לכמה הפער בגודל העובר צריך להגיע

ו שתי

New member
לכמה הפער בגודל העובר צריך להגיע

בכדי להתחיל ללחוץ על מעקבי גדילה? מתחילת ההריון היה ברור שאני באיחור של משהו כמו 4-5 ימים, כל חודש הפער גדל בעוד יומיים-שלושה, ועכשיו הגעתי לפער של שבועיים. (העוברית קטנה בשבועיים מגיל ההריון עפ"י הווסת האחרונה) בהיסטוריה שלי הריון אחד שנגמר בשבוע 42 מלא בזירוז בגלל מצוקה עוברית והזדקנות שליה. לאורך ההריון ההוא העוברית היתה בגודל תקין ביחס לגיל ההריון. בהיסטוריה המשפחתית עוברים גדולים (3.500 קילו ומעלה)

בדרך כלל מתחילים מעקב צפוף

כשהעובר שבו מדובר יורד אל מתחת לאחוזון 10. זו ההגדרה הקלאסית של IUGR. אני לא יודעת לומר לך איך האחוזונים האלה מתבטאים מבחינת פער זמן, אבל זה משהו שהרופא שלך יכול לומר לך בקלות, כי יש טבלאות אחוזונים במקום בולט אצל כל רופא שעושה הערכות גדילה (וסקירות, לצורך העניין). בכל אופן, לאור ההיסטוריה שלך ומהלך ההריון הנוכחי נראה לי שכבר הגיע הזמן להתחיל במעקב קפדני. הרופא שלך עושה לך בעיות עם זה?... עתליה

הפער הממשי, אם כך, עדיין אינו

שבועיים, כי מראש יש 4-5 ימים שנובעים כנראה מביוץ מאוחר (בהנחה שבתחילת ההריון את מתכוונת לשבועות 6-8 ולא מאוחר יותר). לפי דבריך, יש למעשה פער ממשי של 10 ימים ויש עליה מתמדת בפער ולכן כבר שווה להתחיל מעקב (סביר שכל שבועיים). עשית מי שפיר? בדיקות דם ל-CMV? באיזה שבוע את כעת?

ו שתי

New member
תודה לשתיכן

התחלתי היום שבוע 24, ואני אחרי בדיקת מי שפיר תקינה
ולא מחוסנת ל-CMV, אבל לדברי הרופא אין טעם לבדוק מה הסטטוס כרגע, כי לא הייתי חולה מתחילת ההריון. אני חושבת שאחכה לתור שלי אצל הרופא בעוד שבועיים, מקסימום אקדים אותו בשבוע. מקווה שעד הביקור הבא הפער יחזור להיות מינורי.

nubi

New member
../images/Emo24.gif

לפחות אצלי היא עיקבית-תמיד קטנה בשבוע מגיל ההריון
.

למעלה