לכל קוראי הפורום שלום

SurfR

New member
לכל קוראי הפורום שלום

אני יודע כמה אתם להוטים ואוהבים את ספריו של קרליטוס. אני הלכתי בדרך הזו 12 שנים בלהיטות ובעוצמה שאין למעלה ממנה.. האמנתי בכל ליבי בדרכי ואני יודע שאין סיכוי שתקבלו את מה שאומר, אבל אגיד זאת בכל זאת: חיפשתי וחפרתי ודשתי ו..וואלה מצאתי משהו שם בפנים... אבל זה לא זה!!!! זה לא אמיתי, חברים!! קסטנדה עבד עלינו!!
הוא סופר רגיל מן המניין שחקר ולמד וקרא הרבה וחיבר כל מיני תורות ואמונות. גם אם נראה לכם שאתם עושים חלימה ומתקדמים, זה הכל אוטוסוגסטיה מטורפת שהדיבוק שאוחז בכל מי שקורא את הספרים האלה מקרין עליו, האינטימיות וההרפתקנות, הרומנטיות המטורפת של הספרים - מדבקת בטירוף! לקח לי 3 שנים רק לתפוש את הדברים החדשים בלי החשיבה המושפעת מקרלוס, והדברים החדשים - אין להם וכהוא זה איזשהי קירבה מינימאלית למשהו שאולי יכול להיות קשור למשהו שכתב קרלוס קסטנדה. ואם אתם לא מאמינים, עצה הכי פשוטה, גשו לאדם רוחני אמיתי (גורו, רב מקובל, מישהו מחובר מאוד וכו') תתיעצו איתו, תראו מה יגיד, אם יגיד משהו בכלל

מנוליה

New member
ללכת לאדם רוחני אמיתי???

גורו, רב מקובל, מישהו מחובר??? רק לפני כמה זמן ראיתי בערוץ 8 בכבלים כתבה על הגורו הכי גדול בהודו, שמיליוני הודים מעריצים אותו וסוגדים לו, ולבסוף התברר שהוא פדופיל, סוטה מין, שרלטן, וחרטטן. ללכת לרב מקובל??? לאיזה רב? לאחד מאלה שתפסו אותם מתעסקים עם הנשים שבאו אצלם לקבל איזו ברכה, או להוציא עין הרע, וקבלו במקום זה ידיים במקומות אנטימיים? ללכת למישהו מחובר מאוד??? וואללה מה אני אגיד לך, האנשים שאני רואה במשך החיים שלי, כולם לא מחוברים לכלום, ואלה שכן מחוברים, החיבור הוא רק עד שנגמרת ההשפעה של מנת הסם שהם לקחו. ואני אגיד לך עוד משהו: אתה לא הלכת בדרך של קרלוס 12 שנים, גם לא 12 ימים, ואם אתה חושב שהלכת, אז הלכת בנתיב שגוי. ואני אגיד לך עוד משהו: כל עוד לא שיחזרת את החיים שלך, אתה אפילו עוד לא התחלת לצעוד בדרך, ואני אסביר לך גם למה. קראתי פעם ראיון שנתן קרלוס קסטנדה לכתב של מגזין מיסטיקה באיזו מדינה בדרום אמריקה, אני קראתי את הראיון מתורגם לאנגלית...בראיון קרלוס מדבר על השיחזור (סיכום) כשער כניסה לעולמו של דון חואן, קרלוס אומר, שבלי לשחזר לאף אחד אין מספיק אנרגיה על מנת לנסות ולצעוד בדרך הלוחמים, קרלוס ממשיך ואומר שרק דרך השיחזור אפשר להחזיר אנרגיה שהלכה לאיבוד במהלך השנים, והאנרגיה הנוספת הזאת נותנת ללוחם יכולת לעמוד במשימות כמו חלימה, לימוד היקוש וישומו, ושאר הטכניקות שמדובר עליהן בספרים של קרלוס. קרלוס גם ממשיך ואומר בראיון, שעל מנת להתחיל לשחזר, הלוחם זקוק לאנרגיה עודפת, וכך הרבה לוחמים נמצאים במילכוד...אין להם אנרגיה עודפת על מנת להתחיל בשיחזור...קרלוס אומר גם בהמשך, שזו הסיבה העיקרית שלוחם זקוק ל"מיטיב", המיטיב מעניק ללוחם את הדחיפה הראשונית, ואם ללוחם יש רצון עז,כח התמדה, שרירים של ברזל, וביצים של פלדה, כל מה שנשאר למיטיב לעשות, זה רק לבדוק אם התלמיד שלו לא מתעצל להכין את שיעורי הבית שלו.

אתה רציני?

כל מה שכתבת מעיד עליך יותר מאשר על קסטנדה. בדרך כלל מה שאחנו עושים יותר מעיד עלינו מאשר על העניין עצמו. זה רק אומר שלקח לך 15 שנה [ 12 בדרך + 3 בדברים החדשים ] להבין מה עובד טוב יותר עבורך, אין שום קשר לגילוי אמת אבסולוטית אחת ויחידה אלא רק על הדרך האישית שלך. להט עוצמה אמונה שאין למעלה ממנה, לא בכרח מביא אותך למשהו. חיפשת ודשת וזה לא זה.. נהדר המשכת הלאה.... מה הקשר בין זה לקסטנדה או למשהו בכלל?? מה זה הדברים החדשים שמצאת ולא קשורים לקסטנדה מה זה אומר? תפירה ריקוד קבלה יהדות בודהיזם מה? אז מצאת משהו שעובד עבורך [ לפי האמונה שלך ] זהו רווח נקי בשבילך, סבבה בהצלחה. אם אחרי 15 שנה של חיפוש מה שיש לך להגיד לנו "לא מאמינים פשוט מאוד גשו לגורו או לרב", אני מורידה בפניך את הכובע, איזה אומץ לבזבז 15 שנה בשביל עצה כזו. בדרך כלל הרוב מתחילים מזה, פשוט הולכים לגורו או רב, ורק אחר כך מתחילים לחפש בתוכם. בהצלחה לך בהמשך.

wolfbrother27

New member
אחותי היקרה

כל הכבוד על תגובה אמיתי ומעולה. לדעתי את צודקת בדבריך, אני אמנם צועד בדרך לוחם שלא קשורה לקסטנדה אבל אני בהחלט מסכים שלכל אדם יש את הדרך שלו ממנה הוא יכול להפיק ולהוציא מעצמו את המיטב. אמונה יכולה להזיז הרים. ישר כוח :)

wolfbrother27

New member
דרך הלוחם

דרכו של קסטנדה אינה הדרך היחידה שלוחם יכול לצעוד בה ולהיות לוחם. אני אישית צועד בדרך שאינה מוגדרת בספרים, אני פשוט מקשיב לאינטואיציה שלי ונותן לאמת להוביל אותי לאן שעלי ללכת. אני צועד בדרך שאחת הדרישות שלה היא לשחרר את עצמי מגבולות שההגיון, הספק והפחד מחדירים בנו כל יום ויום במהלך החיים. לחיות את החיים בכל נשימה, לראות מעבר למה שניראה לעין ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו. וכל זה על קצה המזלג.‏

SurfR

New member
טוב זה היה צפוי

שתגובותיכם יהיו כאלה, לא ציפיתי לאחרות... אין מה להתרגז פה חבריי, אני לא נגדכם ולא נגד ספריו של קרלוס.. רק מציין עובדה מבחינתי. take it or leave it תאמינו לי שאין כמוני מבין את עוצמת האמונה שהספרים הללו יוצרים לכן אני מבין לגמריי את התגובות הכועסות. כמה תשובות אומנם: למנוליה - אינך יודע מה עשיתי או מה עברתי לכן תשובתך פסולה מלכתכילה, מדבריך רואים בבירור שאינך התנסת עוד בכלום שכן לא היית רואה לנכון להייחס בכלל להערותיי. [להפנות אותי לראיון עם קסטנדה, נו באמת... מה אתה יודע על אנרגיות בכלל???] אנדרומדה X9 - את צעירה מאוד ומשם התשובה, שוב הרברבנות והזלזול במי שחושב אחרת מהספרים... לא שופט רק מאיר עוד נקודה. Dotan83 - ;) הבנת אותי אמיר השני - רוצה לגלות סוד?? אתה מכיר מורה בשר ודם? :) חבריי היקרים - כל מה שאתם יודעים חושבים או מודעים לו כרגע נמצא בשכלכם, זה כולל את ספריו של קסטנדה (במושגים שלו זה בטונאל), כל מה שאינו בשכל לא ניתן לדבר עליו להסביר אותו או להתייחס אליו בשום מובן.. לכן כל שאוכל לומר לכם, אם תרצו בכלל להקשיב - אין כל קשר בין סיפוריו של קסטנדה לבין המציאות האמיתית, זה רק יחסוך לכם מאמץ
* את נושא השכל, אגב, ניתן למצוא בכל ספר רוחני

שוב פעם

מה שאתה אומר יותר מעיד עליך מאשר על האמת "אין מה להרגז....תגובות כעוסות" לא רואה שום רוגז בתגובה של מנוליה ושלי ובטח לא כעס....הכל בך. רברבנות וזלזול אתה אומר אם כבר, אתה בא לאנשים שאינך מכיר,אינך יודע מה עשו או עברו [ הטיעון שלך למנוליה ] ומשער שהם צעירים ולא יודעים או כאלו וכאלו ואומר להם: כל הדרך שלכם היא לשווא שטויות תתעוררו אני יודע לכו לרב ותשאלו, אתה קולט? מהו זלזול? מה חשבת שאמרת דברי חוכמה מדהימים? " 12 שנה השקעתי...לא מצאתי..קצת אבל זה לא זה..רומנטיקה...דיבוק..3 שנים מצאתי משהו חדש..לא מאמינים?..לכו לרב תשאלו...." קצת מ"סינדרום ירושלים" נדבק בך. מה שכתבת אחרי חבריי היקרים מיועד גם לך רק תביט במראה. - כל מה שאתה יודע חושב או מודע לו כרגע נמצא בשכלך, זה כולל את המלצותיך [ במושגים שלך בחומר, מלכות]כל מה שאינו בשכל לא ניתן לדבר עליו להסביר אותו או להתייחס אליו בשום מובן..לכן כל שאוכל לומר לך, אם תרצה בכלל להקשיב - אין כל קשר בין מה שאתה אומר לבין המציאות האמיתית, זה רק יחסוך לך מאמץ [ אלו המילים שלך........] * את נושא השכל, אגב, ניתן למצוא בכל ספר רוחני .
בהצלחה בדרך שלך. אני יודעת שאתה בוטח בההשגחה הפרטית שלך שפועלת למענך, סמוך שגם שלנו פועלת למעננו. הכל לטובה

מנוליה

New member
כל הכבוד, לקח לך 12 שנים של עבודה קשה...

למצוא את הדת היהודית ולחזור בתשובה, ואם זה עושה לך טוב, אז שיבושם לך...אבל אנא ממך, אל תנסה להחזיר אותי בתשובה, כי בסיפור בזה אני כבר הייתי.

הי ../images/Emo24.gif

אותי מעניין לשמוע על הדברים החדשים שגילית
אשמח לקרוא וללמוד.

אני רק רוצה לציין משהו קטן

שכל אדם עובד אחרת עם מידע. אחד יכול ממש לנסות ללכת באותה דרך שמישהו אחר כתב על חלקים שלה (ספרים שהוצאו לאור על ידי קרלוס קסטנדה). אחר יכול לראות את התמונה הכוללת, ולהשתמש במידע המועיל מתוך ספרים, תוך הבנה שבספר מופיע מידע מסוים מתוך נתיב חיים מסוים של מישהו. אחר יכול לגלות בעצמו דברים מסוימים על עצמו ועל חייו, ולהשתמש במידע שמופיע בספר רק לצורך העצמה, לא מתוך אמונה או חוסר אמונה, אלא מתוך ראייה של דברים במציאות. אחר יכול להפוך את המידע מהספרים לאמונות חדשות שלו ממה שקראתי, התהליך שעברת נשמע לי בריא... כי נראה שעבדת עם המידע המופיע בספר באופן מגביל ושהאמנת לדברים (מנסיוני, כשאני מאמינה למשהו מבלי לראות/להרגיש אותו במציאות, זה לא תורם לי). ושהיום אתה מחובר יותר לעצמך.

אתה לגמרי צודק.... הכל שטויות...

כמבון, הספרים של קרלוס, הרבנים, הגורויים, ה"מחוברים" וה"מוארים"... ה"רוחניים"... כל ה"עידן החדש" ... כולם מדברים שטויות..... כמעט שכחתי גם אני מדבר שטויות וכמובן גם אתה. לא יודע באיזה דרך הלכת 12 שנים... אבל בדרך הטולטקים אין כלל אמונה.... בדרך הטולטקים לא הולכים בלהיטות, כי אין כלל להיטות כאן ועכשיו. את ספריו של דון קרלויטוס קראתי שנים רבות אחרי צעידה בדרך הטולטקים, לא מסכים לכל מה שכתוב שם, לא כל דבר שכתוב שם הוא "אמת" וגם לא כל דבר שכתוב שם הוא "קשר"... יש גם מזה ויש גם מזה, יש בעיקר סיפורים שמסתירים מסרים כאלו ואחרים... הרוב קוראים וקצת מבינים את הסיפורים אך לא מה שיש מאחוריהם... ביניהם ככל הנראה גם אתה. אין כלל רומנטיקה בדרך הטולטקים, רק באלו שכל מה שעשו זה לקרוא ספרים וניסו ליישם בצורה כזו או אחרת מה שכתוב שם. מה שאני רואה, זה שנפלת במלכודת.... בגלל ש"אהמנת בכל ליבך בדרכך" הרי היו לך ציפיות ובעקבות הציפיות הגיעו האכזבות (במוקדם או במאוחר)... אין מה להאמין בכלל באופן כללי ובטח שאין מה להאמין בדרך באופן פרטי. כעת אתה נמצא שוב בדיוק באותה מלכודת... כמו כל אדם ממוצע, אתה חוזר על הטעויות שלך פעם אחרי פעם בגלל ההרגלים, האמונות והדעות הקדומות שלך..... אכשיו אתה "מאמין בדרכך החדשה".... עוד כמה שנים (או חודשים, או ימים....) שוב תראה שהכל אשליות, הכל "שקרים", הכל "עבודה בעיניים".... ותכתוב הודעה די דומה להודעה הזאת שלך... רק בפורום אחר. תרשה לי לתת לך עצה... אל תתייעץ עם אף אחד, בטח לא עם מישהו שמציג את עצמו כ"מואר" "מקובל" או כל תואר דומה... תפקפק בכל מה שאומרים לך, תפקפק בכל מה שאתה חושב שאתה יודע... כך אולי יום אחד באמת תצעד בדרך עם לב... אם לא תמות לפני... זו הרי הוודאות היחידה ביקום הזה: המוות. אתה תמות, אני אמות, כדור הארץ, היקום ימותו... כל היתר שטויות. השאלה היא מי שולט במי.... אתה בשטויות או שהשטויות שולטות בך?

הספרים של קרלוס

הם חוויה אחושמוטה,,, בכלל התפיסה שלנו מעניינת אחושמוטה. הספקטרום מדהים לסך אפשרויות התפיסה שקיימות ומציאת האופטימלית לשרוד!

למעלה