לכל מתנגדי המשתמטים תגידו את האמת...

vinney

Well-known member
אלה ששוחררו על פי חוק - לא השתמטו משום דבר

אלא שוחררו. "להשתמט (פ) - להתחמק, לא למלא חובתו, לערוק, לברוח ולא להופיע, לא להתייצב, להמנע מלעשות בתירוצים" (בבילון). מי ששוחרר על פי חוק - לא יכול שלא למלא את חובתו משום שלא חייב, הוא שוחרר על פי חוק. על כן, הוא גם לא יכול לערוק (אין ממה), לברוח ולא להופיע, לא להתייצב, או להמנע לעשות משהו בתירוצים. יש כאלה שטוענים שהצבא שמחרר שלא על פי חוק, אבל אז - למה הם לא באים בטענות לצבא?

respecta1

New member
נענה לך כי ממה שראיתי דיברת בכבוד

זה לא שהצבא משחרר לא על פי חוק, זה שהמשתמטים מרמים את החוק.. הם מנצלים כלי לגיטימי שבא לענות על צרכיהם של אנשים עם בעיות נפשיות ומנצלים את הכלי הזה בשביל שיוכלו להתחמק משירות. ואין על מה להאשים את הצבא - בפעם ה100 אני רוצה לראות אותך עומד מול בן אדם שאומר לך שיכול להיות הוא יסכן את עצמו ואחרים אם הוא ישאר בצבא ולא תפטור אותו.. ואמרו פה מתי שהוא שאתם דורשים מהקבנים לדעת - מה לעשות הם לא טלפטים הם סך הכל אנשים הם צריכים להמר אם זה נכון או לא?? שטויות - כל האשמה 100 אחוז ממנה נופלת על המשתמט החוצפן עצמו.

vinney

Well-known member
אז הצבא לא עובר על החוק

הבן אדם לא עובר על החוק אז מי זה המשתמט בסיפור הזה?

לכל מתנגדי המשתמטים תגידו את האמת...

אם מחר צה"ל מחליט שכל הישיבות החרדיות הם בעצם בסיסים צבאיים, וחייל שמתפלל בישיבה הוא בעצם חייל לכל דבר ועניין. אז מבחינתכם זה בסדר נכון?! לא חשוב מהם עושים העיקר שהם יהיו עם מדים. שימו לב לדבר הבא... דוקא אלו ששרתו ביחידות מובחרות ולכאורה תרמו יותר מכולם שונאים פחות משתמטים ופחות אכפת להם שמישהו לא עשה צבא. למה?! מכיון שהם עשו מה שרצו בצבא נהנו וצברו ימבה חוויות וחברים. מבחינתם הם עשו את אשר בחרו בו. אם הם היו חוזרים בזמן לאחור הם היו בוחרים לעשות בדיוק את אותו דבר. לעומת זאת אלו שסבלו 3 שנים והיו מיותרים בצבא (קחו לדוגמא את סופרמן) ולא נהנו יהיה הכי קיצוניים נגד המשתמטים. הוא רוצים שאת הסבל שהם סבלו יסבלו גם אחרים. אם הם היו חוזרים לאחור הם לא היו מתגייסים. יש כמובן גם קבוצה נוספת של אנשים שסבלו בצבא והיו מיותרים, אבל הם לא מוציאים זאת על המשתמטים אלה על המערכת הצבאית. להיפך הם אומרים לאנשים שלא שווה להם להתגייס...

vinney

Well-known member
לפני שמדברים על צבא מקצועי

צריך לדבר על משימות הצבא. כשצה"ל עסוק בלהיות חברת אבטחה פרטית של מתנחלים - מה הפלא שהוא לא מוכן למלחמה, וגם לא יהיה גם אם יגייסו את כולם ולשש שנים. אם הצבא לא היה עסוק באבטשים וקוים אינסופיים, מזמן היה אפשר כבר לקצר את שירות החובה לשנתיים (כפי שהחוק מגדיר), ואת שירות המילואים לשבועיים בשנה.

respecta1

New member
איזה שטויות כתבת

"שכחת" (יותר נכון השכחת בשביל שזה יהיה יעני טיעון למה שאתה רוצה להגיד) את התחום שממנו הכי הרבה נאבקים בהשתמטות וממנו בכלל התחיל המאבק הזה.. אלה שתרמו הכי הרבה ששירתו ביחידות הכי מובחרות - ומתנגדים בחריצות להשתמטות.

EmGee

New member
מכיוון שמעולם לא עשו סקר או מחקר

מאיזה יחידות הכי הרבה שונאים משתמטים, נותר לנו רק דרך ההוכחה, כי כנראה לא תאמין לי שהייתי ביחידה מיוחדת. אז ככה- האנשים שנהנו מהשירות שלהם זה לרוב האנשים שעושים מילואים. מי שמניף חלק נכבד מהמאבק בהשתמטות זה המילואימניקים שהם בסופו של דבר האזרחים שסובלים הכי הרבה מתופעת ההשתמטות. מי שלא נהנה בשירות (שאגב אני נמנה בו) גם עושה מילואים אבל מכורח הנסיבות. אנשים מסוגי מתעבים משתמטים כי בגלל האגואיזם שלהם אני נאלץ לבצע עבודות שמיועדות לחיילים בשירות סדיר ולא למי שסיים את שירות החובה שלו. עכשיו שאלה לי אליך - היית בצבא והיכן? כי אתה נשמע כמו מישהו שאין לו מושג מאיך שהצבא בנוי וכל הידע שלו הגיע מסיפורים של אח של דוד שלו.

vinney

Well-known member
סקר אמפירי פה בפורום מראה שזה הגולנצ'יקים.

למעלה