לכל שותופתי לצרה- מאודי

odi חדשה

New member
לכל שותופתי לצרה- מאודי

הי לכולן ראשית עליי לציין שזה ממש מעודד לשמוע על נשים נוספות במצבי לפעמים נמה שכולן יכולות לרוץ מרתון בהיריון ורק אני מסתבכת בהריונות.. לבנות שילדו שעברו לידה מוקדמת בעבר בגלל הימחקות צוואר, אשמח לשמוע אם ניתן יותר פרטים, באיזה שלב של ההריון היתה הלידה/התקצרות? זה היה מיידי התקצרות-לידה או שהיתה תקופה של שמירה בינהם? מה היתה הדנימקה של התקצרות צוואר ? האם הרגשתן צירים כואבים או רק התקשויות של הבטן? זה היה בתדירות גבוהה? יש לי הרבה שאלות אני יודעת, אך אשמח אם למשיהי בא לענות בכ"ז.. תודה , אודי

לא יודעת אם אני עונה על ההגדרה

אבל אענה בכל זאת. ילדתי בשבוע 25+5. לא יודעים אם זה נבע מהתקצרות. הלידה הייתה פתאומית מאוד,לא הייתי במעקב או בשמירה. הרגשתי צירים כואבים ואז הגעתי לבי"ח וכבר לא יכלו לעצור את הלידה. (בסוף ניתחו אותי עקב מצג רוחבי). עכשיו אני שבוע 32. במעקב על דינאמיקה צווארית, וזה עולה ויורד אבל סה,כ בטווח הנורמה. בשבוע 30 התאשפזתי עם מחיקה של 70% מהצוואר, הגעתי עם התקשויות לא כואבות מאוד. בהצלחה לך, איזה שבוע את?

odi חדשה

New member
את בשמירה?

הי, נעים מאוד עושה רושם שמצבינו דומה רק שאני בסה"כ בשבוע 24 אושפזתי לפני שבועיים עם הימחקות של 80% ומאז אני בשמירה בבית. אצלך אני מבינה שהדינמיקה בגדר נורמה, רציתי לדעת אם זה בעקבות שמירה ואם כן עד כמה את שומרת? אם את שומרת אז מאיזה שבוע? דרך אגב הריון קודם גם ילדתי מוקדם , בשבוע 32 אבל זה היה תאומים..

סאלי33

New member
הי גם אני בשמירה

אחרי שההריון הקודם הסתיים בשבוע 23 בשל מחיקה וצירים לא יודעים מה בא קודם..הרגשתי כאבים שהלכו וגברו והסתברו כצירים. אני כרגע בשבוע 32 בשמירה כבר 14 שבועות עם תפר, טפו טפו הצוואר נראה בסדר כרגע. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

odi חדשה

New member
הי,

את כבר בטח רואה את הסוף- שיהיה בהצלחה אני בהריון קודם ילדתי ב- 32 במהלך ההריון הקודם מתי גילו את המחיקה? האם מיד אח"כ ילדת? כעקרון ממה שהיבנתי הצירים הם אלה שגורמים למחיקה היום בשמירה את יוצאת לפעמים מהבית? או שמירה מלאה?

סאלי33

New member
הי

טפו טפו מתחילה לראות את הסוף אבל עדיין בשמירה...בהריון הקודם גילו את המחיקה אחרי לילה שכבר הייתי מאושפזת בבית חולים עם צירים.רשלנות שלהם.. יומיים אחר כך היתה הלידה השקטה. זה תלוי - צירים יכולים לגרום למחיקה או התקצרות ומחיקה לצירים. במשך 13 שבועות לא יצאתי מהבית בכלל למעט לרופאץ\ שמירה מלאה וקפדנית. בשבוע האחרון קיבלתי הקלות מהרופא ואני יוצאת פעם פעמיים בשבוע לקפה.מסעדה אבל גם בלי להתאמץ או ללכת ברחוב. שיהיה לך בהצלחה

טוש10

New member
הסיפור שלי

לי הייתה לידה מוקדמת, שהייתה לידה שקטה בשבוע 24, הייתי בביקורת שגרתית אצל הרופא עם הריון תאומים וגילו לי פתיחה 3 ס"מ מבלי שהרגשתי צירים כלל, לפני זה לא הבחנו לי שינוי בדינמיקה של הצוואר, למרות שגם לא בדקו יותר מידי. כיום אני שוב בהריון, הפעם יחיד, בשמירה משבוע 20 (כיום אני בשבוע 28), לאחר תפר צוואריץ

למעלה