b b i e D

New member
כבר עשינו את זה בצורה זו או אחרת

אלירן בשמנו כבר עשה סקר כל פעם על אלבום אחר ומה השיר המועדף ביותר לדעתנו. גם איזה אלבום הכי אהבנו וכו. היה היה

שרית7

New member
היה משהו בסגנון אבל אין בעיה שיהיה

יותר רשמי ומסודר אני בטוחה שישתפו פעולה

למעלה