לכל תותחי הטיולים!

idonoach

New member
לכל תותחי הטיולים!

אני מחפש טיול בערך של 20-30 ק"מ הלוך חזור באיזור בית שמש עם סינגלים טכניים אם אפשר באיזור בית שמש ובזאת אני מתכוון שאפשר להגיע לשם מבית שמש גם ללא אוטו(יער הנשיא+דרך הפסלים רלוונטים לבקשה?)

נסה דרומית/ מזרחית לבית שמש..

שביל הקיסר- אמנם קצר אבל איכותי וממצה ובהחלט ניתן לרכיבה מבית שמש. אה ואם מחפשים קצת באיזור ניתן למצא עוד כמה סינגלים חמודים. פארק בריטניה.... קצת יותר רחוק- אבל עם לא מעט סינגלים טכניים מהנים וזורמים. לגבי יער הנשיא- לא מכיר יותר מדי טוב אבל יצא לי להיתקל שם בכמה סינגלים נחמדים בדרך הפסלים.

lewinson

New member
שביל הקיסר ועוד...

פתח מפת סימון שבילים "מבואות ירושליים" ומצא את כביש 375 מצמת האלה לכיוון ירושליים. 1.5 קמ מערבית למטע נמצאת חרבת חנות, שם מתחיל השביל המסומן אדום. בהמשכו, חוצה השביל את את הכביש ומסתיים בבית הבד. ניתן לעלות דרך נחל זנוח (סימון כחול, דרך נוחה מאוד) או דרך נחל צרצר (סימון שביל ישראל, דרך פחות נוחה, יותר אתגרית). השביל עצמו חביב, לא קשה. אפשרות נוספת, יותר קשה גופנית וטכנית היא לעלות לכסלון(כביש 395 או דרך הר הטייסים)ולרדת דרך הר שמשון (סימון כחול, טכני) , מערת שמשון לנחל שורק(מאוד טכני). קטע קצר של הליכה בזמן חצית המצוק מעל מערת שמשון. קטע השביל היורד ממערת שמשון לנחל שורק תלול וטכני מאוד אך רכיב לחלוטין. אפשרות שלישית, לעלות להר כרמילה (סימון שחור) ולרדת דרך מערת בני ברית (סימון כחול). הסינגל הכחול נהדר אם כי קצת קצר, אך בהחלט מומלץ. עשויה להיות בעיה של עצים נפולים על השביל, האורנים שם חטפו איזה וירוס. למרות זאת שווה לנסות. כמו שאמרתי שביל מצוין. מאוד טכני. תהנה, עודד.

shl17

New member
זו ההזדמנות שלך לנסות את האופניים

במשהו קצת אתגרי שביל הקיסר לא ככ קל כפי שצוין כאן אמנם רכיב בהחלט ומהנה מאוד אם זו הפעם הראשונה שלך בשביל מסוג זה (לפי השאלה, אתה גר כמעט על השביל) אני מציע לך להוריד כסא ובנסיעה הראשונה משנה זהירות ,יש הרבה אופציות לשבור משהו שם במיוחד שים לב ל3 המדרגות בכניסה לשביל הן לא אחידות רד ממש אחורה אחרת תרד לפנים מעל הכידון עשה חיים

aFish

New member
תגיד לי אתה השתגעת? ../images/Emo9.gif

אתה גר בצנטרום של הפאילה ושואל שאלות כאלו. יער הנשיא ודרך הפסלים נפלא נפלא נפלא. יש מסלול XC באתר הרים. נקרה יער אשתאול ודרך הפסלים. מסלול יפיפה שמתחיל בצומת שימשון. הקטע היפה זה לשלב את כל הסינגלים ביער צרעה שהם לא הכי מסומנים וצריך מישהו שיעביר אותך בהם. מלא אדרנלין יש שם. ונוף מטריף (ראה התאור של רשף - עשינו את זה היום). הכי קל זה למצוא את קבר שימשון שמופיע בתיאור המסלול וממנו לרדת בסינגל יפה, במדרגות עץ. המסלול באתר הרים הוא בין 20 ל30 ק"מ ללא הסינגלים הנוספים שקצת מאריכים. יש לך גם את נחל כיסלון - מסלול קלאסי שאפשר להתחיל אותו בערך בצומת שמשון (כניסה ליער הקדושים) - עליה לצובה - עין לימון - שואבה - ולמטה עד מסילת ציון וחזרה לאורך הכביש בשביל מקביל. 30 ק"מ. אחד המסלולים היפים שאני מכיר, נוף משובח וכד'. יש עוד...רק תבקש. קצת יותר רחוקים.

idonoach

New member
תודה לכולם!

יש למישהו רעיון איפה למצוא מפות של האיזור שלי באנטרנט?

shl17

New member
תעשה מנוי בלמטייל קבל הנחה למפות

קנה רק מנוילן , אתה צריך מפה מס 9

aFish

New member
../images/Emo45.gif מנוילן בלבד (למינציה)

מפת הרי ירושלים חובה בשבילך בבית. בדוק גם באתר של המרכז למיפוי ישראל. אפשר להזמין באתר ללא צורך לצאת מהבית.

aFish

New member
בודאי שאפשר - קרא למעלה

בתשובתי וגם למטייל מחזיקים אתר אינטרנט. תשווה מחירים.

aFish

New member
כמה דברים אפשר לקבל בחינם....

לא אין! יש חנויות אופנים שמדפיסות לך מפות יעודיות כשאתה צריך לטיול מסוים (מתוך טורבו CD). זה בתשלום צנוע...יחסית. בכל מקרה כתושב האיזור, שכן שלך יחסית אני ממליץ בחום שתהיה לך מפה כזו בתיק.

למעלה