לכל עושי הווידיאו

amircx

New member
לכל עושי הווידיאו

תפסיקו עם הTRANSITIONS המעצבנים וכל האפקטים של הסרטי בר מצווה די תהיו מקצוענים די לשכפל את חמותך ב 8 קוביות!!! סתם נמאס לי ביי

GGOODD

New member
מסכים איתך,

אבל לא בגלל שזה נמאס, סתם מיותר ולא מראה על מקצועיות...

leocat

New member
מסכים אם כל מילה אחי

חברה, אומנות העריכה היא לו דווקא לדעת לשלוט בכל רזי התוכנה. אומנות העריכה האמתית היא לדעת לקחת פיסות של "שוטים" ולהרכיב מהם סיפור, כך "שהשלם גדול יותר מסך מרכיביו". השפה הקולנועית הקלאסית מורכבת ב-99% מ"קאטים" בלבד, ולפעמים דיסלוב, שגם לו יש משמעות מבחינת השפה. החוכמה היא ליצור רצף של קאטים שיעברו חלק, מבלי "לברוח" למעברים או דיסלבים. עריכה טובה, היא עריכה שלא מרגישים אותה, או כמו שאני תמיד אומר: "לדעת להפעיל מערכת עריכה לומדים במספר שעות, לדעת לערוך - לומדים כל החיים". (ליאו בהתקף הטפה).

סליחה...

על ההתפרצות, אבל אחת הסיבות העיקריות ל"קאטים" האלה, היא שבתקופת האבן, לפני שהמחשב נכנס למקצוע הזה, לא היתה אפשרות לשלב פאזל של מסכים. פשוט, זה מה שהיה מקובל עד עתה. האומנות בקולנוע היא לא הקאטים, אלה הסיפור עצמו. אתה יכול לעשות סרט עם ארבע מסכים במקביל ועדיין תקבל על זה אוסקר, במידה והסרט טוב. גם אני לא חובב אפקטים, אבל אם אפשר להכניס אותם, וזה הכרחי, אז למה לא. אם הקולנוע שלך יהיה מורכב רק מ"קאטים", מתישהו, וזה לא יהיה רחוק, אתה תשאר מאחור עם ה"קאטים" שלך, כשהקולנוע יהפוך לצעיר, דינמי, זורם ואטרקטיבי יותר.

pinoki

New member
מזכיר לי את המורה שלי

לקולנוע... שתמיד אמר.... האפקטים לא עושים את הסרט הם רק מוסיפים... לקחתי לתשומת
שונאת את השיכפולים אוהבת אפקטים עדינים ,,,

תלוי איזה מעברים... ../images/Emo16.gif

מעברי סרטי חתונות באמת מראים על חוסר מקצועיות מוחלט. אבל פיידים, או לפעמים מעברים אחרים, ש*מתאימים* לסרט, ונראים מקצועיים, יכולים להוסיף.
ניר

תסלחו לי...

אבל חתונות זה דבר ציבעוני ודינמי. גם העריכה צריכה להיות כך. דווקא אנשים שלא מבינים בצילום ועריכה אוהבים אפקטים משולבים בסרט החתונה שלהם, כי, מבחינתם, זה רק מוסיף לצבעוניות ולשמחה. בסרט חתונה שלי, שמעולם לא צפיתי בו במלואו, אין אפילו אפקט אחד. סרט חתונה לא צריך להראות כמו סרט קולנוע, עם CUT TO CUT לכל אורכו. דבר שני, יש הרבה אנשי מקצוע (קולנוע וטלוויזיה), מאוד מוכשרים שעוסקים בעריכת אירועים כעבודה נוספת. יש לי הרבה חברים, בעלי ראייה קולנועית מרשימה, שמכורח המציאות עוסקים באירועים. עריכת חתונות לא מראה על חוסר מקצועיות, אלה היא נסחבת אחרי דרישת הלקוח והמעסיק. תעשו לי טובה ותפסיקו עם הדעות הקדומות האלה, שהמורים ה"מוכשרים" שלכם מוכרים לכם על עורכי חתונות. אני בטוח שכולכם מוכשרים וקולנוענים נהדרים, אבל ביום שתצטרכו לערוך סרט חתונה והלקוח יבקש אפקט לבבות מתעופפים מעל הראש של הרב, נראה אותכם אומרים לו "לא". בשביל הכסף גם תעפפו לבבות מעל הראש של הסבתא. ואז מה יגידו חבריכם למקצוע, שהעריכה שלכם לא מקצועית ??? לא לעשות הכללה בכל דבר. אף פעם אי אפשר לדעת מתי זה יפגע בכם בחזרה !! חג-שמח

לא דיברתי על כולם, התכוונתי../images/Emo16.gif

לסגנון. מה לעשות, והרוב יסכימו איתי, שסרטי חתונות (בכלליות) משלבים בתוכם אפקטים גרועים. לא משנה אם העורך רצה, הצלם, או הסבתא של הרב.
ניר

roaic

New member
נו באמת...ניר פרידמן..

חתונות זה דבר ציבעוני ודינמי יש הרבה אנשי מקצוע (קולנוע וטלוויזיה), מאוד מוכשרים שעוסקים בעריכת אירועים כעבודה נוספת... תעשה לי טובה. מידע אישי אני יודע שהעורכים של התוכניות : "מהפך" גרייניק ואלתרמן" "רק בישראל" "ערב אדיר" המסיבה-עם יובל כספין" "לחיי האהבה" "לגעת באושר" "כולבוטק" ועוד המון תוכניות---לא מתעסקים בעריכה של חתונות. אף עורך בכיר בתעשייה (ועזוב אותי משטויות כמה הוא מוכשר) לא מתעסק בעריכת חתונות להשלמת הכנסה. זה שתהיה בטוח. ולגביי עריכת חתונות?? כל אחד יכול לערוך חתונות-גם אחד שאין לו מושג. לקרוא לו עורך??? אני בספק ישנם אלפי כדורגלנים במדינה שלנו. כולם משחקים עד גיל 18 -ואז כשצריך לעלות לבוגרים -90 אחוז מהם נושרים. או שחלק מהם משחקים בקבוצות ליגה ג. בעריכה זה אותו דבר. לומדים לומדים לומדים ורק מעטים (אני מניח שהטובים ביותר) מגיעים לעריכה באולפני הטלוויזיה הגדולים (ע"ע כדורגלנים-רביבו,ברקובי'ץ,נמני וכו'...) והשאר משחקים בליגה ג (ע"ע ערך חתונות). אז להשוות בין חיים רביבו לבין משה חתוכה?? או להשוות בין העורך של כולבוטק לעורך של חתונה של מימי ויוסי? קצת פתאטי

../images/Emo6.gif אגב... ../images/Emo16.gif

מי שעורך תוכניות Live-on-tape (ע"ע רק בישראל) זה לא הבמאי?
ניר

roaic

New member
אני מניח שעורכים את זה לפעמים

כי צריך פה ושם תיקונים. אבל יש גם לפעמים VTR (ברבים) שאותם כמובן עורכים.

d@r121

New member
אני חושב שאת הפארודיה הכי טובה

על צלמי חתונות עשו בסדרה "שוטטות". גם לי לא יצא לראות סרטי חתונות (או שראיתי ושחכתי..) אבל אפקטים זה דבר נחמד עד לרמה מסוימת שבה זה הופך מגעיל... לפעמים שאני עובד ועורך סרט יש שלב שבו אני אומר די זה כבר מתחיל להראות כמו סרט בר מצווה עם כמויות האפקטים

roaic

New member
תקשיב טוב...

על העליהום על עורכי חתונות לא תמיד מוצדקת. זה נכון שישנם המון עורכים מתוסכלים שחושבים שכל סרט חתונה שהם קיבלו..זה מקביל לעריכה של ה- "הטיטניק". אז הם ממציאים כל מיני דברים ומנסים להיות יעני,מקצועיים. וזה כולה סרט חתונה מעאפן. יש המון עורכים כאלה מתוסכלים. וזה ממש מעורר רחמים. אבל למשל בקליפ של מדונה (mr d.j) יש אפקטים כל כוכב כזה..מה ששמים בחתונות...די הרבה פעמים. אז מישהו אמר שזה כמו חתונה?? לא.בגלל שזה מדונה. ויש המון קליפים באמ טי וי עם אפקטים כמו של חתונות.(לא זוכר כרגע את השמות שלהם) ,וזה לא על תקן של פארודיה..... אבל אף אחד לא יורד על זה.כי זה מוקרן ב אמ טי וי. אבל יש כאלה שמגזימים כמו שוטטות.או אסי וגורי עם קוקו..המעברים שם ממש הפילו אותי.חחח אבל זה ידוע שהמון עורכים מתוסכלים עורכים חתונות. ובנאדם מתוסכל שיוצר הוא הכי פתאטי.

d@r121

New member
תראה...

לא אמרתי שלא צריכים להוסיף אפקטים, אבל יש גבול ומידה מסוימת להוספה הסיבה שעושים עליהום על עורכי הסרטים של החתונות זה בגלל שנפוץ שהם מוסיפים אפקטים במסות אדירות.

יש פה מישהו שעורך חתונות ?

יש לי רעיון. אם יש למישהו גישה לצילומים של חתונה, אז בואו נעשה ניסוי. תערכו סרט חתונה, מספיק ערכה של 10 דקות, אבל שכל הסרט יהיה ערוך קאט טו קאט. בואו נראה איך זה יצא....

roli

New member
עריכת חתונות

נראה לי שזהו כבר ז'אנר בפני עצמו, משהו בין עריכת קליפ לבין תיעודי. חוקי העריכה של קולנוע לא תמיד נכונים לגבי חתונה ויש יותר חופש להשתמש באפקטים "זולים"ושעדיין יראו טוב. בהחלט לא כל אחד יכול לערוך חתונה. בכל אופן לא עריכה טובה.גם בז'אנר הזה יש מדרגות של איכות ויש טעם אישי ועבודה יכולה להיות טובה או גרועה, וכמו בקולנוע, גם פה זה קשור בכשרון של העורך, בידע טכני, ובהשקעה.

ronnymp

New member
אני מבקש להוסיף מילה .....

לעיתים יוצא לי לצלם ארועים ..... - ולתת גם שרותי עריכה ואני מבקש להדגיש שני דברים
1 - צודק מי שטען שעריכה מקצועית מושתתת על קאטים , עם פה ושם דיזולבים וממש בצורה מקומצת , ובמקומות ממש ממש מיוחדים - אפקטים עדינים מתאימים
2 - לגבי צילומי חתונות .... (או ארועים אחרים בכלל ) זה סיפור שונה לחלוטין - ובהחלט שאינו בקטגוריה של עריכה מקצועית או אומנותית
בצילומי ארועים אתה נדרש לתת המון אפקטים - כמה שיותר - וכמה שיותר מרשימים ומגוונים - מן השגת שיא גינס באפקטים .... הלקוח כאילו דורש לראות עבור מה שילם כל כך הרבה אז תן לו יותר - והוא ישמח הרבה יותר אלה חוקי המשחק בצילומי ארועים
אגב - זה אחלה אימון לשימוש ולימוד מע' עריכה - פשוט מנסים שם הכל .

roaic

New member
זה שטויות מה שאתה אומר

עריכת חתונה עם אפקטים זה בסה"כ בא לחפות על חתונה דלה ומשעממת. העוד כוכב,ועוד קשת בענן שתשים בסרט יבואו לחפות על שיעמום ודלות של החומר. ובהחלט יש חתונות שערכתי בעברי הישן,רק עם קאטים. פשוט רוב הזמן שלי (ואת זה גם הסברתי ללקוח!!! הלך על העובדה של לחפש שוטים וקטעים יפים מתוך האירוע. ובהידוק נכון כולל עבודה מטריפה בריקודים--הסרטים שלי היו ברמה אחת מעל כולם. שום אפקט אחד! אבל כמובן שזה היה רק בתחילת דרכי -והיום אני כבר הרחק מאחוריי זה. לפחות המצפון שלי היה נקי. מי שרצה כוכבים מאירים,וראשים מתעופפים--שלחתי אותו לעורך אחר. בעיה של כסף לא היתה לי. תודה

למעלה